De Bergkerk is een wijkgemeente met ruimte voor persoonlijke geloofsbeleving: in de vieringen van woord en sacrament, in de liturgie en de kerkmuziek, in het ruime aanbod van thema-avonden en gesprekskringen, in de diaconale dienstverlening naar buiten, in de onderlinge pastorale aandacht, in een 'op de groei aangepast' jeugdwerk, in de ontmoeting met elkaar.

De Bergkerk is onderdeel van de Protestante gemeente Amersfoort (PGA)

Ruimte en ontmoeting

Het hart van de gemeente klopt in de eredienst, waarin zij de liturgie viert en bewaart en aangespoord wordt tot navolging. De Bergkerk als een huis waarin ruimte is voor ontmoeting van God met mensen en van mensen met God. Als geloofsgemeenschap wil de Bergkerk ruimte geven voor een authentieke persoonlijke geloofsbeleving. Zij houdt daartoe de gedachtenis van Jezus levend in de viering van woord en sacramenten, in de liturgie en in de ontmoeting met God als de geheel Andere en in de ontmoeting met elkaar en anderen. Waar bevrijding plaats vindt van alles wat het leven in vrijheid beperkt en belemmert, zien wij het gelaat van God oplichten.

Openheid in werken

Vanaf haar oprichting kiest de Bergkerk hierbij nadrukkelijk voor een door het evangelie bezielde levenshouding in open communicatie met de pluriforme cultuur en samenleving in onze omgeving. Deze openheid is kenmerkend voor elk van de drie hoofdaspecten van het gemeenteleven in de Bergkerk: Vieren, Leren en Dienen.

Vieren

Op zondag en op de grote feestdagen komt de gemeente samen rondom Schrift en Tafel om te gedenken en te vieren in taal en toon. Er is wekelijks een met zorg samengestelde liturgie, geïnspireerd door de kerkelijke traditie van eeuwen, maar ook worden telkens nieuwe teksten, liederen en gebeden gewikt en gewogen om te gebruiken in de eredienst.

Leren

Ons leren leidt ons in echtheid en openheid op weg in bijbel en gebed. Geloven, geloofsbeleving, verstaan van de bijbel en kerkzijn in de wereld van vandaag zijn de kaders, die ons toerusten de cultuur beter te verstaan.

Dienen

Plaatselijk en regionaal richt de Bergkerkgemeenschap zich in pastorale en diaconale dienstverlening op alle medemensen, die op onze weg komen en op de bevordering van gerechtigheid en barmhartigheid dichtbij en veraf. 

De Bergkerk steunen

Indien u de Bergkerk financieel wilt steunen, kunt u contact opnemen met de heer Dik Sanders, beheerder a.i., telefoon 06-13460022, 033 -4617917, of email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wijkkas

IBAN: NL22 INGB 0000 525946 t.n.v. Bergkerk Amersfoort