Zondag 16 oktober na de dienst van 10.30 uur is er een informatie- en kennismakingbijeenkomst voor nieuwe leden van de Bergkerk en voor hen die zich oriënteren en op zoek zijn naar een verbinding met een kerkelijke gemeente. Na een korte kennismaking volgt er informatie over de Bergkerk en is er alle gelegenheid om vragen te stellen. Ook op andere zondagen kunt u voor en na de dienst terecht bij de Informatietafel in de hal van de kerk. Nieuwe leden van het afgelopen jaar die bij ons bekend zijn – door verhuizing en/of overschrijving - ontvangen een persoonlijke uitnodiging. Mocht u dit lezen en zich in de categorie nieuwe leden/belangstellenden herkennen, weet u van harte welkom.

Momenteel is er een hernieuwde belangstelling voor het gedachtegoed van de joodse filosofe, politiek activiste en mystica Simone Weil (1909-1943). Want haar gedachten blijken zeer actueel in een tijd waarin er sprake lijkt van een tekort aan aandacht in relaties, op de werkvloer, in de zorg en in de sfeer van de overheid. Haar laatste boek De Verworteling geeft een scherpe blik op onze huidige spirituele problemen. In de loop van haar leven maakte ze een spirituele wending naar de mystiek en vooral naar Christus. Ze ontwikkelde het concept van de aandacht als instrument van de ‘ontzelving’, nodig om de wereld zuiver waar te nemen en de naaste in gerechtigheid te kunnen liefhebben.

Geen kerkdiensten, maar toch een goed woord? Geen samenzang, maar toch de lofzang gaande houden? Daarvoor is *Luistertroost* bedoeld, een podcast in deze tijden van onzekerheid en verwarring. In samenwerking met Kerkliedwiki gaan we een dagelijkse podcast bij je bezorgen, met een korte meditatie rond een lied. Van de schoonheid en de troost dus. Hier is de eerste aflevering te beluisteren: https://kerkliedwiki.nl/Kerkliedwiki:Luistertroost