De bijeenkomsten ‘Rond de 15’ vinden twee keer per maand plaats tijdens de kerkdienst van 10.30 uur. Tijdens de bijeenkomsten leren de tieners (van 12 jaar tot en met ongeveer 18 jaar)  elkaar kennen, ondernemen ze activiteiten en praten ze met elkaar over diverse (religieuze) onderwerpen. In de bijeenkomsten gaan we actief aan de slag aan de hand van een verhaal, soms passend bij het rooster van de lezingen, soms passend bij een actualiteit. De bijeenkomsten vinden plaats in de Herberg aan de tuinkant van de kerk. We starten de bijeenkomst vanuit de luie stoel en leren door middel van een vast ritueel onze gedachten en gevoelens verwoorden en stil te staan bij wat ons of anderen overkomt. Hierbij staat het aansteken van de kaars centraal.

Enkele zondagen per jaar gaan we op pad, we ontmoeten hierbij mensen die niet altijd in ons dagelijks leven op ons pad komen. Door samen een activiteit te doen, leren we van elkaar en leren we een diaconaal hart te hebben voor onze medemens. Afgelopen jaren bezochten we jongeren in een logeerhuis, een woongroep van Philadelphia, de bewoners van de Lichtenberg en hielpen we bij Nachtlicht in de Joriskerk. Mooie bezoeken met warme momenten.

De tieners leren de christelijke traditie beter kennen, maar kijken ook breder dan alleen naar onze eigen Bergkerk. Jongeren worden vanuit de kerk begeleid om naar buiten te kijken en te onderzoeken welke plaats zij in de wereld willen in te nemen. Dit krijgt concreet vorm in activiteiten die buiten de kerk worden ondernomen aan sociale en maatschappelijke instellingen of in activiteiten met andere kerken. Zo verrichten ze bijvoorbeeld vrijwilligerswerk in een asielzoekerscentrum.

Meld je aan of mail voor informatie bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Of neem contact op met Josien Kieskamp of Casper Loef.