Vanaf 26 juni zijn er meer mensen welkom bij de kerkdienst, als gevolg van het ingaan van de volgende stap in het versoepelen van de maatregelen. De Bergkerk volgt het advies van de PKN van 23 juni jl.

Dit betekent dat er maximaal 86 mensen aanwezig kunnen zijn in de kerkdiensten. De basisregels blijven onverkort van kracht, dus reservering van plaatsen, aanhouden van de 1,5 m afstand en bij de geringste aanwezigheid van mogelijke Corona-symptomen bij iemand zelf of in de dagelijkse omgeving, blijft men thuis.

Verder mag er weer meer worden gezongen. In de Orde van dienst wordt aangegeven welke liederen  op ingetogen wijze kunnen worden meegezongen.

In de nporadio4 podcast ‘Alle registers open’ gaat Elsbeth Gruteke in gesprek bekende Nederlandse organisten. In aflevering 9 van de podcast horen we onze cantor-organist Cees-Willem van Vliet. Mooi hoe plezier, werk, geloof en muziek allemaal bij elkaar komen in deze bevlogen kerkmusicus. Het gesprek gaat over muziek als communicatiemiddel en over de liturgie die je met elkaar maakt. "Muziek troost en inspireert mij. En omdat het mij zoveel geeft, deel ik er ook graag van uit aan anderen." Al van jongs af aan is hij gefascineerd door het spel van de liturgie. Hij geniet van het heen-en-weer tussen de musicus en de gemeente. Het is een vorm van ‘community art’ die enorme uitwerking op mensen kan hebben. ‘De praktijk van de kerkmuziek is voor mij prioriteit. Het instrumentarium, daar doen we het mee.’ Toch is hij niet ontevreden met het Van Vulpen-orgel dat hij als organist van de Bergkerk in Amersfoort tot zijn beschikking heeft. Het is namelijk uiterst geschikt voor de werken van zijn favoriete componist: Johan Sebastian Bach. Diens muziek mist ook op Cees-Willem zelf zijn uitwerking niet: ‘In barre tijden werkt Bach altijd.’

De podcast is te beluisteren via deze link: https://www.nporadio4.nl/podcasts/alle-registers-open

Over muziek, geloof, ritueel, community art, de kracht van de liturgie en dat alles gelieerd aan het orgel. Met muziek van Bach, Bruna, Distler en Messiaen. Aflevering #9.

Aangeboden: een gebruikte rollator, vier jaar oud, in prima staat. Hij kan heel plat worden ingeklapt, wat bij reizen met bus en trein erg handig is.

Het merk is DRIVE, het model NITRO, de kleur Champagne, de maat is Large.

Kent of bent u iemand die een rollator goed kan gebruiken, maar is de aanschaf of vervanging hiervan lastig, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mooie samenwerking in de promotie actie Vakantiegeld Delen 2021

De actie wordt dit jaar ondersteund door een mooi gedicht van de stadsdichter Jacques de Waart en inspirerende schetsen om te preken en te spreken over armoede op de actiezondagen 9 en 16 mei. Geïnspireerd op het gedicht ontwierp Ivar van Loenen de flyer en werkten camera man Willem Bannink met Jennie Harmelink samen aan een promotie filmpje. De werkgroep vakantiegeld delen is blij met deze extra inzet van mensen, want juist in corona tijd blijkt de actie zeer welkom te zijn.

Tot 1 juli 2021 kun je een bijdrage storten op rekeningnummer NL20 INGB 0000 1396 31 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Amersfoort

Subcategorieën

overzicht van de diaconale activiteiten