Voor een reportage op de site van Katholiek Amersfoort, ga naar: https://katholiekamersfoort.nl/2021/10/09/het-bezoek-van-de-klimaatpelgrims-aan-amersfoort/

Coördinator Hennie Sohl vertelt over de ontvangst van de klimaatpelgrims: https://www.youtube.com/watch?v=5fq6RCy3w4I
Lydia van Maurik als klimaatpelgrim te gast in Amersfoort: https://www.youtube.com/watch?v=2_FiIt9bG-M
Johan van Werven als klimaatpelgrim te gast in Amersfoort: https://www.youtube.com/watch?v=E7KrSe2s3OE
Totale Playlist: https://www.youtube.com/playlist?list=PLm-V8kPOWv_lcvDkpd01plqBvxAUTN_TA

Vandaag (9 oktober) was op NPO2 om 17.10 uur het programma ‘Petrus in het land’ gewijd aan de klimaatpelgrims. Je kunt het nog terug zien.

Het is fijn dat de coronamaatregelen waarin wij de richtlijnen van de PKN volgen de komende tijd versoepelen. Iedereen is welkom in de kerk, het reserveringssysteem zal vervallen, we doen een beroep op eigen verantwoordelijkheid (dus thuisblijven bij klachten) en het motto luidt ‘Geef elkaar de ruimte’. In kerk en kapel zullen de stoelen nog steeds op gepaste afstand staan en we reguleren het koffiedrinken na de dienst, zodat er geen opstoppingen ontstaan en er voldoende ruimte is voor iedereen. Laten we op elkaar en onszelf letten en elkaar de ruimte geven.

Ook de kinderen zijn van harte welkom in de kerk. Elke zondag is er in de dienst een aandachtsmoment voor hen, dat kan zijn in de vorm van afwisselend kindernevendienst, of een kinderviering met ‘godly play’in de kapel of een ouder-kind viering. De ouders worden tijdig geïnformeerd. Verdere informatie kunt u krijgen van jeugdouderling Jacomijn van der Kooij, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het was een mooie ochtend zaterdag 11 september j.l. om 9.00 uur verzamelde zich de kerkenraad in de Bergkerk. Even een kop koffie en dan naar de kapel voor de ochtend opening. We zochten naar inspiratie, wat heeft ons in die zo vreemde ‘corona periode’ op de been gehouden. Hoe zijn we er doorgekomen? Wie of wat inspireert ons? Helemaal stil en enthousiast tegelijk werden we van 4 filmpjes van gemeenteleden die over hun prachtige persoonlijke verhaal en inspiratiebronnen vertelden. Veel dank Joanne, Ruth, Casper, Seline, Annelies, Anthony. De vonk van inspiratie sprong over, in kleine groepen spraken we met elkaar over onze inspiratie en over de speerpunten voor de komende tijd. Over het belang van je gezien weten, welkom zijn, verbinding tussen generaties, aandacht voor duurzaamheid, aandacht voor kinderen en hun ouders. Ter afsluiting vierden we als kerkenraad rond de tafel in de kapel en deelden in brood en wijn. De avondmaalswijn ‘Grace’ was een bijzondere fairtrade kwaliteit. Tenslotte genoten wij van een heerlijke lunch op het terras in de mooi onderhouden binnentuin van de Bergkerk. We kijken terug op een mooie dag.

Diaconie en kerkenwerk houden in deze dagen niet op. Daarom brengen we toch graag de geplande collectedoelen voor deze zondag onder uw aandacht en zouden u willen vragen om een gift te overwegen op het hieronder vermelde rekeningnummer. U kunt ook een bedrag overmaken voor een aantal zondagen tegelijk, gelieve daarbij te vermelden welke dagen dit betreft.

U kunt gebruik maken van een betaalverzoek of QR-code om geld over te maken via de Tikkie-app. Klik dan hier.
Naast het overmaken van collectes via de QR-code kunt u uw bijdrage ook overmaken op rekeningnummer
NL72 SNSB 0937 0141 09 t.n.v. Diaconie protestantse gemeente Amersfoort, onder vermelding van de collectedatum en de wijkgemeente (Bergkerk). De collectes worden 50/50 verdeeld over diaconie en kerkrentmeesters, tenzij u anders vermeldt.

Subcategorieën

overzicht van de diaconale activiteiten