Vanaf zondag 11 september presenteert de kunstcommissie een nieuwe tentoonstelling, nl. van Cornelijne van Meeteren – Bos,   lid van onze gemeente.
Haar schilderijen zijn ontstaan in coronatijd, toen zij vaak wandelde op het landgoed Den Treek, waar ze verschillende doorkijkjes van het landschap heeft vastgelegd.
Deze schilderijen vormen de basis van een wandeling van ongeveer een uur door het gebied, Een kunstwandeling  “Landschappen uit Den Treek en omgeving”
De beschrijving van de wandeling is in de kerk aanwezig.

De exposities in de Bergkerk worden verzorgd door “BK Kwadraat”, de Commissie Beeldende Kunst Bergkerk. Bij de keuze van kunstwerken zoekt de commissie zoveel mogelijk naar aansluiting bij het kerkelijk jaar. De commissie beoogt de kijker met de exposities te verrassen, te bevestigen en gedachtewisseling te bevorderen. Betrokkenheid van gemeenteleden stelt de commissie zeer op prijs. Suggesties, bijvoorbeeld voor exposities, zijn welkom.

Informatie over actuele exposities is te vinden in de nieuwsbrief en op de website van de Bergkerk en in Drieluik.
Bezoekers van buiten de Bergkerk zijn van harte welkom op zondag na de dienst, om 12.00u tijdens het koffiedrinken en op overige dagen na overleg met de beheerder, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 033- 4617917.

Tijdens de exposities ligt informatie over de kunstenaar en het geëxposeerde werk bij de vitrinekast in de kerkzaal. De kunstenaar wordt op een zondag uitgenodigd om aan geïnteresseerden tijdens het koffiedrinken de expositie toe te lichten. In de vitrinekast is een aanvulling te zien op de expositie in de kerkzaal of beelden en tekeningen van kunstbeoefenaars van de gemeente. Ook voor de tentoonstelling in deze kast houdt de commissie zich aanbevolen voor suggesties.

De commissie BK2 bestaat uit de volgende leden: Hilda Osinga, Jolijne  Viergever, Lianne Termaat, René Rosmolen en voorzitter Margriet Telgenhof (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).