Tentoonstelling in de Bergkerk van september t/m november 2021

Dr. Abr. Kuyperlaan 2 Amersfoort, te bezichtigen op zondag na de dienst (11.30u) of op afspraak (033-4617917)
In de maanden september t/m november worden in de Bergkerk pastels van Juke Hudig tentoongesteld. Het gaat hierbij om de serie die zij maakte n.a.v. het verhaal van Jonah.
Het bijbelboek Jonah is een van de kortste verhalen uit het Oude Testament; het oogt eenvoudig, maar blijkt complex en mysterieus. Jonah gaat een inwijdingsweg. Hij wordt geroepen, maar loopt er voor weg. Opgeslokt door een grote vis, wordt hij in de diepste duisternis opnieuw geroepen door God. ‘Sta op en ga naar Nineveh.’ Jonah gaat op weg, verlost de stad en, nadat hij alles heeft geofferd, wordt hij herboren als volledig nieuw mens.
In 55 pastels tekende Juke Hudig de ‘zoektocht van de ziel’; vurig en verstild.
Pastel is hét medium waarin Juke zich uitdrukt. Zij tekent er ’s zomers de indrukken van de natuur mee en ’s winters haar visioenen. De laatste zijn visualiseringen van innerlijke beelden, van het spirituele, de diepere onzichtbare werkelijkheid. Sinds 1994 werkt zij veel naar teksten, zoals in 2015/ 16 naar Jonah. De Jonah pastels zijn uitgegeven in een boek, waarbij godsdienstfilosoof Daniël van Egmond een uitgebreide beschouwing schreef. Ook zijn ze te koop, 950 euro, ingelijst met museumglas of als kaart.
Verdere informatie: www.jukehudig.nl.
Op donderdag 28 oktober houdt Juke een lezing over Jonah. Verdere informatie volgt nog.

De exposities in de Bergkerk worden verzorgd door “BK Kwadraat”, de Commissie Beeldende Kunst Bergkerk. Bij de keuze van kunstwerken zoekt de commissie zoveel mogelijk naar aansluiting bij het kerkelijk jaar. De commissie beoogt de kijker met de exposities te verrassen, te bevestigen en gedachtewisseling te bevorderen. Betrokkenheid van gemeenteleden stelt de commissie zeer op prijs. Suggesties, bijvoorbeeld voor exposities, zijn welkom.

Informatie over actuele exposities is te vinden in de nieuwsbrief en op de website van de Bergkerk en in Drieluik.
Bezoekers van buiten de Bergkerk zijn van harte welkom op zondag na de dienst, om 12.00u tijdens het koffiedrinken en op overige dagen na overleg met de beheerder, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 033- 4617917.

Tijdens de exposities ligt informatie over de kunstenaar en het geëxposeerde werk bij de vitrinekast in de kerkzaal. De kunstenaar wordt op een zondag uitgenodigd om aan geïnteresseerden tijdens het koffiedrinken de expositie toe te lichten. In de vitrinekast is een aanvulling te zien op de expositie in de kerkzaal of beelden en tekeningen van kunstbeoefenaars van de gemeente. Ook voor de tentoonstelling in deze kast houdt de commissie zich aanbevolen voor suggesties.

De commissie BK2 bestaat uit de volgende leden: Hilda Osinga, Jolijne  Viergever, Lianne Termaat, René Rosmolen en voorzitter Margriet Telgenhof (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).