Voor een reportage op de site van Katholiek Amersfoort, ga naar: https://katholiekamersfoort.nl/2021/10/09/het-bezoek-van-de-klimaatpelgrims-aan-amersfoort/

Coördinator Hennie Sohl vertelt over de ontvangst van de klimaatpelgrims: https://www.youtube.com/watch?v=5fq6RCy3w4I
Lydia van Maurik als klimaatpelgrim te gast in Amersfoort: https://www.youtube.com/watch?v=2_FiIt9bG-M
Johan van Werven als klimaatpelgrim te gast in Amersfoort: https://www.youtube.com/watch?v=E7KrSe2s3OE
Totale Playlist: https://www.youtube.com/playlist?list=PLm-V8kPOWv_lcvDkpd01plqBvxAUTN_TA

Vandaag (9 oktober) was op NPO2 om 17.10 uur het programma ‘Petrus in het land’ gewijd aan de klimaatpelgrims. Je kunt het nog terug zien.

Diaconie en kerkenwerk houden in deze dagen niet op. Daarom brengen we toch graag de geplande collectedoelen voor deze zondag onder uw aandacht en zouden u willen vragen om een gift te overwegen op het hieronder vermelde rekeningnummer. U kunt ook een bedrag overmaken voor een aantal zondagen tegelijk, gelieve daarbij te vermelden welke dagen dit betreft.

U kunt gebruik maken van een betaalverzoek of QR-code om geld over te maken via de Tikkie-app. Klik dan hier.
Naast het overmaken van collectes via de QR-code kunt u uw bijdrage ook overmaken op rekeningnummer
NL72 SNSB 0937 0141 09 t.n.v. Diaconie protestantse gemeente Amersfoort, onder vermelding van de collectedatum en de wijkgemeente (Bergkerk). De collectes worden 50/50 verdeeld over diaconie en kerkrentmeesters, tenzij u anders vermeldt.

Deze week hebben alle RK parochies en protestantse gemeente een brief ontvangen van Vastenactie en GroeneKerken met het verzoek om de internationale klimaatpetitie te ondertekenen, waarin regeringsleiders worden opgeroepen tot een rechtvaardiger klimaatbeleid. Ook personen kunnen deze petitie ondertekenen en doorsturen naar vrienden en bekenden.
Op 10 oktober is er een grote klimaatmars van Amsterdam naar Hoofddorp, waar ook andere organisaties zich bij aansluiten. René de Reuver (scriba protestantse kerk) en Monseigneur Gerard de Korte (Rooms-Katholieke kerk) geven de petitie met de verzamelde handtekeningen met de pelgrims mee naar de klimaattop.

Aangeboden: een gebruikte rollator, vier jaar oud, in prima staat. Hij kan heel plat worden ingeklapt, wat bij reizen met bus en trein erg handig is.

Het merk is DRIVE, het model NITRO, de kleur Champagne, de maat is Large.

Kent of bent u iemand die een rollator goed kan gebruiken, maar is de aanschaf of vervanging hiervan lastig, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.