U wilt de Bergkerk financieel steunen én dit aftrekken van uw inkomsten bij uw belastingaangifte? Dat kan als u niet over de minimale (minder dan 1%) of maximale drempel (meer dan 10%) van uw belastbare inkomen gaat.

Doet u dat wel? Dan is een periodieke gift, met een periodieke schenkingsovereenkomst (PSO) de uitkomst om toch te profiteren van belastingvoordeel. Uw voordeel kan oplopen tot wel 52%!

Het is een overeenkomst die u aangaat voor minstens 5 jaar. Dan kunt u het hele bedrag dat u schenkt aftrekken van uw inkomsten bij de belastingaangifte. Voor meer details zie deze pagina van de belastingdienst.

Wat zijn de voor- en nadelen voor uw bijdrage aan de Bergkerk?

Voordeel: U kunt bijna altijd een hoger bedrag aftrekken van uw inkomsten, doordat de drempels wegvallen. Het voordeel is duidelijk: zo komt meer van uw geld aan bij de Bergkerk. Het extra geld kunt naar uw wens verdelen: u houdt het zelf of u geeft het geheel of gedeeltelijk aan de kerk door. Dat laatste zouden we als Bergkerk natuurlijk op prijs stellen: het verhoogt uw bijdrage en wij kunnen er 5 jaar op rekenen.

Nadeel: De PSO heeft een belangrijk nadeel: u zit er 5 jaar aan vast. Als u een vast inkomen heeft en u bent vastbesloten om de Bergkerk lang te blijven ondersteunen, dan is dat een overkomelijk bezwaar. Als u van een van deze twee zaken niet zeker bent dan is het verstandig om geen PSO aan te gaan.

Wat betekent dat financieel voor mij?

Hoe het uitwerkt is voor iedereen verschillend. Daarom Is het goed om bij de online rekenhulp van de PKN te kijken wat voor uw situatie werkt. Op de website van de PKN vindt u ook een folder met een heldere uitleg.

Hoe doen we dat praktisch?

Hier vindt u het formulier, gebruik dit om een overeenkomst aan te gaan met de Bergkerk. Deze vult u in en stuurt u naar het kerkelijk bureau van de PGA, per email of per post. Zij zorgen voor de ondertekening van onze kant en sturen het getekende exemplaar aan u terug voor uw administratie en belastingaangiften. Waar nodig nemen zij het op in de machtigingen voor betaling.

Benodigde gegevens:

· RSIN/fiscaalnummer van de Bergkerk: reeds ingevuld op het formulier (002584670)
· Email adres kerkelijk bureau PGA: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
· Post adres kerkelijk bureau PGA: Groenmarkt 19, 3811 CP Amersfoort