Energieprijzen die de pan uit rijzen, hoge inflatie: iedereen heeft hier op dit moment mee te maken. Ondanks diverse maatregelen vanuit de overheid kunnen de huidige ontwikkelingen enorme gevolgen hebben voor grote groepen mensen.
Daarom deze informatie vanuit de diaconie: mocht u hulp kunnen gebruiken, klop dan bij ons aan. Mocht u iemand kennen in onze gemeente die hulp kan gebruiken – weet dat u gemeenteleden altijd naar ons mag doorverwijzen.

Wij kunnen niet alle grote financiële problemen oplossen, maar mogelijk kunnen wij u of anderen wel op weg helpen. Wij kunnen bijvoorbeeld hulp bieden in de vorm van een boodschappenbon of een kledingpakket, gebruik maken van ons netwerk om u verder te helpen, een eenmalige bijdrage in een openstaande factuur geven, etc. Hieronder alvast een aantal tips die wellicht kunnen helpen in een situatie waarin het financieel lastig is het hoofd boven water te houden:

 

 

Kent u de website: www.geldcheck033.nl?
Een website voor Amersfoorters waar u onder andere alle regelingen vindt die er in Amersfoort beschikbaar zijn om iemand financieel te helpen.
Daarnaast is er ook www.geldfit.nl – u kunt direct checken wat u kunt doen om financieel fit te blijven of te worden (of bel gratis 0800-8115)

 

 

Nog geen energietoeslag aangevraagd bij de gemeente Amersfoort?
Het kan nog! (je hebt recht op extra energietoeslag bij een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm)
Meer info via de gemeente Amersfoort (www.amersfoort.nl)

  Wij hebben goede ervaringen met een stichting bij wie we een complete kledingbox (nieuwe kleren) voor u aan kunnen vragen.
Door besparing op de kledingkosten, houdt u weer geld over om andere dingen te kunnen betalen.

 

Voor vragen kunt u terecht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of u kunt contact opnemen met één van de diakenen (telefonisch of spreek ons gerust aan!)