Patrick Verheij (and friends) zingt Leonard Cohen en verbindt dit met de actualiteit van Bijbelverhalen

WAAR: Bergkerk, Dr.A.Kyperlaan 2, Amersfoort
WANNEER: Woensdagavond 26 september 2018
TIJD: 20.00-22.00 uur
KAARTEN: 10 euro
Te bestellen bij: zie www.bergkerk.nl.  Info volgt. Of voor aanvang van de voorstelling in de kerk
Al drie jaar op rij organiseert de Bergkerk: Theater in de kerk. Na Helmert Woudenberg (voorstelling JEZUS) en Leoni Jansen met Erik Vaarzon Morel (thema Pelgrimage) is het nu de beurt aan Patrick Verheij en vrienden om een voorstelling te geven. Patrick raakte bekend door zijn heel persoonlijke vertolking van de mooiste en meest betekenisvolle songs van Leonard Cohen. In intieme setting, met een klein maar sterk combo spelen ze (Verheij & Friends, musici die hun sporen verdiend hebben  en o.a. met Freek de Jonge werkten) prachtige songs van Cohen. Patrick heeft er met de aanvullende ‘terzijdes’ een mooie totaalvoorstelling  voor de Bergkerk van gemaakt. Verheij is tekstschrijver en vertolker van Nederlands en Engels repertoire.

Zaterdagmiddag 1 september om 17.00 uur in de binnentuin van de Bergkerk is de ‘Nazomer barbecue’. We sluiten de zomerperiode af met een gezellig samenzijn op het terras en in de tuin van de kerk. Leuke gelegenheid om elkaar na eventuele vakantie weer te ontmoeten of om nieuwe / bekende mensen te spreken. De barbecue wordt georganiseerd door enkele leden van de Bergkring (30-tigers gesprekskring). Iedereen, van jong tot oud is welkom, er is volop gelegenheid voor nadere kennismaking en ontmoeting en natuurlijk lekker eten en drinken.
Opgave via e-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Opgeven voor 29 augustus. Kosten: volwassenen €15,- en kinderen €5,- (na opgave te voldoen ter plaatse).

OP REIS MET LEO COOPMANS DOOR GEABSTRAHEERDE LANDSCHAPPEN.

Leo Coopmans (1938) kreeg zijn opleiding aan de Vrije Academie Den Haag, afdeling beeldhouwen en de Vrije Academie Nunspeet, afdeling schilderen. Hij was na zijn opleiding 15 jaar aktief in het stichtingsbestuur van de akademie van Nunspeet. Hij was 9 jaar lid van het stichtingsbestuur Open Atelierdagen N-O Veluwe.

Zijn inspiratie vindt hij vooral in de natuur. De basis voor zijn schilderijen zijn dan ook schetsen en indrukken van landschappen, dorpsgezichten, boerderijen etc. Kleuren spelen daarbij een hoofdrol. Al schilderend worden vormen en kleuren het hoofddoel en leiden vaak tot een bijna abstract schilderij. Belangrijk in het eindresultaat is het realiseren van de sfeer of het kenmerkende van de basis vanwaar is uitgegaan. Hij werkt met heldere warme kleuren, laag over laag, met acryl op doek, in diverse formaten. Hij weet de sfeer van een landschap zo te treffen dat ook een werk zonder titel door de beschouwer veelal feilloos gesitueerd kan worden op de geografische plek van het landschap.

Leo Coopmans exposeert sinds 1985 in solo- en groepsexposities in o.a. Epe, Ermelo, Zwolle, Den Bosch, Heerde, Utrecht, Apeldoorn, Duiven, Westervoort, Harderwijk en Nunspeet. In 2000 ontving hij de publieksprijs van de Kunstbeurs in Epe. In 2013 en 2016 was hij een van de deelnemers van de Kunstschouw op Schouwen-Duiveland. Particulieren en bedrijven in binnen- en buitenland hebben zijn werk aangekocht.

Macbook Hilda:Users:hilda:Downloads:92db0419-8a11-4476-b440-b040fb1c46fa.jpg

DORP OP HEUVEL

LEO COOPMANS

Adres/atelier: Slotgraskamp 45 8162 XX Epe
Tel: 0578612659

Leo Coopmans exposeert van 29 juni tot 7 september 2018

in de kerkzaal en de gemeentezaal van de Bergkerk:

Dr A. Kuijperlaan 2 te Amersfoort

zondag na de dienst vanaf 11 u.30

en na telefonische afspraak 033 -4617917

In een tot de laatste stoel geheel gevulde Bergkerk sprak essayist, columnist Bas Heijne zijn bergrede uit. Heijne weet zich aangesproken door de uitspraak van Jezus in de Bergrede: ‘Is het een verdienste als je liefhebt wie jou liefheeft? Doen de tollenaars niet net zo? En als jullie alleen je broeders en zusters vriendelijk bejegenen, wat voor uitzonderlijks doe je dan?’

De tekst van de bergrede 2018 door Bas Heijne is uitgegeven in een boekje en verkrijgbaar in de Bergkerk. In de NRC van 7 april 2018 is een bekorte versie opgenomen.” www.nrc.nl/handelsblad/2018/04/07/#204.

Subcategorieën