Dubbelexpositie in de Bergkerk van 6 mei tot 29 juni 2018

Beelden van Lex Hemels en foto’s van Nienke Vallentgoed.

Lex exposeert assemblages en beeldjes in vitrinekasten. De beeldjes zijn gemaakt in speksteen, kalksteen, serpentijn of marmer. De assemblages zijn samengesteld uit materiaal dat hij uit de natuur heeft verzameld of als restmateriaal heeft gevonden. Zo krijgt het materiaal een nieuwe bestemming: ‘de cirkelgang’ der dingen.

Ook de foto’s van Nienke Vallentgoed hebben het verstrijken van de tijd als thema. Nienke is een familielid van Lex. Naast haar werk als marketing manager fotografeert zij in haar vrije tijd. Ze fotografeert krachtige architectuur maar ook schoonheid in verval. De altijd veranderende natuur, geteisterd door de elementen bij het verstrijken van de tijd. Nienke legt de onderwerpen vast zoals ze die tegenkomt. Geen enscenering, geen photoshop.

Op zondag 10 juni zijn Lex en Nienke aanwezig om met belangstellenden over hun werk te praten.

Lex Hemels - Engel

Nienke Vallentgoed - Santarém 60 * 90 cm op dibond

Bergkerk, Dr. A. Kuyperlaan 2, Amersfoort.

Bezichtiging op zondag na de dienst om ca. 11u30

of op afspraak met de beheerder, Dhr. R. Buijk, tel 033 461 7917

Het PKN blad Woord en Weg verwijst kort naar de liedboekdag die op 26 mei in de Bergkerk plaatsvindt. Daarin staat ten onrechte dat men zich kan opgeven bij de bergkerk.

Opgave liedboekdag 26 mei doet u NIET bij www.Bergkerk.nl  maar bij  www.kerklied.net  of bij www.aanmelder.nl/26meikerklied

Op bovengenoemde sites vindt u ook meer informatie over de liedboekdag.

Op dinsdag 5 juni a.s. zal er voor oudere gemeenteleden van de Bergkerk en de Lutherse Kerk weer een ontmoetingsdag plaatsvinden in de Bergkerk. Alle ouderen van rond de 80 jaar en ouder hebben in april hiervoor persoonlijk een uitnodiging ontvangen. In de uitnodiging vindt u alle informatie over het programma en hoe u zich kunt aanmelden. Als u géén uitnodiging heeft ontvangen maar wel deze bijeenkomst wilt bijwonen, neem dan contact met ons op. Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In een tot de laatste stoel geheel gevulde Bergkerk sprak essayist, columnist Bas Heijne zijn bergrede uit. Heijne weet zich aangesproken door de uitspraak van Jezus in de Bergrede: ‘Is het een verdienste als je liefhebt wie jou liefheeft? Doen de tollenaars niet net zo? En als jullie alleen je broeders en zusters vriendelijk bejegenen, wat voor uitzonderlijks doe je dan?’

De tekst van de bergrede 2018 door Bas Heijne is uitgegeven in een boekje en verkrijgbaar in de Bergkerk. In de NRC van 7 april 2018 is een bekorte versie opgenomen.” www.nrc.nl/handelsblad/2018/04/07/#204.

Subcategorieën