Zondag 15 april

na de dienst van 10.30 uur is er een informatiebijeenkomst voor nieuwe leden van de Bergkerk en voor hen die zich oriënteren en op zoek zijn naar een verbinding met een kerkelijke gemeente. Na een korte kennismaking volgt er informatie over de Bergkerk en is er alle gelegenheid om vragen te stellen. Ook op andere zondagen kunt u voor en na de dienst terecht bij de Informatietafel in de hal van de kerk. Nieuwe leden van het afgelopen jaar die bij ons bekend zijn – door verhuizing en/of overschrijving - ontvangen een persoonlijke uitnodiging. Mocht u dit lezen en zich in de categorie nieuwe leden/belangstellenden herkennen, weet u van harte welkom.

Dinsdagavond 10 april

Kring voor ouders van jonge kinderen. Hoe kun je samen met je kind(eren) geloven en de betrokkenheid bij de kerk beleven? Het is een vraag die aan de orde is in het spitsuur van het leven. Je bent zelf met geloof opgegroeid, maar je doet het niet als vroeger, je zoekt naar nieuwe vormen en rituelen die passen bij jou en de kinderen. Alle ouders van jonge kinderen zijn hartelijk uitgenodigd. We willen vragen en ervaringen uitwisselen.

Inlichtingen of opgave bij ds. Jan van Baardwijk Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

“Gewenste vreemdelingen”

Bekijk het persbericht hier.

BAS HEIJNE (NRC-columnist, publicist en schrijver) zal op 4 april 2018 de AmersfoortseBergrede editie-2018 voor zijn rekening nemen.

Elk jaar nodigt de Bergkerk in Amersfoort een spraakmaker uit om op basis van de Bergrede van Christus een lezing te geven.

Bas Heijne zal bij de meesten van ons bekend zijn als de oordeelkundige en erudiete columnist van NRC-Handelsblad. Elke zaterdag verschijnt er van zijn hand een tot nadenken en reflectie dwingende column: ogenschijnlijk vlot geschreven, vaak geestig, scherp, altijd maatvast en politiek-filosofisch zuiver.

Heijne laat zich inspireren door de tekst: “En ik zeg jullie: heb je vijanden lief en bid voor wie jullie vervolgen, alleen dan zijn jullie werkelijk kinderen van je Vader in de hemel. Hij laat zijn zon immers opgaan over goede en slechte mensen en laat het regenen over rechtvaardigen en onrechtvaardigen. Is het een verdienste als je liefhebt wie jou liefheeft?” Bas Heijne stelt dat moderne technologie het steeds gemakkelijker maakt voor mensen om met elkaar te communiceren, maar - dat is de paradox - het drijft ook steeds meer mensen uiteen. Iedereen kent het fenomeen van de bubbel, waarin gelijkgestemden elkaar bevestigen in hun overtuigingen, omringd door een als grotendeels vijandig geziene buitenwereld. Techniek laat mensen elkaar zien, tot in intieme details, en tegelijkertijd lijkt onze omgang steeds onpersoonlijker te worden. Globalisering, heet het, heeft de mensheid een gemaakt, maar de tegenstellingen en breuklijnen tussen groepen en volkeren lijkt almaar groter te worden...

Expositie in de Bergkerk van 4 maart tot 4 mei 2018

Wouda Koelewijn

Wouda laat in haar werk zien dat mensen niet los te zien zijn van hun omgeving. De vraag is hoe mensen zich tot elkaar en hun omgeving verhouden. Het gaat daarbij niet zozeer om het verkrijgen van antwoorden, maar om het ontdekken, opmerken en om het blijven zoeken, het samen op weg zijn.

Subcategorieën