Nu de diensten in deze ‘coronatijd’ alleen online te volgen zijn, organiseren we aansluitend op de kerkdienst een ‘online Bergkerkcafé’. Fijn om elkaar al is het langs digitale weg toch even te spreken. In de wekelijkse nieuwsbrief vindt u de mogelijkheid om mee te doen. Met uw eigen kop koffie in de hand, kunt u inloggen bij het ‘online Bergkerkcafé. Alle Bergkerkers zijn van harte welkom. Zo kunnen we toch wat meer contact met elkaar hebben.

In deze lockdown periode zal de predikant (indien mogelijk) elke woensdagavond van 19 tot 20 uur en elke donderdagmorgen van 10 tot 11 uur in zijn werkkamer in de kerk zijn. De kapel staat open voor wie individueel een moment van stilte zoekt en misschien een lichtje wil aansteken. Mocht de predikant verhinderd zijn, dan is een ander beschikbaar voor een gesprek en het openstellen van de kapel. Als u graag iemand wilt spreken dan kunt u bellen met de predikant 06-83951074 of met het pastoraal meldpunt 06-19945139.

Het is inmiddels een jaar geleden dat wij werden opgeschrikt door de covid-19 pandemie. Ineens werd alles anders, we werden op afstand gezet van elkaar, onze samenleving ging gedeeltelijk op slot. Ook de kerk ging op slot, Pasen, Pinksteren en Kerstmis vierden wij online. En nog steeds kunnen we niet bij elkaar komen. Wat doet deze crisis met de manier waarop wij leven? Hoe gaat het met ons? Wat betekent het? Wat vraagt het van ons? Wat brengt het ons? Graag nodig ik u uit om deel te nemen aan de online gesprekskring ‘op afstand in gesprek’.
Doel van het gesprek is onze ervaringen delen in deze coronatijden.
U kunt zich met een e-mail aanmelden voor één van de gespreksmiddagen of avonden.
De gesprekken zijn online, via ZOOM. Na aanmelding ontvangt u een link.
Data:
Dinsdagavond 9-2 , 20.00 – 21.30 uur
Donderdagmiddag 11-2, 14.00 – 15.30 uur
Maandagavond 15-2, 20.00 – 21.30 uur
Woensdagmorgen 17-2, 10.00 – 11.30 uur

Nu de lock-down nog langer gaat duren en we elkaar voorlopig niet in de kerk kunnen ontmoeten, start vanuit het pastoraat een initiatief om extra telefooncirkels op te zetten. Het idee is om wekelijks contact te onderhouden met een groepje van maximaal acht gemeenteleden.
U wordt op een vaste dag, 1x per week, gebeld door een gemeentelid. U belt op uw beurt weer een ander gemeentelid en zo bellen we met een vaste groep de cirkel rond. Vindt u het fijn om hier aan deel te nemen dan kunt u contact opnemen met het pastoraal meldpunt.
Dit is bereikbaar op werkdagen van 18.00 tot 19.00 uur via 06-19 94 51 39 of per E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Doe gezellig mee en laten we onze contacten warm houden. Laten we blijven omzien naar elkaar!

Subcategorieën

overzicht van de diaconale activiteiten