Basiscatechese

Komend najaar start bij voldoende deelname een groep basiscatechese speciaal voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool. Het gaat om een kennismaking met Bijbel en geloof. De bijeenkomsten vinden plaats in Bergkerk, op een maandagavond van 18.30 – 19.30 uur. We willen de kinderen op een speelse manier iets meer vertellen over Bijbelverhalen en zullen onder andere een ronde maken door de kerk en stilstaan bij het gebouw, de symbolen en de kunst in de kerk. Bij voldoende aanmelding worden in overleg de data gepland. Voor meer informatie en / of aanmelding kunt u mailen met Jan van Baardwijk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Informatie:

Antoon Telgenhof, email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

jeugdouderling

 

Jongeren in de leeftijdscategorie 12 tot 18 hebben hun eigen club: ‘Rond de 15’.

Op de 2e en 4e zondag van de maand is op zondagmorgen om 10:30 uur een bijeenkomst in de Bergherberg.

De jongeren werken met projecten en thema’s die gezamenlijk worden uitgekozen. Tijdens de bijeenkomsten wordt volop gediscussieerd en er is ruimte voor creativiteit en muziek.

"Rond de 15" is een groep waar iedereen zichzelf mag zijn en waar een goede sfeer belangrijk is. 

Leiding van Rond de 15:
Wouter en Annika Verhaage
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afgelopen zondagen hebben de jongeren van Rond de 15 een Crowdfunding project uitgewerkt. Hoe gaan we geld verdienen voor een goed doel. Gekozen is voor een project van het Corderius college in Pir, Roemenië. Begin mei hebben leerlingen en docenten daar klaslokaaltjes gemaakt, kinderwerk gedaan, schoolspullen naar een lagere school gebracht en kleuters blij gemaakt met een speelgoedpakketje.

Op zondag 1 juni was de diaconale collecte voor dit doel en de jongeren van Rond de 15 verkochten voor en na de dienst cakejes en brownies  die ze in de bakkerij van De Jong hebben gebakken.

De kindernevendienst, de Westhill, is bedoeld voor kinderen van 4-12 jaar.

De bijeenkomsten vinden plaats op zondagmorgen tijdens de kerkdienst van 10.30 uur en in de zomer om 10.00 uur.

In de vakanties worden de diensten van de Westhill geleid door gemeenteleden. In de zomer alleen de eerste en laatste zondag van de vakantie.

De kinderen komen samen met de gemeente in de kerkzaal. Twee kinderen dragen het licht binnen. Beurtelings hebben de kinderen een aandeel in het drempelgebed. Nadat de predikant een inleiding op de dienst heeft gehouden en het lied van de maand is gezongen, gaan de kinderen naar hun eigen ruimtes.

Er is een indeling in drie leeftijdsgroepen, de Molshoopjes, de Duinklimmers en de Alpinisten.

De leiding van de Westhill is in handen van: Ianthe van der Deijl, Jannet Mosterd, Cornelijne van Meeteren, Suzanne de Jong. Myrthe Kroes, Martien de Wilde, Francien Post en Jan Veltman. 

De kinderen luisteren naar de Bijbelverhalen en verwerken deze op hun eigen manier. Aan het eind van de dienst komen alle kinderen terug in de dienst om met de gemeente de zegen te ontvangen.

De kinderen mogen deelnemen aan het avondmaal.

De jaarlijkse ‘overvliegdienst’ waarin we stilstaan bij de ‘rite de passage’ van kinderen die beginnen aan het voorgezet

onderwijs en in de kerk de overgang maken van Westhill naar ‘rond de 15’ staat gepland voor zondag 6 juli.

De allerkleinsten kunnen tijdens de dienst van 10:30 uur (in de zomer 10:00 uur) terecht bij de kinderoppas.

Coördinator:

Desirée Eggink, tel. 4700090.