Eén maal per maand is er voor ouders en kinderen in de basisschoolleeftijd een speciale viering in de Kapel van de Bergkerk. Op de manier van ‘Godly play’ wordt het bijbelverhaal aandachtig verteld en uitgebeeld. In een open gesprek is er tijd om je te verwonderen over het verhaal. Wie zou jij zijn in het verhaal? Herken je iets van dit verhaal? Kom je zoiets ook wel eens ‘in het echt’ tegen? Daarna kan een ieder het verhaal verwerken of verder onderzoeken door iets te maken, te schrijven, of er mee te spelen. We sluiten in de kring af door samen iets kleins te eten en te drinken.

Data: zondag 19 januari, 16 februari, 15 maart, 19 april, 17 mei, 28 juni 2020

Tijd: 10.30 tot 11.45 uur

Plaats: Kapel van de Bergkerk, Dr. A. Kuyperlaan 2, 3818 JC Amersfoort

Begeleiding: Susanne de Jong-Tennekes en Myrthe Kroes
Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heeft u op Spel en spul de groene tafel bezocht. Op deze tafel stond een keur aan groene producten voor in huis. Veel mensen hebben iets uitgezocht, aan de kraam ontstonden mooie gesprekken over onze de relatie tussen duurzaamheid en geloof. Komend jaar zullen de jongeren van R15  ook enkele keren na de dienst een groene tafel voor u samen stellen.

Rond de 15 komt 2 keer per maand bijeen in de Herberg. Afgelopen maanden hebben we gewerkt aan de thema’s Esther, het avondmaal, de Bergrede 2019, angst en is Pasen voorbereid met activiteiten waaraan een hoop plezier werd beleefd. De gesprekken zijn mooi en waardevol en de tijd is altijd weer te kort op zondagochtend.

Basiscatechese

Komend najaar start bij voldoende deelname een groep basiscatechese speciaal voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool. Het gaat om een kennismaking met Bijbel en geloof. De bijeenkomsten vinden plaats in Bergkerk, op een maandagavond van 18.30 – 19.30 uur. We willen de kinderen op een speelse manier iets meer vertellen over Bijbelverhalen en zullen onder andere een ronde maken door de kerk en stilstaan bij het gebouw, de symbolen en de kunst in de kerk. Bij voldoende aanmelding worden in overleg de data gepland. Voor meer informatie en / of aanmelding kunt u mailen met Jan van Baardwijk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Informatie:

jeugdouderling

Jongeren in de leeftijdscategorie 12 tot 18 hebben hun eigen club: ‘Rond de 15’.

Op de 2e en 4e zondag van de maand is op zondagmorgen om 10:30 uur een bijeenkomst in de Bergherberg.

De jongeren werken met projecten en thema’s die gezamenlijk worden uitgekozen. Tijdens de bijeenkomsten wordt volop gediscussieerd en er is ruimte voor creativiteit en muziek.

"Rond de 15" is een groep waar iedereen zichzelf mag zijn en waar een goede sfeer belangrijk is.

In de periode januari tot en met juni 2018 komen we als R15 twee keer per maand bij elkaar op zondagmorgen. Alle jongeren tussen ongeveer 12 en 18 jaar zijn van harte welkom. We zullen met elkaar in gesprek gaan over verschillende onderwerpen, daarnaast gaan we ook samen op pad om ons diaconaal in te zetten.  We gaan opnieuw op bezoek bij de kinderen van het AZC en de bewoners van de Lichtenberg. Ook verrassen we de kinderen van het logeerhuis in de zomer en hopen we op bezoek te gaan bij de straatpastor in de binnenstad. Je ontvangt de data en de informatie per mail en app.