Delen is dus dubbel genieten.

Op 1 mei zal de drukker de flyers en posters van de Actie Vakantiegeld Delen 2024 aanleveren op het kerkelijk bureau, Groenmarkt 19. Ieder jaar weer een klein feestje voor de werkgroep Actie Vakantiegeld Delen. Want de tijd van delen van een stukje van ons gekregen vakantiegeld breekt weer aan. De werkgroep, met leden uit de diverse kerken van de PGA en PG-HAN, heeft al vóór 1 april, samen met de administrateur Henk Ruiter, vele adressen verzameld van mensen die in aanmerking komen voor een gift. Deze adressen komen zowel uit de kerken als van organisaties. Dit jaar ontvingen we adressen van Indebuurt033, Voedselbank, Inloophuizen, Kwintes en SOFEE.

In 2024 tellen we al weer het 21 e jaar van de actie Vakantiegeld Delen. En helaas blijven we ieder jaar zeggen dat deze actie nog steeds nodig is. Want achter deze groep (de teller staat op 203) adressen schuilen levensverhalen van mensen die te maken hebben met verlies en armoede.

Ook nu kunt u een beetje delen van uw vakantiegeld. U kunt een bijdrage, liefst voor 1 juli 2024, storten op onderstaande rekeningnummer:

NL20 INGB 0000 1396 31 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Amersfoort

Als diaconie zijn wij op zoek naar manieren om als kerk present te zijn in de wijk. Hiertoe hebben wij contact gelegd met Indebuurt033. Deze organisatie heeft veel contact met wijkbewoners, waarbij diverse hulpvragen naar boven komen. Behoeften zijn bijvoorbeeld af en toe samen een kopje koffiedrinken of een stukje samen oplopen. Wij willen de Bergkerkgemeente daar graag bij betrekken!

Zondag 17 december waren Kim Berends en Anoushka Voors van Indebuurt033 na de dienst aanwezig om met elkaar in gesprek te gaan.

Lees hier meer over deze actie.

Vanaf zondag 8 oktober is de Bergkerk inzamelpunt voor de voedselbank.

inzamelpunt: Bergkerk, Doctor Abraham Kuyperlaan 2
inzamelmoment: maandag 9:30 - 12:30 uur (uitgezonderd schoolvakanties)

Waarom is deze actie nodig?

Door de toegenomen armoede heeft de Voedselbank in korte tijd veel meer klanten gekregen. De Voedselbank leeft van wat bedrijven en supermarkten overhouden, maar die kopen steeds verstandiger in om voedselverspilling tegen te gaan. Kortom: meer vraag, minder aanbod. De Voedselbank zoekt daarom naar andere manieren om aan producten te komen. Bekijk hier een filmpje van Kerk in Actie over deze actie.

Voedseldozen

Samen met de Voedselbank heeft Kerk in Actie een doos laten maken die door alle kerken en voedselbanken gebruikt kan worden. Een voedselbank met een overschot kan zo makkelijk producten delen met een andere. Het lijstje met producten is samengesteld op basis van de behoefte aan producten bij het grootste deel van de voedselbanken.

Doe mee!
Lever ook een voedselpakket in. Koop één, meerdere of gewoon alle boodschappen van het lijstje hieronder:

• Zonnebloem- of olijfolie
  • groenteconserven
  • soep in blik of zak
  • zilvervliesrijst
  • volkorenpasta
  • houdbare halfvolle melk
  • vis in blik
  • koffie of thee
  • couscous
  • havermout

A.s. zondag 25 juni  is de tweede collecte van het PGA collectedoel werelddiaconaat: Bantar Gebang.

Lees hier de 2e nieuwsbrief

Het jaarverslag van Schuldhulpmaatje Amersfoort over 2022 kunt u hier vinden. Vorig jaar waren er 48 nieuwe hulpvragen, u vindt in het jaarverslag ook een persoonlijk verhaal van een maatje over zijn ervaringen.

U vindt uitgebreide informatie over het werk van Schuldhulpmaatje op de website www.shm-amersfoort.nl