In de bijlage de INLIA Nieuwsbrief, waarin allereerst aandacht voor de crisisopvang van dakloze asielzoekers, aan wie het COA in het aanmeldcentrum Ter Apel geen bed kan bieden – de hulp van de kerken is ook de komende maanden nog hard nodig.

Verder het bezoek van een uitgebreide Belgische delegatie aan ons Gasthuis, en de herdenking, op 22 september jl. in Lheebroek, van 25 jaar opvang voor ongedocumenteerden. Zeer recent sprak de Initiatiefgroep Huisvesting Asielzoekers Nederland met staatssecretaris Van der Burg van Asiel over het ‘plan KAN.’

Door te klikken op de paarse, onderstreepte koppen komt u vanzelf bij het volledige artikel op de website van INLIA.

INLIA  wenst u een goede Adventstijd.

Door Merel van Tilborg en Estelle Stambolie is een Bijbelse Adventskalender voor u gemaakt, om daarmee op een mooie manier met elkaar naar Kerst toe te leven. Namens het bestuur van INLIA bieden wij u deze kalender graag aan. Voor elke dag van december tot Kerst bevat deze kalender een Bijbelvers. De kalender is bijgevoegd in de vorm van een PDF-bestand en kan dubbelzijdig geprint, dan geknipt en dan in een envelop worden gestopt. Ontzettend leuk om met de kindernevendienst of met vrijwilligers te knutselen, voor zowel mensen in als buiten de kerk. Verder kan de Adventskalender ook eenvoudig per post als bemoediging aan mensen worden toegestuurd. We wensen u een warme en liefdevolle aanloop naar Kerst!

Met vriendelijke groet,

Jan Eggink
Voorzitter bestuur INLIA

download hier de adventskalender

Net als Boaz

God laat bij de akkerbouwers op het land kolen groeien in elk formaat. Maar, de supermarkt wil geen te grote bloemkolen. En ook geen te kleine rode kolen. Wat daarmee gebeurt dan? Omploegen! Ja, heel simpel: wat niet naar wens van de maatschappij is, wordt niet geoogst maar onder de grond geploegd. De Wijkraad van de Joriskerk heeft nu contact met akkerbouwers waar wij als vrijwilligers deze laatste kolen mogen oogsten, waarna ze naar de Voedselbank gaan. Hoe gaaf is dat! Net als Boaz deed: een beetje van de oogst laten liggen voor Ruth.

Hoe werkt dit?
1. Je meldt je aan als vrijwilliger (zie hierna) en wordt in een pool opgenomen (Whatsapp-groep).
2. Er wordt een oogstmoment en plaats georganiseerd en bekend gemaakt in de pool.
3. Je laat in de pool weten of je beschikbaar bent op dat moment.
4. Na aanmelding ga je op de dag zelf een paar uur op het land aan de slag, samen met andere vrijwilligers. Hoe groter de pool hoe makkelijker dit te organiseren is!

Aanmelding en meer informatie bij diaken Jelle Rients Jacobs, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0610408826.

Fietsen gezocht voor minderjarige asielzoekers Amersfoort

Veertig jonge minderjarige asielzoekers verblijven al enige tijd in van de Valk Hotel in Amersfoort. Aangezien voor hen gelegenheid komt om naar school te gaan is er een dringendeb ehoefte aan fietsen. Gemeenteleden die thuis een fiets kunnen missen, kunnen contact opnemen met de manager van de locatie minderjarige asielzoekers.

Uitnodiging bijeenkomst “een Iraanse jongeling”

zie bijlage

Energieprijzen die de pan uit rijzen, hoge inflatie: iedereen heeft hier op dit moment mee te maken. Ondanks diverse maatregelen vanuit de overheid kunnen de huidige ontwikkelingen enorme gevolgen hebben voor grote groepen mensen.
Daarom deze informatie vanuit de diaconie: mocht u hulp kunnen gebruiken, klop dan bij ons aan. Mocht u iemand kennen in onze gemeente die hulp kan gebruiken – weet dat u gemeenteleden altijd naar ons mag doorverwijzen.

Wij kunnen niet alle grote financiële problemen oplossen, maar mogelijk kunnen wij u of anderen wel op weg helpen. Wij kunnen bijvoorbeeld hulp bieden in de vorm van een boodschappenbon of een kledingpakket, gebruik maken van ons netwerk om u verder te helpen, een eenmalige bijdrage in een openstaande factuur geven, etc. Hieronder alvast een aantal tips die wellicht kunnen helpen in een situatie waarin het financieel lastig is het hoofd boven water te houden:

Kent u de website: www.geldcheck033.nl?
Een website voor Amersfoorters waar u onder andere alle regelingen vindt die er in Amersfoort beschikbaar zijn om iemand financieel te helpen.
Daarnaast is er ook www.geldfit.nl – u kunt direct checken wat u kunt doen om financieel fit te blijven of te worden (of bel gratis 0800-8115)

Nog geen energietoeslag aangevraagd bij de gemeente Amersfoort?
Het kan nog! (je hebt recht op extra energietoeslag bij een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm)
Meer info via de gemeente Amersfoort (www.amersfoort.nl)

Wij hebben goede ervaringen met een stichting bij wie we een complete kledingbox (nieuwe kleren) voor u aan kunnen vragen.
Door besparing op de kledingkosten, houdt u weer geld over om andere dingen te kunnen betalen.

Voor vragen kunt u terecht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of u kunt contact opnemen met één van de diakenen (telefonisch of spreek ons gerust aan!)