Woensdag 27 januari 20.00 uur – 21.30 uur
In deze workshop geven ze informatie over hoe je privé en werk kan combineren. Wettelijke en bedrijfsspecifieke regelingen worden besproken, bijvoorbeeld over de verschillende verlofregelingen en andere mogelijkheden om de combinatiedruk te verminderen. Bovendien gaan we met elkaar in gesprek over wat helpt om de combinatie werk en mantelzorg goed te combineren. Ook staan we stil bij het voeren van een gesprek met de leidinggevende over mantelzorgtaken en de do’s & don’ts hiervan. Tijdens de workshop nodigen we je uit actief deel te nemen, zodat al je vragen beantwoord worden. De workshop wordt verzorgd door Rianne Hanning van MantelzorgNL.

Je krijg een bevestigingsmail met een link waarmee je op 27 januari deel kan nemen aan de workshop. De workshop is gratis en online.

Door een technische fout was de nieuwsbrief van november niet te lezen. Dit is hersteld. Lees alsnog de nieuwsbrief van november 2020.

Jennie Harmelink, diaconaal opbouwwerker PGA/PGHAN brengt hierin het diaconale nieuws in en vanuit de Protestantse kerken Amersfoort. De vorige nieuwsbrieven vindt u in het bericht Diaconale nieuwsbrief.

Wil jij ‘Straatambassadeur’ zijn of ben je het mogelijk al?
Wie wil er nou niet wonen in een straat of flat waar buren naar elkaar omkijken, waar je kunt rekenen op een ander en waar er aandacht is voor iemand als het even wat minder gaat of als er iets te vieren valt? Iedereen toch?
In het Vermeer-, Berg- en Leusderkwartier en in het Bosgebied start een groep bewoners het initiatief 'straatambassadeur'. Wil jij ook meedoen? Meld je dan bij mij aan! Wat ga je doen:
- je bent de ogen en oren van de straat;
- je denkt mee met andere bewoners;
- je verwelkomt nieuwe bewoners;
- je brengt een kaartje of bloemetje bij geboorte of ziekte;
- of je vult het op jouw eigen wijze in!
Zinvol, leuk en eenvoudig!
Er is budget beschikbaar voor de Straatambassadeurs!
De wijk telt meer straatambassadeurs. Wil je die ontmoeten om ideeën uit te wisselen en inspiratie op te doen? Dat kan! Neem contact op met Hetty Buist

Gezocht vrijwilligers, jong en oud die alleen of samen 1 of meerdere mensen willen bezoeken voor een momentje met aandacht.

Een team van vrijwilligers gaat de komende maanden in de eigen wijk langs de deuren van 4.000 inwoners; ouderen 70+, mantelzorgers en/of kwetsbaren. Het is de bedoeling dat je aan de deur even een praatje maakt: “Hoe gaat het met u?” Vanuit het gesprekje bieden we de mensen een attentietasje/doosje met daarin o.a. een bordspel van de Amersfoortse stadsgidsen en iets lekkers.

In het tasje zit ook een Bolsius kaars van de Diaconie Protestantse Gemeente Amersfoort. Bovendien zit er in dit tasje enige informatie van corona veilige ontmoetingen in de buurt en voor doorverwijzing naar hulp.
Op deze wijze willen we vele mensen een hart onder de riem steken. Want zoals het nu eruit ziet, vraagt het nog veel uithoudingsvermogen van mensen.

Vermeld hierbij;
• Naam
• Mailadres
• Vanuit welke kerk je meedoet
• In welke wijk je mee wil doen met deze actie.

De actie Hart onder de riem is gestart op 10 december en loopt nog door tot minimaal eind februari. Deze actie sluit goed aan bij de 40 dagentijd campagne van Kerk in Actie #Ik ben er voor jou.

Voor meer informatie of vragen neem contact op:

Jennie Harmelink,
diaconaal opbouwwerker