Collecte Kerk in Actie voor de slachtoffers in Beiroet wordt in Amersfoort gehouden op 23 augustus.
Het moderamen Diaconie van de Protestantse Gemeente Amersfoort heeft besloten om op 23 augustus een collecte te houden voor de vele slachtoffers van de explosie in Libanon. Laten we als Protestantse Gemeente Amersfoort samen hier een mooi bedrag van maken!
Door de enorme explosie in de haven van Beiroet zijn vele doden en gewonden gevallen. Zeker de helft van de stad is beschadigd en een grote menigte van mensen is dakloos. De nood is hoog: Libanon zucht al onder een zware economische crisis en de gevolgen van de coronacrisis. Kerk in Actie is noodhulp gestart via het internationale kerkelijk netwerk en via de eigen partners ter plekke. Uw steun voor Libanon is zeer hard nodig!
Dit doet Kerk in Actie met uw geld
• Noodhulp bieden via ACT, het internationale kerkelijke netwerk aan de slachtoffers van de explosie. Zij ontvangen voedsel, water, kleding en hygiënematerialen.
• Hulp bieden bij het herstel van gebouwen van NEST, MECC en het jongerencentrum van Youth for Christ.
Steun de mensen in Beiroet en maak een bedrag over op rekening NL85 RABO 0143 2271 73 t.n.v. Diaconie protestantse gemeente Amersfoort o.v.v: voor de slachtoffers in Beiroet.

Wilbert van Saane, een uitgezonden medewerker van KIA doet in de meegestuurde video een oproep.

Wilt u om een andere reden de bezem door uw garderobe halen? Hoe dan ook, u heeft ongetwijfeld kleding, beddengoed en gordijnen in huis waar u vanaf wilt. De Amersfoortse kerken doen ook dit jaar weer mee aan Sam’s Kledingactie – een mooie gelegenheid om met behulp van oude kleding een goed doel te steunen.

Lokale infrastructuur
In zuidoost Ethiopië ligt het gebied Liben, op de grens tussen twee etnische groepen: de Oromia en de Somali. In 2016 waren de spanningen tussen de twee groepen sterk opgelopen met als gevolg dat er grote aantallen mensen uit hun dorpen gevlucht zijn en elders een tijdelijk onderkomen gezocht hebben. Nu is de situatie gestabiliseerd en keren velen weer terug naar hun dorp.
Als gevolg van hun afwezigheid en de strijd is een groot deel van de lokale infrastructuur voor watervoorziening en landbouw productie verwaarloosd of zelfs verwoest.

Levensvatbare terugkeer
Om een levensvatbare terugkeer te garanderen is het nodig dat de dorpelingen middelen van bestaan hebben en voorzieningen voor schoon drinkwater.
Cordaid gaat samen met de lokale partner Racida deze mensen ondersteunen bij de terugkeer. Daarnaast zal er in het project met de verschillende bevolkingsgroepen en de lokale overheid gewerkt worden aan vredesopbouw en onderling begrip. Op die manier wordt er getracht een herhaling van de problemen uit 2016 te voorkomen.

Wat en hoe: Oude kleding, schoenen en huishoudtextiel, graag afgeven in gesloten plastic zakken.
Wanneer: Zaterdag 12 september tussen 10 en 12 uur.
Inzamelpunten: St. Joriskerk (inleveradres Heiligenbergerweg 203), Bergkerk, De Bron, De Brug, Emmaüskerk, Fonteinkerk, De Hoeksteen, Nieuwe Kerk, Nijenstede,
NB: Alleen kleding die wordt ingeleverd bij de Adventkerk gaat naar de Amersfoortse Kledingbank.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Willem Wallet, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-22528336. Zie ook www.samskledingactie.nl

De diaconale nieuwsbrief is weer terug! Jennie Harmelink, diaconaal opbouwwerker PGA/PGHAN brengt hierin het diaconale nieuws in en vanuit de Protestantse kerken Amersfoort.

Lees hier de nieuwsbrief van maart 2020.

Lees hier de nieuwsbrief van mei 2020.

Lees hier de nieuwsbrief van mei 2020.