Beste zusters en broeders van de PGA.

Graag zou ik een dringend beroep willen doen voor vrijwilligers om mensen op te halen voor de kerkdiensten in de Andreaskapel. Er mogen zij het onder voorwaarden (zoals mondkapjes dragen lopend door Nijestede, niet zingen, 1,5m afstand handen, handen desinfecteren etc) gelukkig kerkdiensten gehouden worden in de Andreaskapel.

Omdat veel vrijwilligers zelf ook 70, 80 of soms zelfs 90 + zijn hebben we nu een tekort aan vrijwilligers waardoor het bezoek aan de kerkdiensten voor sommige bewoners in gevaar komt of zelfs helemaal de kerkdiensten in gevaar kunnen komen. Dit zou zeker in deze tijd erg jammer zijn. Nu mensen misschien minder naar hun eigen kerk kunnen gaan zijn er misschien mensen en vooral jongeren die zouden willen kunnen helpen.

Men kan zich dan melden bij mij. Alvast bedankt.

Voor de goede orde, de kerkdiensten vinden plaats in de Andreaskapel van Nijestede. om 9.15 word er begonnen met mensen ophalen, om 10u begint de kerkdienst die op dit moment maar ongeveer 45-50 minuten duurt. daarna worden de bewoners weer terug gebracht naar hun woonplek.

hartelijke groet, Maarten Bouterse diaken Adreaskapel, tel: 0623709780, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lieve vrienden en vriendinnen,
De ellende van de mensen uit het afgebrande Moria heeft velen van ons geraakt.
Je dacht niet dat het erger kon dan dat kamp, maar het kon. Dertienduizend mensen op de vlucht voor de vlammen, zelfs geen provisorisch zeiltje meer als dak boven hun hoofd. Mannen en vrouwen. Moeders met kinderen. Weeskinderen. Vrouwen met pasgeboren baby’s lagen langs de kant van de weg. In Europa, ja in Europa, in 2020. Je zou het niet voor mogelijk houden.

In Amersfoort zijn drie gezinshuizen van s Heerenloo. Voor een aantal kinderen geldt dat zij niet bij hun ouders kunnen logeren tijdens het vrije weekend. Vandaar dat wij op zoek zijn naar meerdere logeergezinnen voor onze kinderen. Het logeerweekend is een laagdrempelig en gezellig weekend in waar er aandacht is voor leuke activiteiten ondernemen maar ook vooral gewoon de rust om een weekend mee te doen met uw gezin en een eigen plek te hebben waar ze zich veilig en gezien voelen. Een kind komt om de 4 weken een weekend bij u logeren van vrijdag middag tussen 16.00/17.00 tot zondag avond tussen 19.00/20.00. Daarnaast zou het wenselijk zijn dat ook tijdens de vakanties van het gezinshuis mogelijkheden zouden zijn om te logeren.

Misschien heb je dit altijd al willen doen? Misschien wordt je nu pas enthousiast na deze mail? Misschien heb je meer info nodig? Bel dan Yvonne of Rene! (0622723378). Je mag ook Femke (0642709747) bellen om wat enthousiaste logeerervaringen te horen!

De diaconale nieuwsbrief is weer terug! Jennie Harmelink, diaconaal opbouwwerker PGA/PGHAN brengt hierin het diaconale nieuws in en vanuit de Protestantse kerken Amersfoort.

Lees hier de nieuwsbrief van maart 2020.

Lees hier de nieuwsbrief van mei 2020.