Op zaterdag 16 maart as. zal het Bach Ensemble Amsterdam (BEA) de Johannes Passion opvoeren in de Bergkerk.
Het concert zal om 15.00u. aanvangen. Vanaf 14.30u. zal er thee en koffie geserveerd worden.
Na het concert is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een glas wijn of fris.
De kosten van het ticket (22,50) zijn inclusief deze consumpties.
Kaarten verkrijgbaar via Ticketsite https://www.ticketkantoor.nl/shop/johannespassie.

Dinsdagavond 12 februari, 20.00 uur

UVA-hoogleraar Amade M’charek spreekt op deze avond de Amersfoortse Bergrede uit. De invloedrijke antropoloog en expert in forensisch onderzoek neemt ons mee naar de randen van Europa. Zij is ervan overtuigd dat we niet mogen wegkijken van wat daar gebeurt: de vele duizenden migranten die proberen Fort Europa te bereiken, maar sterven op zee.

Als seculiere wetenschapper met een islamitische achtergrond - geboren in Tunesië, opgegroeid in Nederland - had ze de Bergrede van Jezus nog nooit gelezen. Tot ze werd gevraagd om er zelf één te schrijven.

Samen een actueel theologisch boek lezen. Na een korte introductie, lezen en bespreken we gezamenlijk een kernhoofdstuk. Gewoon door samen hardop te lezen. Zo wordt kort kennisgemaakt met het denken van de auteur en wellicht nieuwsgierig gemaakt om zelf verder te lezen. Ik denk aan de volgende boeken:
Yvonne Zonderop, ‘Ongelofelijk’ over de verrassende comeback van religie, 2018
Maarten den Dulk, Geloof, gebed, gebod, 2015
Tomas Halik, Raak de wonden aan, 2018

Data: Woensdagen 30 januari, 6 februari en 13 februari. De avonden beginnen om 20.00 uur aansluitend op het avondgebed in de Bergkerk.

Vrijdagavond 15 februari, 18.30 uur

Een zinnig gesprek, bij een heerlijke maaltijd. Dat is wat ons voor ogen staat. Er is een tafelheer of -dame, die het gesprek begeleidt. In plaats van een menukaart zijn er gesprekskaarten, waarop onderlinge kennismaking centraal staat. Voor deelname aan de maaltijd wordt een bijdrage van €10 gevraagd. De avond staat open voor mensen van alle leeftijden. Opgave is noodzakelijk, zodat we weten met hoeveel mensen we aan tafel(s) gaan. Het is een voor de Bergkerk nieuwe activiteit, met als doel het bevorderen van onderlinge verbondenheid en gesprek. De avond en de maaltijd wordt georganiseerd door Clarisse van Gorkum en Jan van Baardwijk en vindt plaats in de gemeentezaal van de Bergkerk.