Schilderijen van Anneke Adama en Beelden van Carolien Magnus - Expositie in de Bergkerk van 3 september tot 3 november 2017.

De schilderijen van Anneke Adama tonen hoe zij experimenteert met materialen als pigmenten, koper of aluminium en de invloed daarvan op processen als oxidatie, verbranding en erosie. Deze experimenten roepen bij haar een gevoel van vrijheid op dat zij met de kijker wil delen. Het schilderij Energie is hiervan een voorbeeld. Dit is ontstaan uit een spel met pigmenten, zoals dat een enkele keer gebeurt: het magische moment dat een schilderij zich als vanzelf schildert en de  schilderes door afstand te nemen van  haar concepten  ruimte schept  voor het ontstaan.

Anneke is lid van de Kunstenaarsvereniging St. Lukas Amsterdam en kunstenaarsvereniging Zout Texel. (www.annekeadama.com)

Carolien Magnus zoekt met beeldhouwen in steen naar grote lijnen en spanning tussen vlakken en rondingen. De ruimtelijke vormgeving balanceert tussen figuratief en abstract.

Dit komt tot uiting in al haar beelden. Zo kwam bij het uitzoeken van steen de golfslag van de zee al duidelijk naar voren in het blauwe albast en het schuim in de ruwe buitenkant. Een kwestie van zien om vervolgens de vorm te bevrijden uit de steen. Tegelijkertijd is het een geabstraheerd  lijnenspel.

Carolien volgde een cursus fotografie bij Jos Ruijssenaars en volgde workshops bij beeldhouwer Kees Verwey in Amersfoort. In 2015 sloot zij de driejarige opleiding af aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunst (VABK). Zij experimenteert ook met hout en metaal.

Carolien maakt deel uit van de kunstenaarsgroep van Galerie Absoluut in Amersfoort. (www.carolienmagnus.nl)

Kunstcommissie BK2 2017

De exposities in de Bergkerk worden verzorgd door “BK Kwadraat”, de Commissie Beeldende Kunst Bergkerk. Bij de keuze van kunstwerken zoekt de commissie zoveel mogelijk naar aansluiting bij het kerkelijk jaar.  De commissie beoogt de kijker met de exposities te verrassen, te bevestigen en gedachtewisseling te bevorderen. Betrokkenheid van gemeenteleden stelt de commissie zeer op prijs. Suggesties, bijvoorbeeld voor exposities,  zijn welkom.

Informatie over actuele exposities is te vinden in de nieuwsbrief en op de website van de Bergkerk, in Drieluik, bij www.tijdvooramersfoort.nl/uitagenda en in de lokale kranten. Bezoekers van buiten de Bergkerk zijn van harte welkom!  Elke zondag om 12 uur tijdens het koffiedrinken, overige dagen na overleg met de beheerder, dhr. Th. Buijk,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of  033- 4617917.

Tijdens de exposities ligt informatie over de kunstenaar en het geëxposeerde werk bij de vitrine kast in de kerkzaal. De kunstenaar wordt op een zondag uitgenodigd om aan geïnteresseerden tijdens het koffiedrinken de expositie toe te lichten. In de vitrine kast is een aanvulling te zien op de expositie in de kerkzaal of  beelden en tekeningen van kunstbeoefenaars van de gemeente. ( ) Ook voor de uitstalling in deze kast houdt de commissie zich aanbevolen voor suggesties.

De commissie BK Kwadraat bestaat uit de volgende leden: Metty de Jong, Martha Langbroek, Hilda Osinga, Herke Schuffel, Hans Veenhuijzen, Marijke Visser (voorzitter) ( T: 033 4617636) (marvisDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Voor 2017  staan de volgende exposities gepland:

* 15 januari t/m 16 april:  New Horizons – uitnodiging tot bevrijding;  Foto's van de

Noordzee horizon van Bruno van den Elshout.

Rond deze expositie  organiseert de Bergkerk een aantal bijeenkomsten en activiteiten.

Zie hiervoor de website (Actueel)  en de wekelijkse nieuwsbrief , te vinden in de hal.

* 23 april  t/m 30 juni: Stempelschilderijen  van  Bob Kovel,  Vernissage 14 mei om 12  uur.

* juli, augustus:  Nog te bepalen

* september, oktober:  Dubbeltentoonstelling : Beelden van Carolien Magnus / gemengde

techniek van Anneke Adama

* november, december: Ikonen van Anke Voorwinden.