Onder de titel ‘Welke weg...’ exposeert Suze Termaat (www.suzetermaat.nl) van 14 juni tot 1 september in de kerk- en gemeentezaal van de Bergkerk: Dr. A. Kuijperlaan 2 te Amersfoort. Zondag na de dienst vanaf 11.30 of na telefonische afspraak: 033-4617917.

Suze is begonnen als traditioneel quilter waarbij ze zich na een aantal jaren begon te interesseren voor allerlei soorten stoffen, materialen en technieken. Na een groot aantal verdiepingscursussen en de 2-jarige opleiding Textile Art aan de DIYtextile school in Amsterdam is ze zich gaan toeleggen op een abstracte weergave van een beeld. Haar uitwerking is abstract en intuïtief.

In haar textielwerk verwerkt Suze allerlei stoffen en materialen. Alle stoffen worden door haar zelf geverfd met behulp van verschillende technieken. Daarna wordt het werk opgebouwd in lagen waarbij ook de stoffen gemanipuleerd worden door verhitten met behulp van en soldeerbout of een heatgun. Zo ontstaat gelaagdheid en diepte in brede zin.

De exposities in de Bergkerk worden verzorgd door “BK Kwadraat”, de Commissie Beeldende Kunst Bergkerk. Bij de keuze van kunstwerken zoekt de commissie zoveel mogelijk naar aansluiting bij het kerkelijk jaar. De commissie beoogt de kijker met de exposities te verrassen, te bevestigen en gedachtewisseling te bevorderen. Betrokkenheid van gemeenteleden stelt de commissie zeer op prijs. Suggesties, bijvoorbeeld voor exposities, zijn welkom.

Informatie over actuele exposities is te vinden in de nieuwsbrief en op de website van de Bergkerk, in Drieluik, bij www.tijdvooramersfoort.nl/uitagenda en in de lokale kranten. Bezoekers van buiten de Bergkerk zijn van harte welkom! Elke zondag om 12 uur tijdens het koffiedrinken, overige dagen na overleg met de beheerder, dhr. Th. Buijk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 033- 4617917.

Tijdens de exposities ligt informatie over de kunstenaar en het geëxposeerde werk bij de vitrine kast in de kerkzaal. De kunstenaar wordt op een zondag uitgenodigd om aan geïnteresseerden tijdens het koffiedrinken de expositie toe te lichten. In de vitrine kast is een aanvulling te zien op de expositie in de kerkzaal of beelden en tekeningen van kunstbeoefenaars van de gemeente. ( ) Ook voor de uitstalling in deze kast houdt de commissie zich aanbevolen voor suggesties.

De commissie BK2 bestaat uit de volgende leden: Hilda Osinga, Jolijne  Viergever, Lianne Termaat, Jan Veldman, en voorzitter Margriet Telgenhof (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Hans Veenhuijzen en Antoon Telgenhof ondersteunen de kunstcommissie met hand- en spandiensten zoals hulp bij het inrichten van exposities.