OP REIS MET LEO COOPMANS DOOR GEABSTRAHEERDE LANDSCHAPPEN.

Leo Coopmans (1938) kreeg zijn opleiding aan de Vrije Academie Den Haag, afdeling beeldhouwen en de Vrije Academie Nunspeet, afdeling schilderen. Hij was na zijn opleiding 15 jaar aktief in het stichtingsbestuur van de akademie van Nunspeet. Hij was 9 jaar lid van het stichtingsbestuur Open Atelierdagen N-O Veluwe.

Zijn inspiratie vindt hij vooral in de natuur. De basis voor zijn schilderijen zijn dan ook schetsen en indrukken van landschappen, dorpsgezichten, boerderijen etc. Kleuren spelen daarbij een hoofdrol. Al schilderend worden vormen en kleuren het hoofddoel en leiden vaak tot een bijna abstract schilderij. Belangrijk in het eindresultaat is het realiseren van de sfeer of het kenmerkende van de basis vanwaar is uitgegaan. Hij werkt met heldere warme kleuren, laag over laag, met acryl op doek, in diverse formaten. Hij weet de sfeer van een landschap zo te treffen dat ook een werk zonder titel door de beschouwer veelal feilloos gesitueerd kan worden op de geografische plek van het landschap.

Leo Coopmans exposeert sinds 1985 in solo- en groepsexposities in o.a. Epe, Ermelo, Zwolle, Den Bosch, Heerde, Utrecht, Apeldoorn, Duiven, Westervoort, Harderwijk en Nunspeet. In 2000 ontving hij de publieksprijs van de Kunstbeurs in Epe. In 2013 en 2016 was hij een van de deelnemers van de Kunstschouw op Schouwen-Duiveland. Particulieren en bedrijven in binnen- en buitenland hebben zijn werk aangekocht.

Macbook Hilda:Users:hilda:Downloads:92db0419-8a11-4476-b440-b040fb1c46fa.jpg

 

DORP OP HEUVEL

LEO COOPMANSAdres/atelier: Slotgraskamp 45 8162 XX Epe
Tel: 0578612659
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Leo Coopmans exposeert van 29 juni tot 7 september 2018

in de kerkzaal en de gemeentezaal van de Bergkerk:

Dr A. Kuijperlaan 2 te Amersfoort

zondag na de dienst vanaf 11 u.30

en na telefonische afspraak 033 -4617917

Programma 2018

Bezichtiging op zondag na de dienst of op afspraak 033 4617917

Abstracte schilderijen in acryl en digitale afbeeldingen, van 12 januari tot 2 maart, van Ria van Werven met als thema Weg uit de Chaos. Ria schildert vooral het chaotische van de wereld waarin wij leven. Hetgeen zij ervaart wil zij delen met de toeschouwer door afbeeldingen op doek of op een computer te tonen.
Schilderijen van Wouda Koelewijn met als thema Leven in Relatie, van 4 maart tot 4 mei. Wouda toont in haar werk dat mensen niet los te zien zijn van hun omgeving. Het gaat daarbij niet zozeer over het verkrijgen van antwoorden maar om samen op weg te zijn door te ontdekken, op te merken en te blijven zoeken.

Van 6 mei tot 29 juni exposeren Lex Hemels en zijn familielid Nienke Vallentgoed over het thema “Cirkelgang der dingen”. Lex toont assemblages en beeldjes in vitrinekasten. Van Nienke zijn foto's te zien, zowel in de kerkzaal als in de gemeentezaal.

Op zondag 10 juni zijn beiden tijdens de koffie aanwezig (ca. 11u30) om met belangstellenden over hun werk te praten.

Van 1 juli tot 7 september zal Leo Coopmans exposeren met schilderijen over de natuur. Kleur en vorm neigen naar abstractie waarmee impressies treffend worden weergegeven. Inspiratie ontleent Leo aan de waarneming van landschappen, dorpsgezichten en boerderijen, die aanvankelijk met schetsen worden vastgelegd.


Rondom Dierendag, tekeningen van Hellen Abma, van 9 september tot 16 november. In het werk van Hellen staan dieren centraal. Er zijn hoogstens nog sporen van menselijke aanwezigheid zichtbaar. Zij ziet dat door menselijk handelen de wereld wordt bedreigd en wil de veerkracht en het herstellend vermogen van de natuur laten zien.

 

De exposities in de Bergkerk worden verzorgd door “BK Kwadraat”, de Commissie Beeldende Kunst Bergkerk. Bij de keuze van kunstwerken zoekt de commissie zoveel mogelijk naar aansluiting bij het kerkelijk jaar. De commissie beoogt de kijker met de exposities te verrassen, te bevestigen en gedachtewisseling te bevorderen. Betrokkenheid van gemeenteleden stelt de commissie zeer op prijs. Suggesties, bijvoorbeeld voor exposities, zijn welkom.

Informatie over actuele exposities is te vinden in de nieuwsbrief en op de website van de Bergkerk, in Drieluik, bij www.tijdvooramersfoort.nl/uitagenda en in de lokale kranten. Bezoekers van buiten de Bergkerk zijn van harte welkom! Elke zondag om 12 uur tijdens het koffiedrinken, overige dagen na overleg met de beheerder, dhr. Th. Buijk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 033- 4617917.

Tijdens de exposities ligt informatie over de kunstenaar en het geëxposeerde werk bij de vitrine kast in de kerkzaal. De kunstenaar wordt op een zondag uitgenodigd om aan geïnteresseerden tijdens het koffiedrinken de expositie toe te lichten. In de vitrine kast is een aanvulling te zien op de expositie in de kerkzaal of beelden en tekeningen van kunstbeoefenaars van de gemeente. ( ) Ook voor de uitstalling in deze kast houdt de commissie zich aanbevolen voor suggesties.

De commissie BK2 bestaat uit de volgende leden: Hilda Osinga, Jolijne  Viergever, Lianne Termaat, Jan Veldman, en voorzitter Margriet Telgenhof (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Hans Veenhuijzen en Antoon Telgenhof ondersteunen de kunstcommissie met hand- en spandiensten zoals hulp bij het inrichten van exposities.