Dubbelexpositie in de Bergkerk van 6 mei tot 29 juni 2018

Beelden van Lex Hemels en foto’s van Nienke Vallentgoed.

Lex exposeert assemblages en beeldjes in vitrinekasten. De beeldjes zijn gemaakt in speksteen, kalksteen, serpentijn of marmer. De assemblages zijn samengesteld uit materiaal dat hij uit de natuur heeft verzameld of als restmateriaal heeft gevonden. Zo krijgt het materiaal een nieuwe bestemming: ‘de cirkelgang’ der dingen.

Ook de foto’s van Nienke Vallentgoed hebben het verstrijken van de tijd als thema. Nienke is een familielid van Lex. Naast haar werk als marketing manager fotografeert zij in haar vrije tijd. Ze fotografeert krachtige architectuur maar ook schoonheid in verval. De altijd veranderende natuur, geteisterd door de elementen bij het verstrijken van de tijd. Nienke legt de onderwerpen vast zoals ze die tegenkomt. Geen enscenering, geen photoshop.

Op zondag 10 juni zijn Lex en Nienke aanwezig om met belangstellenden over hun werk te praten.

Lex Hemels - Engel

Nienke Vallentgoed - Santarém 60 * 90 cm op dibond

Bergkerk, Dr. A. Kuyperlaan 2, Amersfoort.

Bezichtiging op zondag na de dienst om ca. 11u30

of op afspraak met de beheerder, Dhr. R. Buijk, tel 033 461 7917

Programma 2018

Bezichtiging op zondag na de dienst of op afspraak 033 4617917

Abstracte schilderijen in acryl en digitale afbeeldingen, van 12 januari tot 2 maart, van Ria van Werven met als thema Weg uit de Chaos. Ria schildert vooral het chaotische van de wereld waarin wij leven. Hetgeen zij ervaart wil zij delen met de toeschouwer door afbeeldingen op doek of op een computer te tonen.
Schilderijen van Wouda Koelewijn met als thema Leven in Relatie, van 4 maart tot 4 mei. Wouda toont in haar werk dat mensen niet los te zien zijn van hun omgeving. Het gaat daarbij niet zozeer over het verkrijgen van antwoorden maar om samen op weg te zijn door te ontdekken, op te merken en te blijven zoeken.

Van 6 mei tot 29 juni exposeren Lex Hemels en zijn familielid Nienke Vallentgoed over het thema “Cirkelgang der dingen”. Lex toont assemblages en beeldjes in vitrinekasten. Van Nienke zijn foto's te zien, zowel in de kerkzaal als in de gemeentezaal.

Op zondag 10 juni zijn beiden tijdens de koffie aanwezig (ca. 11u30) om met belangstellenden over hun werk te praten.

Van 1 juli tot 7 september zal Leo Coopmans exposeren met schilderijen over de natuur. Kleur en vorm neigen naar abstractie waarmee impressies treffend worden weergegeven. Inspiratie ontleent Leo aan de waarneming van landschappen, dorpsgezichten en boerderijen, die aanvankelijk met schetsen worden vastgelegd.

Rondom Dierendag, tekeningen van Hellen Abma, van 9 september tot 16 november. In het werk van Hellen staan dieren centraal. Er zijn hoogstens nog sporen van menselijke aanwezigheid zichtbaar. Zij ziet dat door menselijk handelen de wereld wordt bedreigd en wil de veerkracht en het herstellend vermogen van de natuur laten zien.

De exposities in de Bergkerk worden verzorgd door “BK Kwadraat”, de Commissie Beeldende Kunst Bergkerk. Bij de keuze van kunstwerken zoekt de commissie zoveel mogelijk naar aansluiting bij het kerkelijk jaar. De commissie beoogt de kijker met de exposities te verrassen, te bevestigen en gedachtewisseling te bevorderen. Betrokkenheid van gemeenteleden stelt de commissie zeer op prijs. Suggesties, bijvoorbeeld voor exposities, zijn welkom.

Informatie over actuele exposities is te vinden in de nieuwsbrief en op de website van de Bergkerk, in Drieluik, bij www.tijdvooramersfoort.nl/uitagenda en in de lokale kranten. Bezoekers van buiten de Bergkerk zijn van harte welkom! Elke zondag om 12 uur tijdens het koffiedrinken, overige dagen na overleg met de beheerder, dhr. Th. Buijk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 033- 4617917.

Tijdens de exposities ligt informatie over de kunstenaar en het geëxposeerde werk bij de vitrine kast in de kerkzaal. De kunstenaar wordt op een zondag uitgenodigd om aan geïnteresseerden tijdens het koffiedrinken de expositie toe te lichten. In de vitrine kast is een aanvulling te zien op de expositie in de kerkzaal of beelden en tekeningen van kunstbeoefenaars van de gemeente. ( ) Ook voor de uitstalling in deze kast houdt de commissie zich aanbevolen voor suggesties.

De commissie BK Kwadraat bestaat uit de volgende leden: Metty de Jong, Martha Langbroek, Hilda Osinga, Herke Schuffel, Hans Veenhuijzen, Marijke Visser (voorzitter) ( T: 033 4617636) (marvisDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)