César Franck – Messe in A, op. 12

Het is dit jaar het 200e geboortejaar van César Franck, de 'pater seraphicus', een van de grote componisten van de 19e eeuw, met name vernieuwer van het orgelrepertoire. In dit concert klinkt de enige miscompositie die hij schreef, toen hij nog maar net organist werd van de Ste. Clotilde in Parijs. Hij verwierf wereldfaam door het eenvoudige, maar kennelijk een diepe snaar rakende, solo-motet dat er deel van uitmaakt: Panis angelicus. Het werk wordt uitgevoerd in de oorspronkelijke versie voor koor, solisten, orgel, harp, cello en contrabas. Daarnaast klinkt de feestelijke 'Pseaume 150' voor koor en orgel en de immer ontroerende 'Prélude, Fugue et Variation' in de versie voor piano en harmonium.
Met Anne-karine van Schothorst (sopraan), Dierick Aartsen (tenor), Timon van Velzen (bas), Judith Jamin (harp), Gadze Heeres (cello), Norma Brooks (contrabas), Cees-WIllem van Vliet (orgel, piano, harmonium) en Kamerkoor Vocaliber o.l.v. Richard Vos. Kaartverkoop via https://cesarfranck.eventbrite.nl of aan de ingang. Drankje na afloop. Bezoekers Van harte aanbevolen!

Twee concerten hebben we al achter de rug. We verwachten nog:

Zondag 29 mei 2022, 16.00 uur – Choralvesper!

Zondag 26 juni 2022, 16.00 uur - soloprogramma (invulling volgt)

Donderdag 28 juli 2022, 20.00 uur – Bach op de Berg
28 Juli is de sterfdatum van J.S. Bach 272 jaar geleden. Deze editie wordt geprogrammeerd rond het 300-jarig bestaan van Das Wohltemperierte Klavier, en in originele én hedendaagse arrangementen voor verrassende bezettingen worden uitgevoerd. Tevens is er een Bach-boekenmarkt!

Zondag 25 september 2022, 16.00 uur – Franck, Messe A-dur + Sonate viool/piano

Zondag 30 oktober 2022, 16.00 uur – Het requiem van Schütz, Musikalische Exequien, voor zes stemmen, orgel en basso continuo

Zondag 27 november 2022, 16.00 uur – Choralvesper!

Zondag 18 december 2022, 16.00 uur – Advent Carol Service

Het programma kan gewijzigd worden.
Wil je op de hoogte gehouden van iedere eerstvolgende uitvoering, meld je aan voor de verzendlijst (email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Zie ook onze Facebook-paginaFacebook

Muziek op de Berg blijft vernieuwen

Al acht jaar worden in de Bergkerk op zondagmiddag concerten gegeven onder de noemer ‘Muziek op de Berg’. Iedereen is hierbij van harte welkom. De concerten zijn kwalitatief van hoog niveau.

Muziek en ontmoeting

De concerten beginnen om 16.00 uur en duren meestal een uur, soms iets langer. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en de musici te ontmoeten onder het genot van een drankje en een zoutje. Voor de concerten wordt een toegangsbijdrage gevraagd; voor ‘Choralvespers’ een vrije bijdrage in de kosten bij het verlaten van de kerk.

De inhoudelijke inbreng van cantor-organist Cees-Willem van Vliet weegt zwaar in het programma. De voorbereiding, organisatie en een deel van de praktische uitvoering is verder in handen van gemeenteleden/vrijwilligers verenigd in de Werkgroep Kerkmuziek.