NIEUWSBRIEF 15 januari 2023

 

Zondag 15 januari 2023, 2e na Epifanie
‘Wij willen de bruiloftsgasten zijn’, de bruiloft van Kana, is spreekwoordelijk geworden, dat er ‘en toch’ een feest te vieren is. We vieren daarom (weliswaar niet in ons gebruikelijke ritme) vanzelfsprekend in beide diensten de dienst van Schrift en Tafel.


09.00 uur Kapel - dienst van Schrift en Tafel.
10.30 uur Kerkzaal - dienst van Schrift en Tafel.
Voorganger is ds. Jan van Baardwijk.
Lezingen: Jesaja 62: 1 - 5 en Johannes 2: 1 – 11.
Voor de kinderen is er kindernevendienst.

Online dienst
Klik hier om direct naar Kerkdienst gemist te gaan.
Klik hier voor de handleiding van Kerkdienst gemist.
Klik hier voor de orde van dienst onder Downloads op de website van de Bergkerk.Autodienst
De autodienst draait. Mocht u ’s zondags naar de dienst in de Bergkerk willen gaan en u hebt geen vervoer, dan kunt u contact opnemen met Wilbert Koop, coördinator van de autodienst (tel. 06 41123253) of email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Avondgebed
Kort voor half acht op woensdag luidt de klok voor het wekelijkse avondgebed in de kapel. We bidden en zingen mee met de psalmen. Een korte lezing volgens het dagelijkse leesrooster van Taizé wordt gehouden. Er is stilte om te overdenken en voorbeden worden gezegd. De namen van zieken uit onze gemeenschap worden uitgesproken.
U bent hartelijk welkom om het doorgaande gebed in de kapel mee te bidden.


Xaverius lezing – 21 januari
‘Hoe ouder worden waarde krijgt’.
We worden steeds ouder en ook anders ouder dan vroeger. Daarin schuilt een merkwaardige paradox. Een ouder wordende samenleving spiegelt zich aan de dominante waarde ‘zolang mogelijk jong blijven’. Op zoek naar de eigen waarde van ouderdom. De jaarlijkse Xaverius lezing wordt dit jaar verzorgd door Jan van Baardwijk en René Rosmolen.

Zaterdag 21 januari van 10.30 – 12.30 uur in de Franciscus Xaveriuskerk, ’t Zand 29.


Bergkerk Vocaal Ensemble
In januari begint er een nieuw koor voor kerkmuziek: het Bergkerk Vocaal Ensemble. Zingen is een prachtige manier om bezig te zijn met je geloof, om iets nieuws te leren en de vreugde te ervaren van samenwerken. Cees-Willem van Vliet zal dit koor leiden en verrassende oude en nieuwe muziek staat op het rooster.

Er zijn twee repetities per maand (op maandagavond) en een keer per maand een kerkdienst op zondagmorgen en een Choral Vesper! of concert op zondagmiddag. We gaan van start met 16 zangers, maar er is nog plaats voor alten en bassen met ervaring. Als de woorden verbindend, inspirerend en verdiepend je aanspreken is dit je goede voornemen voor 2023. Opgeven of info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


We gaan naar Taizé!
Dit is een bericht voor iedereen tussen de 15 en 25 jaar, die zich afvraagt hoe het komt dat mensen altijd zo enthousiast terugkomen van een weekje naar Taizé. Want je kunt er binnenkort zelf naar toe! Vanuit de Protestantse kerken in Amersfoort organiseren wij een reis naar Taizé. Zet dus vast een kruis in je agenda voor de tweede week van de meivakantie (dus van 30 april tot en met 7 mei). Een mooie gelegenheid om Taizé te leren kennen, maar tevens om nieuwe vriendschappen te sluiten met jongeren uit Amersfoort. De komende tijd gaan wij nog veel regelen, zo vragen wij een subsidie aan bij de Protestantse Gemeente Amersfoort, zodat je het voor de prijs al helemaal niet hoeft te laten. Verder organiseren we begin maart een informatiebijeenkomst voor iedereen die eerst meer wil weten over deze reis of over Taizé. Je mag vragen stellen of je meteen opgeven door te mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geen gek idee om je snel op te geven, want we hebben maximaal vijftig plaatsen beschikbaar.

Werkgroep Taizéreis Amersfoort,
Annemieke, Arnoud, Joost, Margriet en Marnix


Oproep projectkoor Oecumenische viering 22 januari 2023
Voor de oecumenische viering van zondag 22 januari wordt een projectkoor gevormd.
De viering wordt dit jaar gehouden in de Sint Ansfriduskerk.
Iedereen die mee wil zingen is van harte welkom. Er is één gezamenlijke repetitie:
dinsdagavond 17 januari van 19.00 - 20.30 uur in de Sint Ansfriduskerk.
Met een dergelijk projectkoor kun je je voorstellen dat er geen ingewikkelde muziek op het programma zal staan maar er wel een mooi toepasselijk repertoire wordt gekozen. Het plezier van samen zingen staat voorop!
Wie mee wil zingen geeft zich uiterlijk 14 januari op bij Marian Overmaat, de dirigent van het projectkoor. Haar mailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij aanmelding graag vermelden je naam, stemsoort en je mailadres (als dit afwijkt van het mailadres waarmee de aanmelding gedaan wordt).
Op de repetitieavond ontvang je alle muziek. Graag tot 17 januari!.

Met een vriendelijke groet namens het projectkoor, Marian Overmaat


Diaconale collectes en internetdiensten
Collectes in de internetdiensten zijn mogelijk door geld over te maken, bijvoorbeeld ééns per maand. Vriendelijk verzoek het rekeningnummer van de centrale diaconie te gebruiken. De QR-code staat op de website en op de orde van dienst.
Naast het overmaken van collectegelden via de QR-code kunt u uw bijdrage ook overmaken op rekeningnummer NL72 SNSB 0937 0141 09 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Amersfoort onder vermelding van de collectedatum en de wijk. Het geld wordt gelijk verdeeld over diaconie en kerkrentmeesters, tenzij u een andere verdeling aangeeft.


Tentoonstelling ´Naar het licht in vorm en detail´ door Marijke Brink
Van 27 november t/m 19 februari 2023 exposeert Marijke Brink haar schilderijen in de Bergkerk. U bent hartelijk uitgenodigd om de expositie te bezichtigen in de kerkzaal en in de gemeentezaal.Komende eredienst
Zondag 22 januari 2023, 3e na Epifanie, Oecumenische dienst


In het kader van de gebedsweek voor de eenheid van de kerken vieren we deze zondag de dienst samen met onze buurkerken in Amersfoort-Zuid: Fonteinkerk, Nieuwe Kerk, Sint Ansfriduskerk. De oecumenische dienst is om 10 uur in de Sint Ansfriduskerk.
De Bergkerk is deze zondag gesloten.
Agenda
Datum Activiteit Tijd Plaats
21 jan Xaverius lezing 10.30-12.30 Fr.Xaveriuskerk, ‘tZand 29
22 jan Oecumenische viering 10.00 Sint Ansfriduskerk
t/m 18 feb Tentoonstelling
 
Bergkerk
30/4-7/5 Reis naar Taizé voor 15-25
 

 


     
 
Facebook
Twitter
Website

Berichten voor deze Nieuwsbrief naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bij voorkeur uiterlijk woensdagavond 20.00 uur
De Nieuwsbrief is digitaal te ontvangen door eenmalige melding bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Autodienst
Wilbert Koop (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-41123253)
Beheerder
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 033-4617917 06 13460022
Cantor/Organist
Cees Willem van Vliet (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / tel. 06-16372027)
Financiën
Penn. Bergkerk rek.nr NL22 INGB 0000 5259 46 en/of
Bergkerk rek.nr NL41 ASNB 0854 6343 47
Financiën
Diaconie: rek.nr NL77 INGB 0004 9582 44
Financiën
St Amersfoortse Bergkapel: rek.nr NL40 INGB 0008 2419 72
Ledenadm.
Sija van de Minkelis (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Meldpunt pastoraat
Irene van ’t Eind (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-19945139 ma-vr 18.00-19.00)
Predikant
Ds. Jan van Baardwijk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-83951074)
Scribaat
Martha Beuckens (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Website
www.bergkerk.nl twitter: @bergkerk facebook: bergkerk