NIEUWSBRIEF 8 mei 2022

Zondag 8 mei, 4e zondag van Pasen
Zondag 8mei vervalt de kapeldienst.

10.30 uur Kerkzaal - Dienst van Schrift en Gebed. ds. Geertien Morsink

Evangelielezing: Johannes 10, 22 - 30.

Tijd van Pasen

De Paastijd telt tot en met Pinksteren 50 dagen, we tellen 7 zondagen tot Pinksteren.
Een vreugdevolle tijd.

Online dienst
Klik hier om direct naar Kerkdienst gemist te gaan.
Klik hier voor de handleiding van Kerkdienst gemist.
Klik hier voor de orde van dienst onder Downloads op de website van de Bergkerk.

Autodienst
De autodienst is hervat. Mocht u ’s zondags naar de dienst in de Bergkerk willen gaan en u hebt geen vervoer, dan kunt u contact opnemen met Wilbert Koop, coördinator van de autodienst (tel. 06 41123253 of email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Avondgebed
Halverwege de week, op woensdagavond, is er in de kapel van de Bergkerk het avondgebed. U bent hartelijk welkom in de kapel voor de vespers, elke woensdagavond om 19.30 uur luidt de klok.

Seniorencontactdag 1 juni

De Taakgroep Ouderen is dankbaar en blij! We mogen en kunnen na twee jaar weer de seniorencontactbijeenkomst voor oudere gemeenteleden van 84 jaar en ouder organiseren. Ook als u deze leeftijd nog niet hebt bereikt en de bijeenkomst graag wilt bijwonen, bent u van harte welkom.
De seniorencontactbijeenkomst, waarin we met elkaar het feest van Schrift en tafel vieren, vindt plaats op
woensdag 1 juni 2022 in de Bergkerk. Ds. Jan van Baardwijk gaat voor in de viering. U bent hartelijk welkom vanaf 10.15 uur. De hele bijeenkomst, met een gezellige lunch, duurt van 11 uur tot ongeveer 14.30 uur. Hebt u om welke reden dan ook geen persoonlijke uitnodiging ontvangen en wilt u graag deelnemen, meld u dan aan bij:
Anthony Melissen, secretaris Taakgroep Ouderen, tel. 06 53 70 03 35 of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bericht van de diaconie Bergkerk – Gastvrijheid
Onder de titel ‘Gastvrijheid’ publiceerde journalist en schrijver Chris Keulemans (Tunis, 1960) in november 2021 een boek over een van de belangrijkste dingen in het leven: gastvrijheid.
Voor Keulemans, die zelf in zijn leven dertig keer verhuisde, is gastvrijheid even belangrijk als lucht en water. Hij gelooft dat er over de hele wereld evenveel gastvrijheid wordt gegeven als ontvangen.
Op deze avond maakt hij ons graag deelgenoot van zijn gedachten over een thema dat hoogst actueel is!
Maandagavond 30 mei, aanvang 20 uur, met Meet & Greet na afloop.
Toegang: uw gift.

Geschenk voor de Bergkerk

In de kerkenraadsvergadering van 20 april jl. overhandigde Jan Willem de With de voorzitter vier zilveren wijnkommen. Deze wijnkommen kunnen worden gebruikt om bij de avondmaalsviering de ouwel in de wijn te dopen, een wijze van avondmaalsviering die in de Bergkerk sinds de corona-periode gebruikelijk is. De zilveren wijnkommen passen uitstekend bij het avondmaalszilver van de Bergkerk.

De wijnkommen zijn afkomstig uit de familie van Wens de With-Quarles van Ufford. De ouders van Wens waren in Utrecht kerkelijk zeer betrokken en Wens haar moeder woonde vanaf 2009 in de Parkflat in Amersfoort en was tot haar overlijden in 2014 mede betrokken bij de Bergkerk.
De kerkenraad is zeer erkentelijk voor het geschenk.

Diaconale collectes en internetdiensten
Collectes in de internetdiensten zijn mogelijk door geld over te maken. Wie liever niet wekelijks een bedrag overmaakt, kan dit bijvoorbeeld ééns per maand doen. Vriendelijk verzoek gebruik te maken van het rekeningnummer van de centrale diaconie. De QR-code staat op de website en op de orde van dienst.

Naast het overmaken van collectegelden via de QR-code kunt u uw bijdrage ook overmaken op rekeningnummer NL72 SNSB 0937 0141 09 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Amersfoort onder vermelding van de collectedatum en de wijk. Het geld wordt gelijkelijk verdeeld over diaconie en kerkrentmeesters, tenzij u anders aangeeft.

Bericht van BK2

Tentoonstelling KLEURRIJKE VERWONDERING
Schilderijen van mevrouw Koos Hiemstra hangen tot en met Pinksteren in de Bergkerk.

Op Stille Zaterdag werd als eerste het expressieve schilderij van mevrouw Koos Hiemstra (1930 – 2021) opgehangen. Intussen zijn haar andere schilderijen opgehangen, die samen de tentoonstelling ‘Kleurrijke Verwondering’ vormen.
Een bijzonderheid: voor het eerst zijn haar schilderijen buiten Friesland te zien. Geboren op een Friese boerderij als jongste van 9 kinderen werd haar tekentalent al vroeg onderkend. Haar kunstzinnige kant kwam de eerste helft van haar werkzame leven tot uiting in het ontwerpen van Friese kostuums en maatkleding, trouwjurken en wandkleden. Op vijftigjarige leeftijd ging ze naar de kunstacademie, waar ze cum laude slaagde. Ze ontwikkelde een eigen abstracte en kleurrijke stijl. Beginnend vanuit haar gevoel liet ze een schilderij zich ontwikkelen. Dat werd haar passie! Ze gaf haar werk alleen Friese nummers.

De erfgenamen van Koos Hiemstra hebben besloten bij aankoop van een schilderij de helft van de opbrengst te doneren aan Actie Oekraïne. Misschien een stimulans om een aanschaf te overwegen?

Komende eredienst
Zondag 15 mei 5e van Pasen.

9.00 uur Kapel dienst van Schrift en Tafel.

10.30 uur Kerkzaal Dienst van Schrift en Gebed.
Evangelielezing Johannes 13, 31 – 35.
Voorganger is ds. Jan van Baardwijk.

Website

Berichten voor deze Nieuwsbrief naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bij voorkeur uiterlijk woensdagavond 20.00 uur
De Nieuwsbrief is digitaal te ontvangen door eenmalige melding bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Autodienst
Beheerder