NIEUWSBRIEF   21 november 2021

Zondag 21 november, Voleinding
Voorganger ds. Jan van Baardwijk.
Om 9.00 uur in de kapel. Dienst van Schrift en Tafel.
Om 10.30 uur in de kerkzaal. Dienst van Schrift en Gebed.
Evangelielezing: Marcus 13 vers 14 - 27.

Online dienst
Klik hier om direct naar Kerkdienst gemist te gaan
Klik hier voor de handleiding van Kerkdienst gemist
Klik hier voor de orde van dienst onder Downloads op de website van de Bergkerk

Nieuwe coronamaatregelen
Naar aanleiding van de persconferentie van de regering op 12 november jl., heeft het moderamen besloten het koffiedrinken na de kerkdienst op te schorten gedurende de periode van de zogenaamde lichte lockdown. Ook wordt verzocht om een mondkapje te dragen bij verplaatsingen, dus bij het binnenkomen en het verlaten van de kerk. De aandacht voor ventilatie blijft onverlet.
Verder wijzen we op het belang om de basisregels na te leven:

• houd 1,5 meter afstand;
  • bij klachten zoals verkoudheid, keelpijn e.d. blijf thuis;
  • geef andere mensen geen hand;
  • was vaak en goed uw handen;
  • hoest en nies in uw elleboog.

De inrichting van de kerkzaal verandert niet, setjes van 1 of 2 stoelen staan op gepaste afstand. Collectes blijven gehouden worden met mandjes bij de uitgang. Voorkom eventuele opstoppingen en geef elkaar de ruimte.

Autodienst
Voor kerkgangers die op zondag niet zelfstandig naar de Bergkerk kunnen komen, bestaat de autodienst. U wordt thuis opgehaald, naar de Bergkerk gebracht en na de dienst thuisgebracht. Sinds enkele maanden is de autodienst hervat. Als u niet in de gelegenheid bent om zelfstandig naar de Bergkerk te komen, maar u zou dat wel graag willen, dan kunt u mij bellen op nummer 06-41123253 of e-mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wilbert Koop

Online Bergcafé – koffie en napraten na de dienst
Zondag 21 november kunt u weer online vanaf 11.30 uur meedoen met het Bergkerkcafe.
Foekje Damstra is uw gastvrouw.
Hierbij de link voor het digitaal koffiedrinken voor 21 november.

Join Zoom Meeting

Meeting ID: 870 747 7065
Passcode: 869EJf

En de QR code:

Avondgebed 24 november
Woensdagavond 24 november is weer het wekelijkse woensdagavondgebed in de Kapel van de Bergkerk. U bent hartelijk welkom voor de vespers, om 19.30 uur tot circa 20 uur.

De innerlijke reis van Jonah door Juke Hudig
Nog tot en met november worden in de Bergkerk de pastels van Juke Hudig tentoongesteld. (Zie ook het septembernummer van Drieluik.)
Bezichtiging op zondag na de dienst rond 11.30 uur of op afspraak 033 4617917.
Verdere informatie: www.jukehudig.nl.

Diaconale collectes en internetdiensten
Collectes in de internetdiensten zijn mogelijk door geld over te maken. Wie liever niet wekelijks een bedrag overmaakt, kan dit bijvoorbeeld ééns per maand doen. Vriendelijk verzoek gebruik te maken van het rekeningnummer van de centrale diaconie. De QR-code staat op de website en op de orde van dienst.
Naast het overmaken van collectegelden via de QR-code kunt u uw bijdrage ook overmaken op rekeningnummer NL72 SNSB 0937 0141 09 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Amersfoort onder vermelding van de collectedatum en de wijk. Het geld wordt gelijkelijk verdeeld over diaconie en kerkrentmeesters, tenzij u anders aangeeft.

Spaart u mee voor lege jam- of appelmoespotten?
Op 18 december is er in Amersfoort de kerstlichtjestocht. De Bergkerk heeft dit jaar de verantwoordelijkheid over een deel van de route. Daarbij hebben wij uw hulp nodig! Wij hebben namelijk 200 lege appelmoespotten of jampotten nodig om de waxinelichtjes in te kunnen doen. Spaart u mee? U kunt ze elke zondag meenemen en in een krat zetten in de hal van de Bergkerk. Alvast bedankt!
Myrthe Kroes en Lianne ter Maat (06 28827819)

Komende erediensten zondag 28 november, 1e zondag van de advent
9.00 uur: Kapel Dienst van Schrift en Tafel.
10.30 uur: Kerkzaal Dienst van Schrift en Tafel.
Voorganger ds. Jan van Baardwijk.

Evangelielezing: Lucas 21 vers 25 - 31.

Komende eredienst
Website

Berichten voor deze Nieuwsbrief naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bij voorkeur uiterlijk woensdagavond 20.00 uur
De Nieuwsbrief is digitaal te ontvangen door eenmalige melding bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Autodienst
Beheerder