Tijdelijk geen onderdak Als pastor voor en met ongedocumenteerden in Utrecht wordt Marieke Sillevis Smitt regelmatig geconfronteerd met jonge mannen en ook vrouwen (soms zelfs met babies of peuters) die tijdelijk geen onderdak hebben. De BBB (bedbadbrood) opvang “Toevlucht” voor mannen heeft een wachtlijst van drie maanden, evenals de vrouwenopvang Weerdsingel. Het rijk heeft een verplichting vrouwen met kinderen op te vangen. Helaas heeft de rijksopvang voor vrouwen met kinderen als doel uitzetting. Er zijn vrouwen die daarom de vlucht nemen.

Stress

De stress van geen onderdak en dagelijks zien te overleven is heel slecht voor de mensen zelf, maar biedt ook geen zicht op een duurzame oplossing. Door de stress kunnen mensen niet goed nadenken, de dagelijkse spanningen maken het bijna onmogelijk een plan voor de toekomst maken.

Logeeradressen

Daarom zoeken wij voor de mensen die wij kennen in Utrecht particuliere logeeradressen in en buiten Utrecht. Soms is er maar een paar nachten nodig, soms gaat het om meerdere weken of maanden. Als gastadres kan je zelf bepalen hoe lang iemand kan logeren. Het gastadres kan aangeven of het een man of vrouw (met of zonder kind) als logé wil en eventueel ook een voorkeur uitspreken voor een bevolkingsgroep, taal, religie. In een kennismakingsgesprek kunnen alle belangrijke aandachtspunten voor een mogelijk logeeradres aan de orde komen.

Meer informatie mogelijk

Pastor Marieke Sillevis Smitt komt ook graag met een ervaringsdeskundige bij u in de gemeente kort informatie geven, na een zondagse dienst of op een gemeenteavond. Tevens komt zij graag in contact met mogelijke logeeradressen om daar een kennismakingsbezoek af te leggen. U kunt haar bereiken op 06-12264584 of mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

PS Het is ook mogelijk om in je gemeente een kring van logeeradressen te maken. Dit heeft de parochie in Utrecht gedaan voor een jonge man op de wachtlijst van “Toevlucht”. Met 4 adressen hebben zij toen samen met elke maand 1 week logies aanbieden de wachttijd overbrugd en goede contacten met betreffende man gekregen. Een goed idee? Bel of mail voor meer informatie. 

Klik hier voor meer informatie over de werkwijze.