Zondag 17 september is de diaconale collecte bestemd voor het project dat de gezamenlijke kerken van de PGA gekozen hebben om 2 jaar te ondersteunen.

Met dit project, Bentar Gebang (letterlijke betekenis: "afvalberg") worden scholen gesteund voor kinderen van ouders die van het verzamelen van plastic en andere recyclebare producten van de vuilnisbelt leven. De families waaruit deze kinderen komen, wonen aan de rand van deze vuilnisbelt bij Jakarta in erbarmelijke omstandigheden. De ouders werken vaak 12 uur per dag op de vuilnisbelt, vaak al drie generaties achter elkaar. Voordat de scholen voor de kinderen werden opgericht, hadden de kinderen vrijwel geen enkele kans op enige educatie. Bantar Gebang is één van de grootste vuilnisbelten ter wereld en het leefklimaat is er zeer ongezond. Deze zomer hebben wij de eerste 5000 Euro kunnen overmaken, bestemd voor voeding voor de kinderen van de vuilnisbelt.

Wij zijn als werkgroep PGA werelddiaconaat voortdurend in contact met Ds. Yusup, die zich inzet voor betere levensomstandigheden in dit gebied en met Rein Meyer. Rein is voormalig Amersfoorter en destijds lid van
het Brandpunt.

Meer informatie over dit project vindt u in de nieuwsbrief van juni.

Naast de collecte kunt u ook zelf in actie komen om zelf geld in te zamelen voor dit mooie project. Zoek contact met elkaar en kom met een voorstel! Geef dit door aan de projectgroep, dan zorgen wij voor de coördinatie. U kunt reageren in een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk voor ideeën in het draaiboek of bedenk een leuke actie.

De Brugkerk organiseert een brocante, waarvan de opbrengst ten goede komt aan dit project. Daarover vindt u de informatie hier.