Net als Boaz

God laat bij de akkerbouwers op het land kolen groeien in elk formaat. Maar, de supermarkt wil geen te grote bloemkolen. En ook geen te kleine rode kolen. Wat daarmee gebeurt dan? Omploegen! Ja, heel simpel: wat niet naar wens van de maatschappij is, wordt niet geoogst maar onder de grond geploegd. De Wijkraad van de Joriskerk heeft nu contact met akkerbouwers waar wij als vrijwilligers deze laatste kolen mogen oogsten, waarna ze naar de Voedselbank gaan. Hoe gaaf is dat! Net als Boaz deed: een beetje van de oogst laten liggen voor Ruth.

Hoe werkt dit?
1. Je meldt je aan als vrijwilliger (zie hierna) en wordt in een pool opgenomen (Whatsapp-groep).
2. Er wordt een oogstmoment en plaats georganiseerd en bekend gemaakt in de pool.
3. Je laat in de pool weten of je beschikbaar bent op dat moment.
4. Na aanmelding ga je op de dag zelf een paar uur op het land aan de slag, samen met andere vrijwilligers. Hoe groter de pool hoe makkelijker dit te organiseren is!

Aanmelding en meer informatie bij diaken Jelle Rients Jacobs, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0610408826.

Fietsen gezocht voor minderjarige asielzoekers Amersfoort

Veertig jonge minderjarige asielzoekers verblijven al enige tijd in van de Valk Hotel in Amersfoort. Aangezien voor hen gelegenheid komt om naar school te gaan is er een dringendeb ehoefte aan fietsen. Gemeenteleden die thuis een fiets kunnen missen, kunnen contact opnemen met de manager van de locatie minderjarige asielzoekers.

Hans Waallwijk 0621668035/ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Uitnodiging bijeenkomst “een Iraanse jongeling”

zie bijlage