De vele veranderingen en ontwikkelingen in onze samenleving doen ons beseffen hoezeer wij boffen dat we in een vrij land leven. De gruwelijke oorlogsmisdaden en beelden van slachtoffers van oorlogsgeweld branden op ons netvlies. Het raakt ons diep en tast ook ons gevoel van veiligheid aan.
Daarnaast horen en lezen we over de financiële gevolgen van de oorlog. Deze gevolgen brengen extra zorgen met zich mee voor mensen die al getroffen worden door stijgende inflatie en hogere energiekosten. Om over de woningnood maar te zwijgen… Nee, het jaar 2022 is ondanks de positieve ontwikkelingen rond corona nog verre van onbezorgd te noemen.

Juist nu doet de werkgroep ‘Vakantiegeld Delen‘ (voor de 19e keer!) een oproep om solidair te blijven met mensen die weinig te besteden hebben.
Als we in de maand mei vakantiegeld krijgen, kunnen we er dan ook dit jaar samen voor zorgen dat mensen met een smalle beurs net zo goed als wijzelf vakantie kunnen vieren?
Juist in deze zorgelijke tijden weten we hoe belangrijk ontspanning in de zomervakantie kan zijn. Even geen beperkende coronaregels, even weg van de stress voor de volgende energierekening, of van de zorgen over de al weer krappe schoenen van je kinderen. Want met een gift uit de actie ‘Vakantiegeld Delen’ krijgen mensen een extraatje voor het gezin of voor zichzelf.

Daarom vragen we u om uw bijdrage te storten voor de actie ‘Vakantiegeld Delen’.
Geef mensen straks zomerplezier!

De actie ’Vakantiegeld Delen’ wordt georganiseerd door de diaconieën van de Protestantse gemeente Amersfoort en Hoogland/Amersfoort-Noord, in nauwe samenwerking met veel andere kerken, en met dank aan de Stichting Caritas, Jeugdzorg Utrecht.

In 2021 werd een totaalbedrag van € 88.800 uitgedeeld, verdeeld over 241 Amersfoortse adressen en vijf organisaties.

Tot 1 juli 2022 kunt u een bijdrage van uw vakantiegeld storten op één van de onderstaande rekeningnummers:

NL11 INGB 0000 1314 51 t.n.v. Diaconie van de Dorejo gemeente te Amersfoort
NL20 INGB 0000 1396 31 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Amersfoort
NL39 RABO 0123 0031 13 t.n.v Diaconie PKN Hoogland/Amersfoort-Noord

Meer informatie over deze actie? Mail naar Jennie Harmelink, diaconaal opbouwwerker, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk hier het promotiefilmpje