Schilderijen van mevrouw Koos Hiemstra hangen tot en met Pinksteren in de Bergkerk.

Op Stille Zaterdag is als eerste het expressieve schilderij van mevrouw Koos Hiemstra opgehangen. In de afgelopen week zijn ook haar andere schilderijen opgehangen, voor de tentoonstelling ‘Kleurrijke Verwondering’.
Met het exposeren van de schilderijen van Koos Hiemstra (1930 – 2021) heeft de Bergkerk een unicum: voor het eerst zijn haar schilderijen buiten Friesland te zien. Geboren op een Friese boerderij als jongste van 9 kinderen werd haar tekentalent al vroeg onderkend. Haar kunstzinnige kant kwam de eerste helft van haar werkzame leven tot uiting in het ontwerpen van Friese kostuums en maatkleding, trouwjurken en wandkleden. Op vijftigjarige leeftijd ging ze naar de kunstacademie, waar ze cum laude slaagde. Ze ontwikkelde een eigen abstracte en kleurrijke stijl.
Zomaar beginnen vanuit haar gevoel op het moment zelf en vervolgens het schilderij zich laten ontwikkelen. Dat werd haar passie! Ze gaf haar werk alleen nummers in de Friese taal.

De erfgenamen van Koos Hiemstra hebben besloten bij aankoop van een schilderij de helft van de opbrengst te doneren aan Actie Oekraïne. Misschien een extra reden om een aanschaf te overwegen?