Tentoonstelling in de Bergkerk van september t/m november 2021

Dr. Abr. Kuyperlaan 2 Amersfoort, te bezichtigen op zondag na de dienst (11.30u) of op afspraak (033-4617917)
In de maanden september t/m november worden in de Bergkerk pastels van Juke Hudig tentoongesteld. Het gaat hierbij om de serie die zij maakte n.a.v. het verhaal van Jonah.
Het bijbelboek Jonah is een van de kortste verhalen uit het Oude Testament; het oogt eenvoudig, maar blijkt complex en mysterieus. Jonah gaat een inwijdingsweg. Hij wordt geroepen, maar loopt er voor weg. Opgeslokt door een grote vis, wordt hij in de diepste duisternis opnieuw geroepen door God. ‘Sta op en ga naar Nineveh.’ Jonah gaat op weg, verlost de stad en, nadat hij alles heeft geofferd, wordt hij herboren als volledig nieuw mens.
In 55 pastels tekende Juke Hudig de ‘zoektocht van de ziel’; vurig en verstild.
Pastel is hét medium waarin Juke zich uitdrukt. Zij tekent er ’s zomers de indrukken van de natuur mee en ’s winters haar visioenen. De laatste zijn visualiseringen van innerlijke beelden, van het spirituele, de diepere onzichtbare werkelijkheid. Sinds 1994 werkt zij veel naar teksten, zoals in 2015/ 16 naar Jonah. De Jonah pastels zijn uitgegeven in een boek, waarbij godsdienstfilosoof Daniël van Egmond een uitgebreide beschouwing schreef. Ook zijn ze te koop, 950 euro, ingelijst met museumglas of als kaart.
Verdere informatie: www.jukehudig.nl.
Op donderdag 28 oktober houdt Juke een lezing over Jonah. Verdere informatie volgt nog.