21 april 2020 Bergkerk Amersfoort (10.00-16.00 uur)

Studie - en trainingsdag over het boek ‘Zin in de ouderdom
van Jan van Baardwijk en René Rosmolen.

We worden steeds ouder, maar veel ouderen spiegelen zich aan de dominante waarden van onze maatschappij door zo lang mogelijk jong te willen blijven. Onderweg zijn in de ouderdom is klaarblijkelijk ook lastiger geworden. Zingeving is een ontdekkingstocht die zich afspeelt in een soort niemandsland. Wat betekenen al die extra levensjaren? Hoe kijkt de samenleving naar ouderen en hoe kijken ouderen naar zichzelf? Wat zijn kerntaken van het ouder worden? Welke bronnen kunnen er gevonden worden? Deze vragen komen aan de orde.

• Inleiding in het nieuwe ouder worden
• Kernthema’s over zingeving in de ouderdom
• Ouderdom in kunst en filosofie
• Werkvormen voor kringwerk
• Accreditaties SKGV

Voor predikanten,
geestelijk verzorgers,
kerkelijk werkers en vrijwilligers

Kosten: € 100,- incl. lunch en boek.

11 NOVEMBER 2019 organiseerde de Bergkerk het symposium "Ouderen: van kwetsbaarheid naar weerbaarheid"

Onderstaande foto's geven een beeld van het symposium "Ouderen als schakels tussen generaties" van november 2018.

Onderstaande foto's geven een beeld van het symposium "Nader tot het einde" van november 2017.