In deze bijzondere Passietijd, waarin het niet mogelijk is om concerten te organiseren, bieden we graag een online registratie van de Via Crucis van Franz Liszt aan. Enkele weken geleden in kleine bezetting opgenomen door het Bergkerk Vocaal Ensemble met Cees-Willem van Vliet op het bijzondere Debain harmonium uit 1882. René Rosmolen maakte, geïnspireerd door de verstilde muziek van Franz Liszt, en bij zijn eigen Kruiswegschilderijen, meditatieteksten die hij aanvankelijk op het geplande concert van 22 maart jl. zou hebben voorgelezen. Die kunt u nu in PDF downloaden, om ze zelf, tijdens of na het beluisteren van de muziek, te gebruiken voor meditatie.

Om de film te bekijken klik hier.

Om de PDF met programmatoelichting en de teksten en schilderijen van René Rosmolen te bekijken, klik hier.

Net als bij de gewone reguliere concerten vragen wij u om, mocht u van de opname hebben genoten en dat in uw mogelijkheden liggen, een gift over te maken naar de werkgroep Muziek in de Bergkerk, zodat we de musici kunnen uitbetalen die aan deze opname hebben meegewerkt én om u wellicht in de komende tijd van nog meer opnames te kunnen voorzien.

Tót 13 april kan dat heel eenvoudig door op deze iDeal betaallink te klikken. Uw vrij te kiezen gift, graag o.v.v. Donatie Via Crucis, komt dan via ‘Communicating Music’ bij ons terecht.

Na die tijd, of als u daar nu al de voorkeur aan geeft, kunt u uw gift overmaken op rekeningnummer NL 61 INGB 0008 7513 29 t.n.v. SABK Commissie Kerkmuziek te Amersfoort.