‘Telemann – Gelobet seist du Jesu Christ’

Het is inmiddels goed gebruik om in de kerstnacht een werk voor koor en orkest te brengen. In dit ‘Telemann-jaar’ staat één van diens kerstcantates op het programma. Telemann was in zijn tijd één van de grootste en meest gevierde componisten en werkte jarenlang voor de stad en de kerken in Hamburg, het is dit jaar 250 jaar geleden dat hij stierf, een goede aanleiding om enkele parels uit zijn enorme oeuvre op te diepen.

Wie koorervaring heeft en wil meezingen met deze cantate en de overige gezangen van de kerstnachtliturgie, is van harte uitgenodigd, onder vermelding van stemsoort, zich aan te melden bij de cantor, Cees-Willem van Vliet: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het postvak in de Bergkerk. Repetities zijn op maandagavonden 4, 11 en 18 december, van 20-22 uur. Op 24 december wordt vanaf 20.30 uur gerepeteerd, de dienst begint om 22.00 uur. Van harte welkom om mee te zingen.

Het programma ‘Muziek op de Berg’, maandelijkse concerten en vieringen op de late zondagmiddag, staat dit seizoen geheel in het teken van ‘Refo 500’, het gedenkjaar van de reformatie. In een 9-tal programma’s exploreren we de vruchten van 500 jaar protestantse kerkmuziek, van Luthers ‘vaste burcht’ tot hedendaagse koormuziek uit Amerika, Hongarije en Nederland, maar ook de muziek van aanverwante of tegengestelde bewegingen, zoals de cisterciënzer hervormingsbeweging of de contrareformatie komen aan bod. Kennelijk was muziek steeds een overtuigend medium om de idealen van hervormers kracht bij te zetten!