ZONDAG 28 OKTOBER 2018 | COUPERIN – CONCERTS ROYAUX
Barokensemble o.l.v. Cees-Willem van Vliet

De grootmeester van het Franse klavecimbel, François Couperin (1668-1733, het is zijn 350e verjaardag dit jaar) schreef behalve uitzonderlijk mooie suites voor klavecimbel solo ook zijn beroemde ‘concerts pour plusieurs instruments’, soortgelijke suites, maar dan voor meerdere instrumenten. Een bekende reeks schreef hij voor het hof van de Franse zonnekoning Lodewijk XIV. Koninklijke muziek uitgevoerd door een uitgelezen barokensemble o.l.v. Cees-Willem van Vliet.

ZONDAG 25 NOVEMBER 2018 | ROSSINI – PETITE MESSE SOLENNELLE
Kamerkoor Vocaliber o.l.v. Richard Vos (programma onder voorbehoud)

In 1868 – wederom een jubileumjaar – overleed Gioachino Rossini, vooral bekend om zijn baanbrekende werk als opera-componist. Vijf jaar daarvoor schreef hij, als een van zijn laatste werken deze grote miscompositie, die hij zelf echter ‘petit’ noemde, en een ‘péché de veillesse’ (oude dagszonde). Zichzelf niet in staat achtend om een religieus werk van enige betekenis te schrijven – hij was immers geboren voor de opera – is het toch één van de grote religieuze werken geworden, dat naast zijn grote opera-reminiscenties vooral bekoort door de bijzondere bezetting van koor, solisten, piano en harmonium. Met het ontroerende Agnus Dei tot besluit vroeg hij nederig om toegang tot het paradijs…

ZONDAG 23 DECEMBER 2018 | A FESTIVAL OF LESSONS AND CAROLS
Nationaal Jeugdkoor o.l.v. Wilma ten Wolde

Inmiddels traditiegetrouw op de laatste zondag voor kerst: een carolservice, geheel in Engelse stijl. Dit jaar met de traditionele negen lezingen uit profeten en evangelie, met tal van traditionele én hedendaagse carols, en de bekende hymns om samen te zingen. We zijn verheugd ook dit jaar weer het Nationaal Jeugdkoor te mogen ontvangen, die vorig jaar voor het eerst op deze avond acte de presence gaven in de Bergkerk als vrucht van een bijzonder samenwerkingsproject op het gebied van kerk, cultuur en muziek.

Alle concerten beginnen om 17.00 uur en zijn toegankelijk middels een vrije bijdrage. Kijk op de website en op de Facebookpagina van Muziek op de Berg voor de laatste programma-updates. Als u maandelijks een digitale aankondiging van de concerten wilt ontvangen, stuurt u dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.