Bij het horen van het nieuws over het overlijden van de componisten Tchaikovsky en Gounod, schreef Antonin Dvorák, die toen in New York woonde, een set van 10 psalmen op Tsjechische tekst. Ze vormen door hun romantische toonzetting van duisternis en licht, angst en blijdschap, een bijzondere aanvulling op zowel het gekende repertoire van Dvorák als op het geheel van psalmcomposities doorheen de geschiedenis. De psalmliederen worden aangevuld met liederen en orgelwerken van Joseph Rheinberger en Max Reger.

Uitvoerenden:
Joep van Geffen, bariton
Cees-Willem van Vliet, orgel/piano

Van harte welkom! Toegang: vrije bijdrage.

Zondag 18 februari 2018

DÉBUSSY & ‘LES IMPRESSIONISTES’

Marianne Noordink, fluit | Diederik van Dijk, cello
Cees-Willem van Vliet, piano

Zondag 25 maart 2018

GOUNOD – LES SEPT PAROLES DU CHRIST SUR LA CROIX

Bergkerk Vocaal Ensemble

Zondag 22 april 2018

BERND ALOIS ZIMMERMANN ‘Allein Gott in der Höh sei Ehr’

Zondag 27 mei 2018

KERKMUZIEK UIT DE USA o.a. Bernstein – Chicester Psalms

Bergkerk Vocaal Ensemble

Zondag 24 juni 2018

FRANÇOIS COUPERIN | CONCERTS ROYAUX

Barokensemble o.l.v. Cees-Willem van Vliet

Alle concerten vinden plaats in de Bergkerk, aanvang 17.00 uur en zijn toegankelijk middels een vrije bijdrage. Meer informatie vindt u op de website van de Bergkerk en op de Facebookpagina van Muziek op de Berg. Als u op de hoogte wilt worden gehouden van de komende concerten, kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Langs die weg kunt u ook te weten komen hoe u Muziek op de Berg structureel kunt ondersteunen.