Kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 worden uitgenodigd voor de basiscatechese. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen zij op een speelse en creatieve manier nieuwe dingen ontdekken op het gebied van kerk, kerkdienst, Bijbel en geloof.

De opbouw van de basiscatechese is als volgt:

De kinderen van de lagere school krijgen, verdeeld in twee leeftijdscategorieën, twee catecheseblokken aangeboden. In totaal volgt een kind 24 lessen, verdeeld over twee jaar. Er wordt gezamenlijk gegeten en daarna komen in de verschillende groepen allerlei onderwerpen aan bod zoals ‘wat doet de dominee’, ‘wat is de doop’, ‘wat gebeurt er tijdens het avondmaal’ en ‘ wat is de betekenis van al die kerkelijke feestdagen’. Aan de hand van Bijbelverhalen worden thema’s als vertrouwen, liefde en jaloezie behandeld. Dat gebeurt op verschillende manieren: lezen, spelen, knutselen, en soms toneel.

Op Witte Donderdag vieren de kinderen samen met hun ouders en de kinderen van de Westhill de Seidermaaltijd.

De basiscatechese is niet alleen bedoeld voor de kinderen uit de Bergkerk, maar ook voor vriendjes, vriendinnetjes en andere kinderen die niet tot de Bergkerkgemeenschap horen. Het aanbod van de onderwerpen van de catechese wordt aangepast aan de voorkennis die de kinderen hebben.

Informatie:
Jan Veltman