Jagten, regie Thomas Vinterberg, Denemarken/Zweden 2012, 111 min.

De zachtaardige Lucas (Mads Mikkelsen) is een pas gescheiden vader en leraar. Sinds de basisschool gesloten is, werkt hij met kleuters. Een van hen is de 5-jarige Klara, ‘t dochtertje van zijn beste vriend. Zij maakt een opmerking die de directrice kippenvel bezorgt. Het leven van Lucas verandert in een nachtmerrie. De inwoners van het dorp keren zich tegen hem en hij verandert in aangeschoten wild.

 

Diverse prijzen, o.a. grote prijs Cannes 2012 voor beste acteur en een Europese filmprijs voor beste scenario.

NL trailer Jagten: https://www.youtube.com/watch?v=mnXkfsOPkyQ

Dit is een activiteit van Film op de Berg

12 september 2023 – Capharnaüm, regie Nadine Labaki, Libanon 2018, 120 min.
17 oktober 2023– Sous le sable, regie François Ozon, Frankrijk 2000, duur 96 min.
14 november 2023 – Cold War, regie Pawel Pawlikowski, Polen 2018, duur 84 min.
12 december 2023 – Jagten, regie Thomas Vinterberg, Den./Zweden 2012, 111 min.
9 januari 2024 – I, Daniel Blake, regie Ken Loach, VK 2016, 97 min.
13 februari 2024 – Like father, like son, regie Hirokazu Koreeda, Japan 2013, 120
12 maart 2024 – The Return, regie Andrey Zvyagintsev, Rusland 2003, 106 min.
9 april 2024 – Manchester by the sea, regie Kenneth Lonergan, VS 2016, 135 min.

Acht films in seizoen 2023-2024

Zaal open 19.00, aanvang 19.30 uur

Met een korte inleiding en nagesprek

Vooraf aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toegang €8,- | Betalen bij binnenkomst


’’Film op de Berg” – zinvol kijken
Gezamenlijk naar een film kijken en daarover napraten is vaak een verrijkende belevenis. Veel films lenen zich ervoor om er samen over door te praten, omdat ze een sociaal of moreel probleem aan de orde stellen, of een aspect van het leven behandelen dat voor iedereen herkenbaar is. Kijken in een donkere zaal met goed beeld en geluid zorgt ervoor dat een film indringend bij je binnenkomt, en samen kijken, ervaringen uitwisselen en inzichten delen leidt tot verdieping.

Programma voor het hele seizoen
Na de twee proefavonden in april en mei starten we in september met een programma voor het gehele seizoen. Van september 2023 tot en met april 2024 draaien we iedere maand op een dinsdagavond een film van hoge kwaliteit. Met een korte inleiding en nagesprek, koffie of thee bij binnenkomst en een drankje na afloop, zoals u van ons gewend bent. Bovendien hebben de kerkrentmeesters besloten te investeren in een betere kwaliteit beeld en geluid; in augustus kwamen er een nieuwe beamer en betere geluidsboxen.

Vooraf aanmelden
Op de proefavonden in het voorjaar kwamen er vaak op het laatste ogenblik nog mensen binnen. Dat werkt verstorend op de gang van zaken, want we kunnen pas beginnen als iedereen zit. Daarom stellen we komend seizoen een maximum van 45 aanwezigen en is vooraf aanmelden - via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - vereist. Betalen kan bij binnenkomst, contant of met een pinpas. Het bedrag (acht euro) is een minimum; betaal iets meer als u kunt, want de kosten zijn aanzienlijk. En kom op tijd!

Divers programma
We hebben voor dit eerste seizoen een afwisselend programma samengesteld, met films van over de hele wereld, met verschillende filmstijlen en thema’s. Een ding hebben ze gemeen, het zijn alle acht kwalitatief hoogwaardige films. We starten met de veel gelauwerde film ‘Capharnaüm’ (2018) uit Libanon, van regisseur Nadine Labaki, die de best scorende Arabische film aller tijden is geworden. Vervolgens een Franse, een Poolse en een Scandinavische film, en na de jaarwisseling volgen nog een Engelse, Japanse, Russische en Amerikaanse. Alle films zijn vanzelfsprekend Nederlands ondertiteld.

Initiatiefgroep Film
(waarin samenwerken Monica van Vliet, Mieke Verstraate, René Rosmolen en Henk Dikker Hupkes)