NIEUWSBRIEF 6 Oktober 2019

Diensten zondag 6 oktober 2019 – ds. J. van Baardwijk

09.30 uur dienst van Schrift en Tafel
10.30 uur dienst van Schrift en Gebed

Ouder-kind-vieringen gestart

De eerste van drie ouder-kind-vieringen is al geweest. We hebben gemerkt hoe waardevol het is als ouders en kinderen samen kunnen ervaren en vieren. Kinderen (lagere schoolleeftijd) en hun ouders of grootouders danwel begeleiders zijn welkom bij de vieringen in de Kapel. Op beeldende manier wordt een bijbelverhaal verteld. We praten er met elkaar over en daarna kan iedereen, met verschillende materialen, het verhaal gestalte geven. We sluiten af in de kring met iets te eten en te drinken.

De nog komende vieringen zijn op zondag 13 oktober en 10 november.

Susanne de Jong-Tennekes en Myrthe Kroes 

Meet & Greet een succes!

Op zondag 22 september organiseerde de wijkkerkenraad van de Bergkerk een ‘Meet & Greet’. Het was een geslaagde bijeenkomst met ruim 120 bezoekers! Dit keer lag het accent op de onderlinge ontmoeting, verbinding tussen generaties (‘Sirkelslag’) en kennismaking met de nieuwe beheerder, Remy-John en uitzwaaien van Ronald als vertrekkend beheerder.

Er waren dit keer ook weer de nodige dialoogtafels: ‘Groen geloof’, ‘Delen van Levensverhalen’, ‘Waar vind jij je inspiratie?’ ‘Gedenken’, BK2 met een dialoogtafel over de expositie ‘Zout’. De vrijwilligers van het kerkcafé waren zeer druk met koffie en thee. Tussen de dialogen door waren er muzikale optredens van jongeren. Een prachtige dag vol zon en inspiratie waarbij de verbinding zicht- en voelbaar aanwezig was. En het ijs en de poffertjes maakten het succes compleet.

Wij, Anne Weiland, Martijn de Jong - Tennekes en Dik Sanders, danken alle mensen die hebben bijgedragen aan deze fantastische ‘Meet & Greet’.

Voor reacties op en/of informatie over ‘Meet & Greet’ kunt u contact opnemen met Dik Sanders, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 51609 804

Wat is jouw volgende stap naar een duurzamer leven?

Vernieuwing van onze levensstijl…. we kunnen niet meer voorbij aan de opdracht om de aarde te bewaren. Dat is onderdeel van onze geloofspraktijk. Die opdracht geldt onze hele planeet en raakt onze directe leefomgeving. Doe jij al mee?

Ga met anderen op onderzoek en laat je verrassen. Amersfoort organiseert ook dit jaar een duurzame week, van 8 tot 14 oktober. Daarin kun je het contact zoeken met stadsgenoten en ontdekken wat wij kunnen bijdragen aan een duurzame aarde.
Op donderdagavond
10 oktober wordt een lezing gegeven over de bijdrage van religies aan een duurzaam Amersfoort; vrije toegang, 20.00 uur, Lutherse Kerk, Langestraat 61.

Op zaterdag 12 oktober is er een markt met leuke informatie en producten. Er zijn lezingen van onder anderen weerman Reinier van den Berg, er draaien films en er worden gesprekken gevoerd. Kinderen kunnen speels verkennen hoe je duurzamer kunt leven.

De kerken voegen met inspiratie en bezinning hun eigen geluid toe. Ze staan op de markt om te laten zien hoe ze duurzaamheid oppakken.

Op zondag 13 oktober is er een kerkdienst in de Johanneskerk over de Schepping. De dienst begint om 10 uur, adres Westsingel 30.

En op zondagmiddag 13 oktober de 21e Stoutenburglezing. Onderwerp: ‘Je kunt meer dan je denkt’! Aanvang 14.30 uur in het Groene Huis.

Lees meer over deze en de andere kerkelijke activiteiten in: http://www.raadvankerkenamersfoort.nl/bestuur-raad-van-kerken-amersfoort/duurzame-week-8-14-oktober/ Hebt u vragen? Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie voor informatie over het hele weekprogramma: www.duurzameweek033.nl/evenementen/
 

Programma Bergkerk Najaar2019

Het programmaboekje van de Bergkerk met het overzicht van alles wat in het najaar wordt georganiseerd, is onlangs verschenen en aan velen reeds per post toegestuurd. Het telt acht pagina’s met korte omschrijvingen van de verschillende te houden evenementen.

Voor belangstellenden: op de lectuurtafel van de Bergkerk ligt het boekje voor u klaar.

Op Weg….. 40-dagenboekje 2020

De werkgroep 40-dagenboekje Bergkerk is weer met veel plezier gestart met de voorbereidingen om een mooi boekje samen te stellen. Het thema is Op Weg….

In dit thema liggen weekthema’s besloten als: Loslaten, Met vertrouwen, Veelkleurig, Ontmoeting – die mij tegenkomen, Aangeraakt, Tot het uiterste (stille week).

Vraag van de werkgroep: wanneer u foto’s (kleur en/of zwart-wit ) in uw bezit heeft die raken aan genoemde thema’s en ze aan de publiciteit wilt prijsgeven, mogen we die dan gebruiken voor het boekje? We denken aan symbolen, natuur, vergezichten, bijzondere ontmoetingen.
We zouden de foto’s graag
half november a.s. in ons bezit hebben. We denken aan twee tot drie foto’s per persoon. Dat wil niet zeggen dat ze allemaal gebruikt gaan worden. De werkgroep behoudt zich het recht voor te kiezen!!! U kunt ze digitaal versturen naar Jennechien Tienkamp: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het boekje is bedoeld voor en wordt gemaakt door leden van de gemeente. U zou ons met uw foto’s een heel groot plezier doen!

Namens de werkgroep, Maria Wynia

Expositie Zout

In de Bergkerk is de Expositie Zout te zien. De titel is gekozen naar aanleiding van de Bergrede die Amade M’Charek dit jaar uitsprak onder de titel ‘Het spoor van zout’.

Geïnspireerd door haar verhaal of door de Bijbeltekst ‘Jullie zijn het zout der aarde’ hebben leden van de Bergkerk kunstwerken gemaakt: gedichten en schilderijen, beeldhouwwerken en assemblages, kortom een veelzijdig resultaat.

De expositie duurt tot en met 17 november. Bezichtiging op zondag na de dienst (11.30 uur) of op afspraak: 033 4617917 (beheerder).

Maandag 11 november Symposium Bergkerk Amersfoort

Symposium ‘Ouderdom tussen kwetsbaarheid naar weerbaarheid’

Dagsymposium van 10 uur tot 16 uur.

Sprekers zijn:

Frits de Lange: Kunst van goed oud worden – van zelfverwerkelijking naar zelfverlies.

Christa Anbeek: Ouder worden met contrast-ervaringen – ontregelend en openbrekend.

Govert Buijs: maatschappelijke weerbaarheid van ouderen in een tijd van marktdenken.

Herman van Veen – over zijn boek ‘Voor het eerst’. Ouder worden doe je voor het eerst, alles is fris en nieuw …. er gaat een wereld voor je dicht. Wat maakt dat deze kunstenaar zijn eigen ouder worden omschrijft als ‘de beste tijd van zijn leven?’

Het symposium is zowel bedoeld voor ouderen als professionals en vrijwilligers in de (ouderen)zorg en belangenorganisaties, huisartsen, geestelijk verzorgers, vertegenwoordigers van kerken, en van de lokale politiek en studenten.

Informatie: ds. Jan van Baardwijk en ds. René Rosmolen

Voor opgave en aanmelding zie het boekje Programma Najaar 2019 van de Bergkerk Amersfoort.

Diensten zondag 13 oktober 2019 ds. J. van Baardwijk

09.30 uur Dienst van Schrift en Tafel.
10.30 uur Dienst van Schrift en Gebed.

Beheerder: Remy-John Ririhena
telefoon: 033 4617 917
mobiel: 06 1346 0022
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Facebook
Twitter
Website

Berichten voor deze Nieuwsbrief voor donderdag 10.00 uur naar: nieuwsbrief@bergkerk.nl
De Nieuwsbrief is digitaal te ontvangen door eenmalige melding bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Autodienst:               Wilbert Koop (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-41123253)
Beheerder:                Remy-John Ririhena (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 033-4617917 06 13460022)
Cantor/Organist:      Cees Willem van Vliet (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / tel. 06-16372027)
Financiën:                 Penn. Bergkerk rek.nr NL22 INGB  0000 5259 46 en/of 
                                   Bergkerk rek nr. NL41 ASNB 0854 6343 47
Financiën                   Diaconie: NL77 INGB 0004 9582 44
Financiën                   St Amersfoortse Bergkapel: NL40 INGB 0008 2419 72
Ledenadm.:                Sija van de Minkelis (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Meldpunt pastoraat:  Irene van ’t Eind (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-19945139 ma-vr 18.00-19.00)
Predikant:                   Ds. Jan van Baardwijk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 033-4613767)
Scribaat:                     Martha Beuckens en Sija van de Minkelis (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)