NIEUWSBRIEF 10 februari 2019
Bergrede en Johannes-passion
Op dinsdagavond 12 februari zal de Bergrede 2019 worden uitgesproken in de Bergkerk om 20.00 uur door Prof. Dr. Amade Mçharek (1967) Amade M’charek is sinds 2015 hoogleraar antropologie van de wetenschap aan de Universiteit van Amsterdam.

Op zaterdag 16 maart as. zal het Bach Ensemble Amsterdam (BEA) de Johannes Passion opvoeren in de Bergkerk. Het concert zal om 15.00u. aanvangen. Vanaf 14.30u. zal er thee en koffie geserveerd worden.
Na het concert is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een glas wijn of fris.
De kosten van het ticket (22.,50) zijn inclusief deze consumpties. 
Voor de Bergrede op 12 februari als ook voor de middaguitvoering van de Johannes-Passion door het Bach-ensemble Amsterdam op 16 maart zijn kaarten verkrijgbaar via het internet. (Bergkerk.nl)
In de hal worden na de dienst kaarten verkocht voor de Bergrede.


Hulpkoster(s) gezocht
 

In de Bergkerk worden de zondagse diensten bemenst door een viertal vrijwillige hulpkosters.
Deze hulpkosters draaien éénmaal per maand een dienst waarbij ze de 09:30 uur kapeldienst en de 10:30 grote dienst voorbereiden. In de zomermaanden (juni tot en met augustus) wordt één dienst, om 10:00 uur, ondersteund.
 
De hulpkoster zorgt ervoor dat alles in de kerk klaar is voor de viering.
Dit betekent de deuren openen, de lichten aan doen, de klokken luiden, het avondmaal voor de kapeldienst klaarmaken, lezingen opzoeken, koffie/thee zetten etc. etc.
Ons team van hulpkosters zoekt minimaal twee actieve en gezellige hulpkosters (m/v), die het leuk vinden en tijd hebben om ca. 1 maal per maand een kostersdienst te doen.
Er is ruim gelegenheid om eens mee te lopen met een van de huidige hulpkosters en zo de smaak te pakken te krijgen.
Vind je het leuk om de "smeerolie" van de vieringen in de Bergkerk te worden, neem dan contact op met een van de volgende personen:
 
Namen en telefoonnummers van de hulpkosters zijn;
Annemarie vd Biezenbos 06-2218 9604
Elise Rijnsburger 06-1069 4208
Gerda vd Berg 06-1117 6244
Klaas Telgenhof 06-2134 2226
 
Dik Sanders 06-5160 9804 (KRM)

HERMAN FINKERS – MIS voor SINT JORIS, zondag 17 februari, 17.00 uur
De legendarische stadsheilige van Amersfoort, Sint Joris, bezongen in de schitterende miscompositie van cabaretier Herman Finkers, met gregoriaanse gezangen die in de Middeleeuwen in de stad Amersfoort moeten hebben geklonken. Een bijzondere muzikale belevenis die het leven en belang van Sint Joris opnieuw in beeld wil brengen.
UITVOERENDEN: Schola cantorum, vocaal en instrumentaal ensemble van de Bergkerkcantorij o.l.v. Cees-Willem van Vliet
PROGRAMMA
Propriumgezangen voor het feest van Sint Joris
Sint Joris Mis (v2) - Herman Finkers  Toegang: vrije bijdrage. Van harte welkom!

MIRJAM
De afgelopen weken is er op organisatorisch gebied veel besproken en geschaafd. Er worden nog steeds mensen gevraagd voor een rol in de musical (mannen!!) en erom heen. (publiciteit )
Voor een eerste kennismaking met de musical en de medewerkers ( zowel muziek, zang en decors) is zondag 17 februari om 12.00 uur een bijeenkomst gepland in de gemeentezaal.  

Ledenadministratie
Per 1 januari 2019 heeft Sija van de Minkelis de ledenadministratie van de Bergkerk overgenomen van Ronald Buijk. Vanaf heden kunt u mutaties doorgeven aan haar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
AARDEZANG:
Magdalena de Coninck exposeert  van 20 januari tot 27 maart 2019 in de gemeente- en kerkzaal van de Bergkerk in Amersfoort:
 
  Magdalena de Coninck
(www.deconinck.exto.nl, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 035-5885225)
is een Soester kunstenaar, afkomstig uit België. Ze is de zus van de bekende dichter Herman de Coninck.
Magdalena de Coninck schildert sinds 2003. Ze volgde lessen bij kunstenaar Gabriële Fäustle-Diller in Baarn en bij Carine van Gorp aan de Gooise Academie voor Beeldende Kunst te Laren. Daarna heeft ze zich als autodidact ontwikkeld.
 Ze schildert met acryl en haar inspiratiebron is de aarde als levende planeet, de gelaagdheden van de mens, zijn fantasie, zijn hunkering naar visie, stilte en schoonheid, zijn gebrekkigheid.
Er is noodzaak, er is beschouwing en er is verf. Ze maakt geen voorafgaande tekeningen, de schilderijen komen in lagen en fasen tot stand. Ze laat zich verrassen, neemt afstand, beschouwt en kijkt kritisch.
Meestal zijn er dan lyrisch-expressieve aarde- of zielelandschappen ontstaan, of ze drukt zich abstract-organisch uit.
Vaak maakt ze gedichten bij haar schilderijen. Ze publiceerde de fraaie bundels ‘Zweefpauze in de Lucht’ en ‘Aardezang’ met eigen gedichten en schilderijen.
 
Magdalena de Coninck is als kunstenaar aangesloten bij Galerie Absoluut in Amersfoort,Weverssingel 37.  Daar is nog meer werk van haar te zien (van 11-1-19 tot 10-3-19)www.galerieabsoluut.nl. 
 
Als kerkgemeenschap kunnen we ook een bijdrage leveren aan een beter milieu. Dat doen we al door oud papier in te zamelen en afval te scheiden. We hebben als WKRM een beleidsplan gemaakt waarbij de ambitie is uitgesproken om de kerk energie neutraal te maken.
Zonder deskundigen hulp gaat dat ons niet lukken. Wij zijn op zoek naar een paar deskundige op het gebied van zonne energie en warmtebronnen die ons kunnen helpen met het maken van een afgewogen keuze.
Welke keuzes gaan we maken en wat is de weg die we gaan bewandelen om zelf supporting te worden en onafhankelijk te zijn van externe bronnen?
Als je jouw deskundigheid wilt inzetten, meld je dan aan bij de taskforce energiekebergkerk. We zijn pragmatisch en doelgericht bezig voor een beter milieu.
Interesse? Stuur een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Zondag         17 febr:   09:30 uur Dienst van Schrift en Tafel,   ds J van Baardwijk
                                     10:30 uur Dienst van Schrift en Gebed, ds J van Baardwijk     
                     12 febr.:   20.00 uur Bergrede
                     13 febr:    10.00 uur Gesprek in de morgen


                                                 
Berichten voor deze nieuwsbrief naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De Nieuwsbrief is digitaal te ontvangen door eenmalige melding bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.bergkerk.nl
 
Berichten voor deze Nieuwsbrief naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De Nieuwsbrief is digitaal te ontvangen door eenmalige melding bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Scribaat Bergkerk: (Sija van de Minkelis en Martha Beuckens) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meldpunt pastoraat: (I. van ’t Eind) 06-19945139 (op werkdagen van 18.00-19.00) email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ds. J. van Baardwijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (tel. 033 4613767)
Beheerder R.Th. Buijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (tel. 033 4617917)
Cantor/Organist: C.W. van Vliet : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (tel. 06 16372027)
Autodienst: W.A. Koop, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (tel. 06 41123253)
Financiën: Penn Bergkerk rek.nr  NL22 INGB  0000 5259 46 en/of  Bergkerk rek nr. NL41 ASNB 0854 6343 47
Financiën diaconie: NL77 INGB 0004 9582 44
Financiën St Amersfoortse Bergkapel: NL40 INGB 0008 2419 72