NIEUWSBRIEF 9 september 2018

Vacatures:
Kerkcafe
Iedere zondag wordt er na de dienst koffie geschonken voor belangstellende gemeenteleden door een aantal vrijwilligers. Nu moeten deze vrijwilligers iets te vaak op komen draven dus is hun verzoek of er een aantal koffieschenkers bij zou kunnen komen. Bij dezen dus een oproep om u aan te melden als koffieschenker na de dienst op zondag. Helaas wordt er ook van u verwacht dat u helpt met de voorbereidingen en de afwas na afloop, maar u wordt altijd ingeroosterd met 2 a 3 andere vrijwilligers dus u staat er nooit alleen voor.
Aanmelding bij Marijke Ruitenbeek of Ronald Buijk.

Vrijwilligers Muziek op de Berg
Al sedert enkele jaren worden ca. 7 a 10 x per jaar in de Bergkerk onder de titel “Muziek op de Berg”
concerten met kerkmuziek/religieuze muziek georganiseerd op de zondagmiddag van 17.00 – 18.00.
De concerten zijn van hoog muzikaal niveau en worden bezocht door een stabiele groep bezoekers.
Het bestuur van de Cantorij Bergkerk assisteert bij deze concerten, door o.a. het vouwen van programmaboekjes vlak voor het concert en het uitdelen van deze programma’s  en het collecteren na afloop.
Het bestuur zoekt enkele vrijwilligers om hierbij te assisteren: bij elk concert zal dan 1 bestuurslid aanwezig zijn naast de vrijwilliger.
Als u bereid bent  om het bestuur als vrijwilliger een of meerdere keren per jaar terzijde te staan, dan kunt u dat melden bij Geert Scholte (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)  Het bestuur zal dan een aanwezigheidsrooster voor de komende concertserie maken.
 
Hulpkoster (zondag)
Zoals u wellicht al heeft gelezen wordt er volgend jaar een nieuwe beheerder aangesteld voor de Bergkerk.
Sinds Pinksteren worden de zondagse diensten al vervuld door een aantal hulpkosters, maar we kunnen nog wel wat versterking gebruiken om de maandelijkse druk voor deze hulpkosters wat te verminderen.
U wordt verzocht de deur te openen/sluiten, avondmaal voor te bereiden en af te ruimen, de kerkruimtes
in te richten voor de desbetreffende dienst (kaarsen aansteken, lezingen klaarleggen, koffie zetten etc.)
Kortom: gastheer/vrouw zijn van ca. 08.45- 12.45 per zondag.
We streven naar ongeveer 6 hulpkosters voor de zondag en er zijn er momenteel 4. Mocht u belangstelling hebben en eens in de 5 a 6 weken dienst willen doen, dan kunt u dat melden bij de huidige beheerder Ronald Buijk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of bij een van de kerkrentmeesters.

Drieluik verzendklaar maken
10x per jaar ontvangt u Drieluik in de bus. Voordat het zover is moet een team van vrijwilligers het
totale aantal te verzenden bladen ( ca. 375) vouwen en adresseren. Deze klus vraagt 10 woensdagochtenden per jaar en tot op heden is het met ongeveer 4 medewerkers per keer in een ruim uur af te handelen.
Er zijn echter enkele vaste “vouwers” afgevallen en om het team weer volledig te krijgen hebben wij nog 2 mensen nodig. Het liefst zoeken wij ook iemand die in het bezit is van een auto, want het blad moet eerst worden afgehaald bij kerkelijk centrum de Brug ( 4 a 5 zware dozen)  rond 10.30 uur.

Informatiebijeenkomst op 18 september over een plek van gedachtenis in de kerkzaal
Al geruime tijd leeft er bij de gemeente de wens om te komen tot een plaats van gedachtenis.
Een plaats in de kerkzaal waar gemeenteleden hun dierbare overledenen kunnen gedenken, een kaarsje kunnen opsteken en even kunnen verwijlen.
Nadat de kerkenraad eind 2016 een werkgroep, bestaande uit gemeenteleden en een lid van de commissie eredienst, de opdracht heeft gegeven om met een voorstel voor een plaats van gedachtenis te komen, is de werkgroep de mogelijkheden voor realisatie gaan inventariseren.
De werkgroep is nu zover dat zij een concept plan wil voorleggen aan de gemeente om met elkaar hierover in gesprek te gaan.
Op deze avond willen de werkgroepleden u meenemen in de overwegingen tot nu toe en kennis laten maken met het werk van Annemiek Punt. Zij maakt regelmatig glaskunst voor kerken, stiltecentra etc.
De werkgroep is geraakt door haar kunst en onder de indruk van haar vakmanschap.
Het moderamen en de werkgroep nodigen u van harte uit voor deze informatiebijeenkomst op 18 september om 20.00 uur in de Bergkerk.
Voor nadere informatie:  Corry Monaster , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op 033-4637676
                                                 Irene van ’t Eind, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   of telefonisch op 033-4637296
 
BK 2     Helen Abma exposeert van  7 september tot 17 november in de Bergkerk
 De titel van de expositie is OOG VOOR HET KLEINE
In de Bergkerk toont ze haar oog voor het kleine en haar liefde voor de natuur  met
haar tekeningen van de insecten en de wereld die daar bij hoort.
Haar liefde voor flora en fauna is vol verwondering over werelden die zich pas ontvouwen als je je er voor openstelt en in verdieptLEONARD COHEN IN DE BERGKERK: Passing through…
Patrick Verheij (and friends) zingt Leonard Cohen en verbindt dit met de actualiteit van Bijbelverhalen
WAAR: Bergkerk, Dr.A.Kuyperlaan 2, Amersfoort
WANNEER: Woensdagavond 26 september 2018
TIJD: 20.00-22.00 uur , kaarten verkrijgbaar via www.ticketkantoor.nl/shop/pgabergkerk en bij de beheerder van de Bergkerk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Bij deze voorstelling gaan we uit van het thema doorgang.
Het belooft een intieme voorstelling te worden rondom het kleed in de Bergkerk.
De predikant van de Bergkerk Jan van Baardwijk en Patrick Verheij proberen de teksten van Cohen te duiden aan de hand van wereldse en bijbelse bronnen in een ‘informeel’ gesprek dat zij met elkaar hebben tussen de songs door.
Na afloop drinken we nog iets met elkaar en is er alle gelegenheid om ook met Patrick nog na te praten. Meer informatie in Drieluik

Zondag 16 september 09.30 uur Dienst van Schrift en Tafel,
                                                   ds J van Baardwijk
                                    10.30 uur Dienst van Schrift en Gebed,
                                                   ds J van Baardwijk                                    

Berichten voor deze Nieuwsbrief naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De Nieuwsbrief is digitaal te ontvangen door eenmalige melding bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Scribaat Bergkerk: (Sija van de Minkelis en Martha Beuckens) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meldpunt pastoraat: (I. van ’t Eind) 06-19945139 (op werkdagen van 18.00-19.00)

Ds. J. van Baardwijk: jvbaardwijk@kpnmail.nl (tel. 033 4613767)
Beheerder R.Th. Buijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (tel. 033 4617917)
Cantor/Organist: C.W. van Vliet : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (tel. 06 16372027)
Autodienst: W.A. Koop, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (tel. 06 41123253)
Financiën: Penn Bergkerk rek.nr NL22 INGB 0000 5259 46 en/of Bergkerk rek nr. NL41 ASNB 0854 6343 47
Financiën diaconie: NL77 INGB 0004 9582 44
Financiën St Amersfoortse Bergkapel: NL40 INGB 0008 2419 72