NIEUWSBRIEF 8 juli 2018

Vacatures:
Na de zomer van 2019 komt in de Bergkerk Amersfoort de vacature vrij van de beheerder vanwege pensionering van onze huidige beheerder Ronald Buijk. In de afgelopen maanden zijn er vanuit de kerkrentmeesters voorbereidingen getroffen om de vacature dit najaar uit te vragen.
De taken en werkzaamheden die belegd zijn bij Ronald, zijn in beeld gebracht. Een aantal van deze taken keert niet terug bij de beheerder, maar wordt herbelegd bij andere leden van de kerk. Onder andere is er inmiddels een team van hulpkosters die vanaf nu de zondagdiensten voor hun rekening nemen. Er is nagedacht over wat financieel gezien verstandig is, onder andere door het ontwikkelen van een aantal scenario’s. Hierover is ook afstemming geweest met de penningmeester van de PGA. Komende tijd wordt gebruikt om vacaturetekst te schrijven en wordt het sollicitatieproces ingericht. Misschien dat er onder u nog meer vragen leven over de keuzes die worden gemaakt in dit proces of wilt u nog zaken aan ons meegeven.
Vanuit de kerkrentmeesters hebben we daarom een informatiemoment gepland na de zomervakantie.
Na de dienst van zondag 2 september bent u allen van harte uitgenodigd in de gemeentezaal voor een verdere toelichting vanuit de kerkrentmeesters,
Namens hen, Anja van Eck

Maatjes voor ex-gedetineerden
Wil jij maatje worden voor een ex-gedetineerde in Amersfoort? In september is er een basistraining voor de nieuwe maatjes. Wat doet een maatje? Je biedt een luisterend oor. Jullie gaan samen op pad: naar organisaties in de stad zoals de sociale dienst, Indebuurt033, de bibliotheek of drinken samen ergens een kopje koffie. Het doel is dat de ex-gedetineerde  nieuwe contacten opbouwt en bestaande contacten nieuw leven inblaast. Een sociaal netwerk opbouwen is belangrijk voor iemand die een nieuwe start wil maken.  Het voorkomt dat hij/zij weer terugvalt in het bedrag van voor de detentie.  Het maatjesproject heeft als uitgangspunt dat een mens altijd meer is dan wat hij of zij heeft gedaan.  In het maatjesproject werkt de diaconie van de PGA samen met de gemeente Amersfoort, Stichting Exodus en Kerken met Stip. De diaconie vindt dit project goed passen bij de zeven werken van barmhartigheid, waarvan ‘’gevangenen bezoeken’’ er een is. Wil jij maatje worden en ben je een evenwichtig en geestelijk stabiel persoon met goede communicatieve en sociale vaardigheden die ongeveer twee dagdelen per maand beschikbaar is? Geef je dan op bij je wijkdiaconie of Joke Koolhof (diaconaal opbouwwerker PGA), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vakantiegeld Delen voor de 15e keer
Heb jij je vakantiegeld al binnen? Deel dan met iemand die door financiële problemen niet op vakantie kan. Er staan 150 adressen op de lijst die in aanmerking komen voor Vakantiegeld Delen. Je mag je bijdrage overmaken op NL20 INGB 0000 1396 31 t.n.v. diaconie Protestantse Gemeente o.v.v. Vakantiegeld Delen. Deel je vakantiegeld en verdubbel het plezier!
Dank U wel namens de diaconie.
EXPOSITIE LEO COOPMANS
Vanaf 29 juni hangt  er een nieuwe serie schilderijen in de kerk- en gemeentezaal  van de Bergkerk.
De expositie is getiteld: OP REIS MET LEO COOPMANS DOOR GEABSTRAHEERDE LANDSCHAPPEN
De schilder neemt u mee op reis langs dorpen en door landschappen  dichtbij en ver weg.
Al schilderend werden vormen en kleuren zijn hoofddoel en zo ontstonden bijna abstracte schilderijen.
De schilder werkt met heldere warme kleuren, laag over laag, in acryl op doek.
Belangrijk voor het eindresultaat is het realiseren van de sfeer en het kenmerkende van de basis vanwaar is uitgegaan.  De schilderijen hangen tot 7 september

Drieluik digitaal bekijken?

Bent u het blad kwijt of niet (te laat)  ontvangen??: pkn-amersfoort.nl/drieluik

LEONARD COHEN IN DE BERGKERK: Passing through…
Patrick Verheij (and friends) zingt Leonard Cohen en verbindt dit met de actualiteit van Bijbelverhalen
WAAR: Bergkerk, Dr.A.Kyperlaan 2, Amersfoort
WANNEER: Woensdagavond 26 september 2018
TIJD: 20.00-22.00 uur
Meer informatie in Drieluik

Zondag 15 juli: 10.00 uur Dienst van Schrift en Gebed, ds René Rosmolen

In september wordt het avondgebed weer voortgezet.

De Nieuwsbrief is digitaal te ontvangen door eenmalige melding bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Scribaat Bergkerk: (Sija van de Minkelis en Martha Beuckens) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meldpunt pastoraat: (I. van ’t Eind) 06-19945139 (op werkdagen van 18.00-19.00)

Ds. J. van Baardwijk: jvbaardwijk@kpnmail.nl (tel. 033 4613767)
Financiën: Penn Bergkerk rek.nr NL22 INGB 0000 5259 46 en/of Bergkerk rek nr. NL41 ASNB 0854 6343 47
Financiën diaconie: NL77 INGB 0004 9582 44