NIEUWSBRIEF 15 april 2018

Muziek op de Berg
Zondag 22 april in de Bergkerk Koormuziek van o.a. J.S.Bach.
De paastijd roept tot het zingen van 'een nieuw lied'. Kamerkoor Vocaliber neemt ons mee langs een aantal iconische toonzettingen van de psalmen 96 en 98, waarbij uiteraard het prachtige motet 'Singet dem Herrn ein neues Lied' van Johann Sebastian Bach niet kan ontbreken.
Johann Pachelbel - Singet dem Herrn
Felix Mendelssohn - Singet dem Herrn
Richard Vos - Zingt de Heer
Johann Sebastian Bach - Singet dem Herrn ein neues Lied
UITVOERENDEN: Kamerkoor Vocaliber o.l.v. Richard Vos, Cees-Willem van Vliet, orgel/klavecimbel
Aanvang 17.00 uur, toegankelijk middels een vrije bijdrage.

Leven in Relatie, Expositie in de Bergkerk tot 4 mei 2018, Wouda Koelewijn
Wouda laat in haar werk zien dat mensen niet los te zien zijn van hun omgeving. De vraag is hoe mensen zich tot elkaar en hun omgeving verhouden. Het gaat daarbij niet zozeer om het verkrijgen van antwoorden, maar om het ontdekken, opmerken en om het blijven zoeken, het samen op weg zijn.
Wouda past veel verschillende technieken toe en verwerkt uiteenlopende materialen die elkaar door hun specifieke kenmerken zoals kleur, textuur en vorm versterken. Naast verf gebruikt zij bijvoorbeeld ook metaal, textiel of voorwerpen uit de natuur.

Drieluik digitaal bekijken?

Bent u het blad kwijt of niet (te laat) ontvangen? : https://pkn-amersfoort.nl/drieluik/

Juni; maand voor de voedselbank
Dit jaar besteden we als gemeente aandacht aan de voedselbank in de stad; Voedselfocus Amersfoort. Als diaconie maken we het werk van de voedselbank in de praktijk via mensen die we al diaconie begeleiden bij hun leefsituatie. De Voedselbank doet mooi werk , ze geven mensen een beetje hoop in een soms uitzichtloze situatie. Als gemeente willen we ons ook inzetten voor de voedselbank. In de maand juni kunt u bijdragen met boodschappen die Voedselfocus die maand speciaal nodig heeft. Ook steken we onze handen uit de mouwen door met jong en oud een avond samen in te gaan pakken bij Voedselfocus Amersfoort. Onze kerk verzorgd de inpakavond op 12 juni. Omdat we de voedselbank niet teleur willen stellen, moeten we nu al laten weten of we een complete pakgroep kunnen leveren. Helpen jullie en helpt u ons mee ( kinderen vanaf groep 7 ) ? Geef je op bij Josien Kieskamp ; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij de diaconie; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Thora, Bijbel, Koran
In een drietal bijeenkomsten gaan joden, christenen en moslims met elkaar in gesprek over teksten uit hun traditie die een rol spelen in hun gebed: het Shema , het Onze Vader en de Sura al-Fātiḥah.
De serie bijeenkomsten wordt begeleid door ds. Jan Roelof Nienhuis die de teksten vanuit het Hebreeuwse, Griekse en Arabische origineel kent en kan verbinden.
De Johanneskerk organiseert samen met het Amersfoorts Platform voor Levensbeschouwingen
en Religies drie bijeenkomsten:
donderdag 12 april, 20 uur in de Mevlana moskee, van Galenstraat 37
inleider: imam Gürbüz Yalcin (geestelijk verzorger bij justitie)
donderdag 19 april, 20 uur in de Johanneskerk, Westsingel 30
inleider: Ruth Hony-Rozeboom (Amsterdam)
donderdag 26 april, 20 uur in de Johanneskerk, Westsingel 30
inleider: ds. Alke Liebich
Zaterdag 28 april 2018 tussen 10.00-12.00 uur inzameling van kleding voor Sam 's kledingactie Mensen in nood. Ditmaal gaat de opbrengst naar een project in de Centraal- Afrikaanse Republiek. Het doel is om ruim 10.000 kinderen weer naar school te laten gaan. Het project helpt aan de wederopbouw en herinrichting van 11 scholen. Zie ook Drieluik bladzijde 7.
Namens de diaconie Reinet Bouma.

Collecteopbrengsten in de afgelopen weken
Zondag 18 maart 2018
Werelddiaconaat € 317
Onderhoud kerkgebouwen € 207,95

Zondag 25 maart 2018
Plaatselijke stille armoede € 317,02
Eredienst en wijkpastoraat €284,75

Donderdag 29 maart 2018 (Stille donderdag)
Diaconie € 100,30
Kerkelijke gebouwen € 72,70

Zaterdag 31 maart 2018 (Paaswake)
Paascollecte € 322,40

Zondag 1 april 2018 (1ste Paasdag)
Diaconaal bezoekwerk € 316,79
Jeugdwerk € 287,54

Zondag 8 april 2018
Wijkkas Bergkerk BK2 € 158,67
Kosten predikantsplaatsen € 122,27
Energiekosten € 68,55

Namens de diaconie en het college kerkrentmeesters hartelijk dank voor de bovenstaande giften.

Zondag 22 april:
09:30 uur Dienst van Schrift en Tafel, Ds J van Baardwijk
10.30 uur Dienst van Schrift en Gebed, ds J van Baardwijk
17.00 uur Muziek op de Berg: Koormuziek van o.a. JS Bach, F Mendelssohn

Seniorendag 2018: dinsdag 5 juni!!
Spel en spul 2018: zaterdag 23 juni!!

De Nieuwsbrief is digitaal te ontvangen door eenmalige melding bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Scribaat Bergkerk: (Sija van de Minkelis en Martha Beuckens) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meldpunt pastoraat: (I. van ’t Eind) 06-19945139 (op werkdagen van 18.00-19.00)

Ds. J. van Baardwijk: jvbaardwijk@kpnmail.nl (tel. 033 4613767)
Financiën: Penn Bergkerk rek.nr NL22 INGB 0000 5259 46 en/of Bergkerk rek nr. NL41 ASNB 0854 6343 47
Financiën diaconie: NL77 INGB 0004 9582 44