U kunt dit jaar weer een kerstbrood van bakkerij Van der Meer bestellen ten behoeve van het gezamenlijke PGA project 'Bantar Gebang'. Over dit project vindt u in het onderstaande meer informatie.

De prijs van dit royale kerstbrood is € 13,50. Hiervan wordt in totaal € 5,- per brood aan het project gedoneerd.

U kunt tot en met vrijdag 15 december bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld daarbij naam, telefoonnummer en afhaalmoment.
Op zondag 10 en 17 december kunt u een bestelling plaatsen op de inschrijflijsten in de kerk.
Het kerstbrood kan worden opgehaald op vrijdag 22 december tussen 17.00 en 18.00 uur en op zaterdag 23 december tussen 10.00 en 11.00 uur in de Bergkerk.
Veel dank alvast!

Contactpersonen namens de diaconie en Rondde15 zijn Amke de Visser en Josien Kieskamp.

In Bantar Gebang (letterlijke betekenis: "afvalberg") leven mensen van het verzamelen van plastic en andere recyclebare producten van de vuilnisbelt. De families waaruit deze kinderen komen, wonen aan de rand van deze vuilnisbelt bij Jakarta in erbarmelijke omstandigheden. De ouders werken vaak 12 uur per dag op de vuilnisbelt, vaak al drie generaties achter elkaar. Voordat de scholen voor de kinderen werden opgericht, hadden de kinderen vrijwel geen enkele kans op enige educatie. Bantar Gebang is één van de grootste vuilnisbelten ter wereld en het leefklimaat is er zeer ongezond.

Het project "LIFE" waar PGA Amersfoort zich twee jaar aan verbindt, heeft tot doel om de kinderen van deze ouders te onderwijzen en van gezonde voeding te voorzien, zodat er voor hen een betere toekomst is weggelegd weg van deze vuilnisbelt

Wij zijn als werkgroep PGA werelddiaconaat voortdurend in contact met Ds. Yusup, die zich inzet voor betere levensomstandigheden in dit gebied en met Rein Meyer. Rein is voormalig Amersfoorter en destijds lid van het Brandpunt.

Ds. Yusup bedankt ons persoonlijk in dit filmpje.

Meer informatie over dit project vindt u in de diaconale nieuwsbrief van november.

Naast de collecte kunt u ook zelf in actie komen om zelf geld in te zamelen voor dit mooie project. Zoek contact met elkaar en kom met een voorstel! Geef dit door aan de projectgroep, dan zorgen wij voor de coördinatie. U kunt reageren in een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk voor ideeën in het draaiboek of bedenk een leuke actie.

U kunt u gift storten op NL20 INGB 0000 1396 31 t.n.v. Diaconie protestantse gemeente Amersfoort, o.v.v. Bantar Gebang.

De opbrengst tot op heden is € 15.975