Gezocht vrijwilligers, jong en oud die alleen of samen 1 of meerdere mensen willen bezoeken voor een momentje met aandacht.

Een team van vrijwilligers gaat de komende maanden in de eigen wijk langs de deuren van 4.000 inwoners; ouderen 70+, mantelzorgers en/of kwetsbaren. Zij bellen aan en maken met de mensen een praatje: “Hoe gaat het met u?” Vanuit het gesprek met deze mensen bieden we een attentietasje/doosje met daarin en bordspel van de Amersfoortse stadsgidsen, iets lekkers. Hierin zit ook een Bolsius kaars van de Diaconie Protestantse Gemeente Amersfoort en zit er wijk informatie in van corona veilige ontmoetingen en verwijzingen naar hulp. Op deze wijze willen we vele mensen in deze moeilijke corona tijden een hart onder de riem steken. Want het is voor vele mensen best uithouden.

Het initiatief van deze actie komt van Indebuurt033, de Diaconie Protestantse Gemeente en de Buurtkamer (wijk binnenstad), maar wordt inmiddels breed gedragen. De gemeente Amersfoort ondersteunt de actie met een financiële bijdrage voor de attentietasjes en de Diaconie van de Protestantse gemeente Amersfoort zit er een Bolsius kaars in het tasje en zijn we mede initiatiefnemers van het project.

Als vrijwilliger biedt je ook aan om samen het spel (misschien een andere keer) te komen spelen, maar in het tasje zit ook informatie voor de mensen over activiteiten en hulp in de wijk. De coördinatie wordt in iedere wijk, door de buurtnetwerker van in de buurt033 geregeld.

Ook kerken en kerkleden kunnen meedoen met deze actie. Voor vragen, interesse en aanmelding als groep, kerk, gemeentelid of gezin? Mail of bel naar
Jennie Harmelink
diaconaal opbouwwerker

De actie Hart onder de riem is gestart op 10 december en loopt nog door tot minimaal eind februari. Deze actie sluit goed aan bij de 40 dagentijd campagne #Ik ben er voor jou.