VERGEZICHT
Schilderijen van Franz Hazelzet

Van 29 november 2020 tot en met 17 januari 2021 zijn schilderijen van Franz Hazelzet te zien in de Bergkerk.
De expositie laat werk zien dat refereert naar de verwachtingsvolle tijd van advent.

Kleur is het uitgangspunt van Franz Hazelzet. Laag over laag kleuren aanbrengen op het witte doek totdat iets zich ontvouwt: een diepte, een vergezicht of een beweging. Als je als toeschouwer de rust neemt om te kijken, zie je onverwachte beelden en valt er van alles te ontdekken: vooral licht.

Het is zoals Nijhoff ooit dichtte:
'Het licht, Gods witte licht/breekt zich in kleuren:/kleuren zijn daden van het licht dat breekt'.

Franz Hazelzet werkt vanaf 1983 als beeldend kunstenaar en exposeert jaarlijks. Hij is lid van het Amersfoortse kunstenaarscollectief Absoluut. Zie absoluut.nl en absoluut-on-the-road.nl.
Hij geeft met veel plezier schilderles in zijn eigen atelier op landgoed Stoutenburg. Daarnaast verzorgt hij Pop-up schilderworkshops bij bedrijven.
Voor geïnteresseerden kan Hazelzet in groepsverband zijn werk toelichten. Via zijn emailadres kan een afspraak worden gemaakt.
Verdere informatie: www.franzhazelzet.nl

De expositie is te bezichtigen na de kerkdienst of doordeweeks op afspraak (033-4617917), Dr. A. Kuyperlaan 2.