Onder de titel ‘Welke weg...’ exposeert Suze Termaat (www.suzetermaat.nl) van 14 juni tot 1 september in de kerk- en gemeentezaal van de Bergkerk: Dr. A. Kuijperlaan 2 te Amersfoort. Zondag na de dienst vanaf 11.30 of na telefonische afspraak: 033-4617917.

Suze is begonnen als traditioneel quilter waarbij ze zich na een aantal jaren begon te interesseren voor allerlei soorten stoffen, materialen en technieken. Na een groot aantal verdiepingscursussen en de 2-jarige opleiding Textile Art aan de DIYtextile school in Amsterdam is ze zich gaan toeleggen op een abstracte weergave van een beeld. Haar uitwerking is abstract en intuïtief.

In haar textielwerk verwerkt Suze allerlei stoffen en materialen. Alle stoffen worden door haar zelf geverfd met behulp van verschillende technieken. Daarna wordt het werk opgebouwd in lagen waarbij ook de stoffen gemanipuleerd worden door verhitten met behulp van en soldeerbout of een heatgun. Zo ontstaat gelaagdheid en diepte in brede zin.

Haar inspiratie komt uit het dagelijks leven, uit de natuur en soms uit een gedicht. Een aantal werken die zij gemaakt heeft naar aanleiding van het gedicht van Robert Frost “The Road not taken” is te zien op de expositie in de Bergkerk.

Sinds 2006 maken Suzes werken deel uit van exposities in o.a. Deventer, Rijswijk, Dordrecht, Groningen, Nieuwe Gein, Vijfhuizen, Harderwijk en Putten waar zij woont.

Zij behoort tot de groep van de art-quilters. In 2017 won zij in Delmenhorst met haar werk Boundless de 2de prijs Art Quilt Award. Verder was haar werk te zien in Birmingham en St.Marie aux Mines.