Magdalena de Coninck exposeert  van 20 januari tot 27 maart 2019 in de gemeente- en kerkzaal van de Bergkerk in Amersfoort

Magdalena de Coninck (www.deconinck.exto.nl, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 035-5885225) is een Soester kunstenaar, afkomstig uit België. Ze is de zus van de bekende dichter Herman de Coninck.

Magdalena de Coninck schildert sinds 2003. Ze volgde lessen bij kunstenaar Gabriële Fäustle-Diller in Baarn en bij Carine van Gorp aan de Gooise Academie voor Beeldende Kunst te Laren. Daarna heeft ze zich als autodidact ontwikkeld. Ze schildert met acryl en haar inspiratiebron is de aarde als levende planeet, de gelaagdheden van de mens, zijn fantasie, zijn hunkering naar visie, stilte en schoonheid, zijn gebrekkigheid.

Er is noodzaak, er is beschouwing en er is verf. Ze maakt geen voorafgaande tekeningen, de schilderijen komen in lagen en fasen tot stand. Ze laat zich verrassen, neemt afstand, beschouwt en kijkt kritisch. Meestal zijn er dan lyrisch-expressieve aarde- of zielelandschappen ontstaan, of ze drukt zich abstract-organisch uit. Vaak maakt ze gedichten bij haar schilderijen. Ze publiceerde de fraaie bundels ‘Zweefpauze in de Lucht’ en ‘Aardezang’ met eigen gedichten en schilderijen.

Magdalena de Coninck is als kunstenaar aangesloten bij Galerie Absoluut in Amersfoort,Weverssingel 37.  Daar is nog meer werk van haar te zien (van 11-1-19 tot 10-3-19) www.galerieabsoluut.nl

Ze is lid van de NABK (Nederlandse Associatie voor Beeldend Kunstenaars) en van het Cultuurplatform in Soest. Haar werk is opgenomen in collecties van particulieren en bedrijven. Ze heeft een permanente uitnodiging om deel te nemen aan de Biennale  Internationale dell’Arte Contemporaine In Florence.

De expositie in de Bergkerk  (Dr.Abraham Kuijperlaan 2) is te bezoeken ‘s zondags na de kerkdienst vanaf  11u 45 en na telefonische afspraak  033-4617917