Bergkerk, 25 november 2018 – 11 januari 2019 / kerkzaal en gemeentezaal

In de komende adventtijd exposeert Lianne ter Maat haar foto’s in de Bergkerk. Lianne is lid van de Bergkerk en de kunstcommissie BK2 en geeft op deze manier haar visitekaartje af. Zij neemt ons met haar kleurrijke abstracte beelden mee naar een stille wereld waar je kunt ontsnappen aan de hectiek van de samenleving – een wereld van inkeer en verwachten.

De vormen worden gecomprimeerd tot een visueel vocabulaire van kalmte en stilte waarbij de heldere tinten in melkachtige landschappen doen denken aan de delicate aard van de menselijke psyche. Pirouettes van kleur in het grijze decemberlicht herinneren ons eraan een moment stil te staan in deze drukke maand en de donkere dagen voor Kerst. Naast de landschappen is er ook recent werk te zien.

Lianne is afgestudeerd aan de Fotoacademie Amsterdam (2017) en heeft in Amsterdam, Almere en Rome geëxposeerd. Ze is geselecteerd als New Dutch Talent 2019.

Naast Lianne exposeren nog twee leden van de Bergkerk, nl. Klaas Op ’t Land(†) en Hilda Osinga. Hun beelden zijn in de vitrinekasten te bewonderen.