Dat is de titel van de  EXPOSITIE VAN HELLEN ABMA in de Bergkerk te Amersfoort.
Deze expositie met tekeningen van Hellen Abma loopt van 7 september tot en met 16 november 2018.

Hellen Abma (1975) is in 1998 afgestudeerd aan de Kunstacademie Constantijn Huygens Kampen. Vanaf dat moment werkt ze als beeldend kunstenaar. Haar werk figureert in talloze tentoonstellingen.
Een selectie van de solo- en groepsexposities waaraan zij deelnam sinds 2000 is te vinden op haar website  www.hellenabma.com
Hellen beschrijft haar kunst als ‘figuratief, vaak theatraal en verhalend’
Inspiratiebronnen zijn o.a. de natuur, fabels, persoonlijke ervaringen en wonderlijke nieuwsberichten.
Door die te combineren weet zij ongrijpbare thema’s te visualiseren.
Aanvankelijk werkte zij voornamelijk  als beeldhouwer en haar beelden vonden ook hun weg naar de openbare ruimte. In de Bergkerk wordt uit die periode een beeld van Franciscus geëxposeerd.

De laatste twee jaren richt zij zich op het maken van autonome tekeningen.
Recent werd haar tekenwerk gepresenteerd in een solotentoonstelling in het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam.
Augustus 2018 werkte zij aan nieuwe tekeningen in Noorwegen bij ARTISTS IN RESIDENCE. Een van deze tekeningen is te zien in de Bergkerk.
Landschap, natuur en klimatologische veranderingen zijn een belangrijk terugkerend thema in haar werk.  Zij wil de kijker een bijzondere mogelijkheid bieden tot reflectie en bewustwording. Met haar tekeningen wil zij de kijker meenemen in haar werkelijkheid zonder belerend of dogmatisch te zijn.
Door een tegenstelling te creëren tussen vorm en inhoud roept het werk van Hellen Abma zowel verwondering  als vragen op

In de Bergkerk toont ze  haar  oog voor het kleine en haar liefde voor de natuur met haar tekeningen van de insecten en de wereld die daar bij hoort.
Haar liefde voor flora en fauna is vol verwondering over werelden die zich pas ontvouwen als je je er voor openstelt en in verdiept.

De expositie is te zien van 7 september tot 16 november 2018
in de kerk- en gemeentezaal van de Bergkerk te Amersfoort
                                                             Abraham Kuijperlaan 2
Bezoek aan de expositie:  zondag na de dienst v.a. 11u 45
en na telefonische afspraak met de beheerder 033-4617917.