OP REIS MET LEO COOPMANS DOOR GEABSTRAHEERDE LANDSCHAPPEN.

Leo Coopmans (1938) kreeg zijn opleiding aan de Vrije Academie Den Haag, afdeling beeldhouwen en de Vrije Academie Nunspeet, afdeling schilderen. Hij was na zijn opleiding 15 jaar aktief in het stichtingsbestuur van de akademie van Nunspeet. Hij was 9 jaar lid van het stichtingsbestuur Open Atelierdagen N-O Veluwe.

Zijn inspiratie vindt hij vooral in de natuur. De basis voor zijn schilderijen zijn dan ook schetsen en indrukken van landschappen, dorpsgezichten, boerderijen etc. Kleuren spelen daarbij een hoofdrol. Al schilderend worden vormen en kleuren het hoofddoel en leiden vaak tot een bijna abstract schilderij. Belangrijk in het eindresultaat is het realiseren van de sfeer of het kenmerkende van de basis vanwaar is uitgegaan. Hij werkt met heldere warme kleuren, laag over laag, met acryl op doek, in diverse formaten. Hij weet de sfeer van een landschap zo te treffen dat ook een werk zonder titel door de beschouwer veelal feilloos gesitueerd kan worden op de geografische plek van het landschap.

Leo Coopmans exposeert sinds 1985 in solo- en groepsexposities in o.a. Epe, Ermelo, Zwolle, Den Bosch, Heerde, Utrecht, Apeldoorn, Duiven, Westervoort, Harderwijk en Nunspeet. In 2000 ontving hij de publieksprijs van de Kunstbeurs in Epe. In 2013 en 2016 was hij een van de deelnemers van de Kunstschouw op Schouwen-Duiveland. Particulieren en bedrijven in binnen- en buitenland hebben zijn werk aangekocht.

Macbook Hilda:Users:hilda:Downloads:92db0419-8a11-4476-b440-b040fb1c46fa.jpg

DORP OP HEUVEL

LEO COOPMANS

Adres/atelier: Slotgraskamp 45 8162 XX Epe