Dubbelexpositie in de Bergkerk van 6 mei tot 29 juni 2018

Beelden van Lex Hemels en foto’s van Nienke Vallentgoed.

Lex exposeert assemblages en beeldjes in vitrinekasten. De beeldjes zijn gemaakt in speksteen, kalksteen, serpentijn of marmer. De assemblages zijn samengesteld uit materiaal dat hij uit de natuur heeft verzameld of als restmateriaal heeft gevonden. Zo krijgt het materiaal een nieuwe bestemming: ‘de cirkelgang’ der dingen.

Ook de foto’s van Nienke Vallentgoed hebben het verstrijken van de tijd als thema. Nienke is een familielid van Lex. Naast haar werk als marketing manager fotografeert zij in haar vrije tijd. Ze fotografeert krachtige architectuur maar ook schoonheid in verval. De altijd veranderende natuur, geteisterd door de elementen bij het verstrijken van de tijd. Nienke legt de onderwerpen vast zoals ze die tegenkomt. Geen enscenering, geen photoshop.

Op zondag 10 juni zijn Lex en Nienke aanwezig om met belangstellenden over hun werk te praten.

Lex Hemels - Engel

Nienke Vallentgoed - Santarém 60 * 90 cm op dibond

Bergkerk, Dr. A. Kuyperlaan 2, Amersfoort.

Bezichtiging op zondag na de dienst om ca. 11u30

of op afspraak met de beheerder, Dhr. R. Buijk, tel 033 461 7917