Programma 2018

Bezichtiging op zondag na de dienst of op afspraak 033 4617917

Abstracte schilderijen in acryl en digitale afbeeldingen, van 12 januari tot 2 maart, van Ria van Werven met als thema Weg uit de Chaos. Ria schildert vooral het chaotische van de wereld waarin wij leven. Hetgeen zij ervaart wil zij delen met de toeschouwer door afbeeldingen op doek of op een computer te tonen.
Schilderijen van Wouda Koelewijn met als thema Leven in Relatie, van 4 maart tot 4 mei. Wouda toont in haar werk dat mensen niet los te zien zijn van hun omgeving. Het gaat daarbij niet zozeer over het verkrijgen van antwoorden maar om samen op weg te zijn door te ontdekken, op te merken en te blijven zoeken.

Van 6 mei tot 29 juni exposeren Lex Hemels en zijn familielid Nienke Vallentgoed over het thema “Cirkelgang der dingen”. Lex toont assemblages en beeldjes in vitrinekasten. Van Nienke zijn foto's te zien, zowel in de kerkzaal als in de gemeentezaal.

Op zondag 10 juni zijn beiden tijdens de koffie aanwezig (ca. 11u30) om met belangstellenden over hun werk te praten.

Van 1 juli tot 7 september zal Leo Coopmans exposeren met schilderijen over de natuur. Kleur en vorm neigen naar abstractie waarmee impressies treffend worden weergegeven. Inspiratie ontleent Leo aan de waarneming van landschappen, dorpsgezichten en boerderijen, die aanvankelijk met schetsen worden vastgelegd.

Rondom Dierendag, tekeningen van Hellen Abma, van 9 september tot 16 november. In het werk van Hellen staan dieren centraal. Er zijn hoogstens nog sporen van menselijke aanwezigheid zichtbaar. Zij ziet dat door menselijk handelen de wereld wordt bedreigd en wil de veerkracht en het herstellend vermogen van de natuur laten zien.