Kunstcommissie BK2 2017

De exposities in de Bergkerk worden verzorgd door “BK Kwadraat”, de Commissie Beeldende Kunst Bergkerk. Bij de keuze van kunstwerken zoekt de commissie zoveel mogelijk naar aansluiting bij het kerkelijk jaar.  De commissie beoogt de kijker met de exposities te verrassen, te bevestigen en gedachtewisseling te bevorderen. Betrokkenheid van gemeenteleden stelt de commissie zeer op prijs. Suggesties, bijvoorbeeld voor exposities,  zijn welkom.

Informatie over actuele exposities is te vinden in de nieuwsbrief en op de website van de Bergkerk, in Drieluik, bij www.tijdvooramersfoort.nl/uitagenda en in de lokale kranten. Bezoekers van buiten de Bergkerk zijn van harte welkom!  Elke zondag om 12 uur tijdens het koffiedrinken, overige dagen na overleg met de beheerder, dhr. Th. Buijk,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of  033- 4617917.

Tijdens de exposities ligt informatie over de kunstenaar en het geëxposeerde werk bij de vitrine kast in de kerkzaal. De kunstenaar wordt op een zondag uitgenodigd om aan geïnteresseerden tijdens het koffiedrinken de expositie toe te lichten. In de vitrine kast is een aanvulling te zien op de expositie in de kerkzaal of  beelden en tekeningen van kunstbeoefenaars van de gemeente. ( ) Ook voor de uitstalling in deze kast houdt de commissie zich aanbevolen voor suggesties.

De commissie BK Kwadraat bestaat uit de volgende leden: Metty de Jong, Martha Langbroek, Hilda Osinga, Herke Schuffel, Hans Veenhuijzen, Marijke Visser (voorzitter) ( T: 033 4617636) (marvisDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Voor 2017  staan de volgende exposities gepland:

* 15 januari t/m 16 april:  New Horizons – uitnodiging tot bevrijding;  Foto's van de

Noordzee horizon van Bruno van den Elshout.

Rond deze expositie  organiseert de Bergkerk een aantal bijeenkomsten en activiteiten.

Zie hiervoor de website (Actueel)  en de wekelijkse nieuwsbrief , te vinden in de hal.

* 23 april  t/m 30 juni: Stempelschilderijen  van  Bob Kovel,  Vernissage 14 mei om 12  uur.

* juli, augustus:  Nog te bepalen

* september, oktober:  Dubbeltentoonstelling : Beelden van Carolien Magnus / gemengde

techniek van Anneke Adama

* november, december: Ikonen van Anke Voorwinden.