Schilderijen van Anneke Adama en Beelden van Carolien Magnus - Expositie in de Bergkerk van 3 september tot 3 november 2017.

De schilderijen van Anneke Adama tonen hoe zij experimenteert met materialen als pigmenten, koper of aluminium en de invloed daarvan op processen als oxidatie, verbranding en erosie. Deze experimenten roepen bij haar een gevoel van vrijheid op dat zij met de kijker wil delen. Het schilderij Energie is hiervan een voorbeeld. Dit is ontstaan uit een spel met pigmenten, zoals dat een enkele keer gebeurt: het magische moment dat een schilderij zich als vanzelf schildert en de  schilderes door afstand te nemen van  haar concepten  ruimte schept  voor het ontstaan.

Anneke is lid van de Kunstenaarsvereniging St. Lukas Amsterdam en kunstenaarsvereniging Zout Texel. (www.annekeadama.com)

Carolien Magnus zoekt met beeldhouwen in steen naar grote lijnen en spanning tussen vlakken en rondingen. De ruimtelijke vormgeving balanceert tussen figuratief en abstract.

Dit komt tot uiting in al haar beelden. Zo kwam bij het uitzoeken van steen de golfslag van de zee al duidelijk naar voren in het blauwe albast en het schuim in de ruwe buitenkant. Een kwestie van zien om vervolgens de vorm te bevrijden uit de steen. Tegelijkertijd is het een geabstraheerd  lijnenspel.

Carolien volgde een cursus fotografie bij Jos Ruijssenaars en volgde workshops bij beeldhouwer Kees Verwey in Amersfoort. In 2015 sloot zij de driejarige opleiding af aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunst (VABK). Zij experimenteert ook met hout en metaal.

Carolien maakt deel uit van de kunstenaarsgroep van Galerie Absoluut in Amersfoort. (www.carolienmagnus.nl)