Schilderijen van Bob Kovel

Expositie in de Bergkerk van 23 april tot 30 juni 2017, opening op 14 mei om 12 uur

De kunstenaar verkent graag het grensgebied tussen figuratieve en abstracte kunst en streeft naar een combinatie  van ambachtelijke en vrije expressie. Bij het maken van dit recente werk heeft hij twee technieken gecombineerd: schilderen met olieverf en stempelen. Sommige schilderijen bestaat uit twee vlakken boven elkaar,  gescheiden door een brede, donkere band. Voor de vlakken heeft Kovel verschillende lagen olieverf over elkaar aangebracht. De band is ontstaan door met olieverf te stempelen. Op andere werken confronteert de kunstenaar een veelkleurig vlak met een cirkel of een ovaal.

Bob Kovel is geboren in New York, woont en exposeert sinds 1987 in Amersfoort.

Op de expositie is een gesigneerde prent van Kovel te koop. De prent heeft een oplage van 50 genummerde exemplaren en kost 75 euro. Dat bedrag gaat, dankzij belangeloze medewerking van verschillende betrokkenen, volledig naar KiKa, de Stichting Kinderen Kankervrij.

De officiële opening vindt plaats op zondag 14 mei, om 12 uur. Kunstkenner Lex van de Haterd geeft dan zijn visie op het werk van Kovel. Iedereen is welkom.

De Bergkerk, Dr.A.Kuyperlaan 2 in Amersfoort, bezichtiging op zondag na de dienst om ca. 11u45 of op afspraak met de beheerder Dhr. R. Th. Buijk, tel: 033 46717917

Foto: “The Game 15,”,  olieverf op doek (2016), 160x160 cm. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Zie voor tekst  van Lex van de  Haterd t.g.v. de opening van de expositie onder activiteiten