Op zaterdag 16 maart as. zal het Bach Ensemble Amsterdam de Johannes Passion ten gehore brengen in de Bergkerk.  Aanvang 15.00 uur

Het Bach Ensemble Amsterdam bestaat uit een koor en orkest dat ‘gepassioneerd en stijlbewust’ muziek van Bach en diens tijdgenoten uitvoert. Het Ensemble, onder de bezielende leiding van Paulien Kostensen (orkest) en Michiel Meyer (koor) straalt energie en enthousiasme uit en weet een steeds groter publiek te bereiken.  Het Ensemble heeft als als doel de barokmuziek op authentieke wijze uit te voeren. Men speelt ook deels op oude instrumenten en de strijkers gebruiken barokstokken om Bach’s muziek zo getrouw mogelijk te kunnen benaderen.

Johann Sebastian Bach schreef deze versie in tweede instantie.

In deze versie 1725 heeft Bach twee aria’s toegevoegd die een meer theatraal karakter aan de Passion geven.

Op zaterdag 16 maart zal er vanaf 14.30u. thee en koffie geserveerd worden. Na het concert is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een glas wijn of fris.

De kosten voor een ticket (€ 22,50) zijn inclusief deze consumpties.

Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketsite: https://www.ticketkantoor.nl/shop/johannespassie.

Op de zondagen 3 en 10 maart is er eveneens kaartverkoop na de dienst in de Bergkerk

(vanaf 11.30/12.00u).

Voorbereiding op de Johannes Passion

Ter voorbereiding van de uitvoering geeft Govert Jan Bach een voorbereidende cursus van 2 avonden over de achtergronden, tekst en muziek van de Johannes Passion. Dinsdagavond 5-3 en 12-3 om 20.00 uur in de Bergkerk. Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.