Ruim een jaar nadat we moesten stoppen met het vaste koor van de Bergkerkcantorij, en de nodige experimenten verder, zijn we nu zo ver dat we zouden willen starten met een ‘nieuwe’, of beter gezegd, ‘nieuw soort’ cantorij. Die zal in 3 formaties uitkomen: als gemengd koor, als vrouwenensemble (‘Vrouwen Vocaal’) en de – inmiddels al vertrouwde – schola cantorum.

Beurtelings nemen deze groepen deel aan de vieringen in de Bergkerk, volgens rooster, gemiddeld 2x per maand en op kerkelijke feestdagen (Stille Week en Kerstnacht). Daarnaast worden af en toe activiteiten buiten de zondag en buitenshuis georganiseerd (zoals concerten bij Muziek op de Berg, vespers in de Joriskerk, deelname aan landelijke dagen voor kerkmuziek, etc.). Gezongen worden koorwerken uit heel het verleden en heden van de kerkmuziektraditie, zeg maar ‘van Perotinus tot Pärt’, naast het liturgische repertoire, zoals liederen, psalmen, anglican chants, en het ordinarium. De schola cantorum zal zich specifiek toeleggen op het zingen van het aloude gregoriaans.

Als je ook wilt meezingen in een van de groepen van de Bergkerkcantorij, neem dan contact op met de cantor van de Bergkerk, Cees-Willem van Vliet, via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gewoon na een dienst. Hij licht je graag in over wat er precies van je wordt verwacht en maakt graag een afspraak voor een stemtest. Repetities zijn in ieder geval gepland op maandagavonden, steeds voor iedere deelname aan een viering driemaal. Zo heb je ook nu en dan een avond vrij. Cantate Domino canticum novum! Mogen we je zingend begroeten?