Bewegen van binnen

Mediteren is gericht op aanwezig zijn. Gek genoeg vraagt dat oefening. Ik ben met gedachten namelijk voortdurend ergens anders. Bij de dingen die ik nog moet doen, bij het gesprek van gisteren. Zitten in stilte helpt om meer in m’n lijf en meer in het hier en nu te komen. Een aanwezigheid die opent naar de verborgen aanwezigheid van God. ‘Ik ben’ is de onuitsprekelijke naam.

Mediteren doe je niet met je hoofd. Mediteren doe je met je hele lijf. Daarom beginnen we met het wakker maken van ‘t lijf, door zachtjes te schudden, te draaien, te strekken, te ontspannen. Als we gaan zitten, besteden we aandacht aan houding en adem. Het zitten wisselen we af met lopen door de ruimte. Onderwijl wordt een lied, gedicht, of beeld uit de christelijke spiritualiteit aangereikt om je toe te verhouden. Opnieuw gaan we zitten in stilte. We ronden af met het zingen van een eenvoudig lied.

Twee keer een serie van 4 avonden, voor wie wil beginnen met mediteren, voor wie het weer wil oppakken, voor wie graag samen mediteert.

Data: serie A donderdag 8, 22 februari, 8, 22 maart
serie B donderdag 5, 19 april, 3, 17 mei
Tijd: 20.00 – 21.00 uur
Plaats: Bergkerk, Dr. A. Kuyperlaan 2, Amersfoort
Begeleiding: Susanne de Jong-Tennekes
Kosten: € 50 per serie, € 85 per seizoen
Info en opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.