Op eerste paasdag werd de musical Mirjam opgevoerd. Bekijk hier de foto’s:

PAASSPEL IN DE BERGKERK

Ik laat je gaan én blijf bij je.

Het Exodus verhaal wordt voor en door jong en oud gespeeld.

Gemaakt voor en door de Bergkerk-gemeente.

Muziek: Ronald Buijk

Tekst: Jan Timmer - Regie: Gerian Dijkhuizen

Naar een idee van Ajé Boschhuizen

Over afscheid en een nieuw begin.

Ik laat je gaan én ik blijf bij je

Met deze titel is op eerste Paasdag in de Bergkerk de musical Mirjam opgevoerd in een afgeladen Bergkerk. Oma Maria vertelde aan kleindochter Josje het Exodus verhaal: via de onderdrukking van Farao, naar de uittocht uit Egypte, naar de twijfel aan de grensrivier Jordaan. Nog eens 40 jaar trekt het volk door de woestijn, om toch weer bij de Jordaan uit te komen. In het afscheid van wie en wat je kent, als de dingen anders lopen dan je verwacht en gehoopt had, werd ook een wonderlijk nieuw begin gegeven.
De muziek van de musical Mirjam is al begin jaren tachtig geschreven door Ronald Buijk en in 1982 als musical in de Bergkerk opgevoerd. Ronald viert in mei zijn 40 jarig jubileum als koster/beheerder en gaat later dit jaar ook met pensioen. In al die jaren heeft Ronald het spel en allerlei diensten in de Bergkerk muzikaal gedragen. Deze musical is het cadeau van Ronald aan de Bergkerk, wat we met een grote groep met heel veel plezier hebben voorbereid en gespeeld op eerste Paasdag.
Ruim 50 mensen, jong en oud, waren betrokken als speler, zanger, muzikant, kostuumontwerper en rekwisietenverzorging. Jan Timmer herschreef de teksten en Gerian Dijkhuizen was de regisseur en speelde oma. Sifra de Jong, als kleindochter Josje, was de absolute ster van de ochtend met haar onbevangen spel en prachtige zang.
We kijken terug op een zeer geslaagde uitvoering. Het geheel stond en uit de reacties blijkt dat we erin geslaagd zijn ook de betekenislagen in het Exodus verhaal over te brengen.
Zoals één van de deelnemers opmerkte: het was een feest om er bij te zijn. Om ook op deze manier kerk met elkaar te zijn is heel bijzonder.